Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Změny v dopravní obslužnosti na Karvinsku a Orlovsku

ODISOd 10. června 2018 dochází v oblasti Karvinska a Orlovska k vybraným změnám v dopravní obslužnosti území. Na základě proběhnutého výběrového řízení na autobusového dopravce bude i nadále v předmětné oblasti provozovat autobusové linky dopravce ČSAD Karviná a.s.

Změny v linkovém vedení linek příměstské dopravy

Relace Karviná – Ostrava

Linka č.  531 
je ve špičky pracovních dnů mimo letní prázdniny provozována v intervalu 20 minut.

3csad noveLinka č. 532
dochází k mírným úpravám jízdních řádů a zavedení nového páru spojů na této lince. Upozorňujeme, že nadále trvá výluka v souvislosti s uzavírkou ulice Rudné v Ostravě.

Relace Karviná – Orlová

Linka č. 534
je nově rozdělena tak, že spoje vedené přes obec Doubrava jsou označeny jako linka č. 534 a spoje vedené rychlejší trasou mimo střed Doubravy jako linka č. 535.

Číst dál: Změny v dopravní obslužnosti na Karvinsku a Orlovsku

MHD Karviná od prosince v ODISu

3csad noveSe zástupci Odboru dopravy Krajského úřadu MSK v Ostravě, společnosti Koordinátor ODIS, s.r.o. a dopravce – ČSAD Karviná a.s. dojednána integrace celé MHD v Karviné do ODIS. K uvedenému zaintegrování dojde k datu 11. prosince 2016, tj. k platnosti nových jízdních řádů. Po této integraci budou moci i cestující s tzv. ODISkou, což je jednotná bezkontaktní čipová karta uznávaná všemi dopravci v ODIS, použít kteroukoliv linku MHD Karviná. Toto opatření bude jednoznačnou výhodou pro cestující využívající veřejnou dopravu a nově umožní například bezproblémový a levnější přestup z příměstských linek (zejména z Havířova) na linky MHD při dopravě na průmyslovou zónu Nové Pole.

Nové tarifní a přepravní podmínky, které byly dne 2. listopadu 2016 schváleny Radou města Karviné, zcela zachovávají stávající platné sazby jednotlivého i časového jízdného ve městě a navíc rozšiřují nabídku časového jízdného na celou škálu, která v současné době v ODIS existuje a je využívána naprostou většinou měst v kraji. Přepravní podmínky jsou tímto sjednoceny tak, aby byly shodné s těmi, které platí v ODIS po celém Moravskoslezském kraji a tímto umožní předmětnou integraci k datu 11. prosince 2016. 

Číst dál: MHD Karviná od prosince v ODISu

Nový autobus Irisbus Crossway LE 10.8 M CITY u ČSAD Karviná

Od pátku 27. prosince 2013 mohou cestující v Karviné využívat zbrusu nový autobus Irisbus Crossway LE 10.8 M CITY, který jezdí na linkách městské hromadné dopravy v Karviné. Nakoupením nového, částečně nízkopodlažního autobusu, který byl zakoupen za finanční účasti města, došlo ke zkulturnění cestování autobusy v městě Karviná.

Irisbus Crossway LE 10.8 M CITY je model městského částečně nízkopodlažního autobusu, který vyrábí společnost Iveco Czech Republic ve Vysokém Mýtě. Mezi základní technické parametry můžeme uvést délku vozu, která činí 10790 mm, šířka 2550 mm a výška 3210 mm. Celková dovolená hmonost vozu je 18 000 kilogramů. Pro nástup a výstup slouží troje dveřní prostory, kde přední a střední dveře o šířce 1200 mm jsou schodné jako u typu Citelis, tedy dvoukřídlé a otevírány dovnitř vozu. Zadní dveře o šířce 650 mm jsou jednokřídlé a válcovým mechanismem otevírány vně vozu. Šestiválcový motor Iveco Tector o výkonu 197 kW s emisní normou EURO 5 EEV přispívá k šetření ovzduší ve městě. Převodovka je automatická čtyřstupňová od výrobce Voith. Pro řidiče je také vůz vybaven klimatizací od firmy AUTOCLIMA, která je umístěna na střeše v přední části. Obsaditelnost autobusu je 30 sedících a 60 stojících cestujících.

8T3 0334 - 27...
8T3 0334 - 27...
8T3 0334 - 28...
8T3 0334 - 28...

Nový autobus Irisbus Crossway LE 10.8 M CITY, RZ: 8T3 0334, který je nasazován na linkách MHD v Karviné.

Číst dál: Nový autobus Irisbus Crossway LE 10.8 M CITY u ČSAD Karviná

Jste zde: