Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Výběrové řízení na dopravní obslužnost Havířovska

3csad noveMoravskoslezský kraj (dále jen MSK) zadal výběrové řízení na autobusovou obslužnost Havířovska. Oblast byla rozdělena do dvou částí a to Havířovsko 1 a Havířovsko 2. Obě oblasti vyhrál dopravce ČSAD Havířov a.s., který je členem skupiny Transdev.

Havířovsko 1
Pro potřeby této oblasti bude potřeba na dopravní obsluhu 50 autobusů. Všechny autobusy musí být s pohonem na CNG. Staronový dopravce v této oblasti ČSAD Havířov a.s. získal smlouvu na provozování dopravy na 10 let.

Havířovsko 2
Tuto menší oblast získal dopravce ČSAD Havířov pouze na 2 roky – jedná se o dopravní obsluhu na trati Havířov – Ostrava. Důvod pouze dvouleté smlouvy je záměr na této trase od prosince 2023 provozovat autobusy s pohonem na vodík. Výběrové řízení na tento záměr má být vypsáno ještě v tomto roce.

2018 01 27@255@9T5 4714@Vratimov, Kartonážka
Ilustrační fotografie: Autovbus Scania Citywide LE 12 M CNG ev. č. 255 (51-1203) dopravce ČSAD Havířov a.s. Dopravce v poslední době obnovoval vozový park příměstských autobusů právě zmíněnými Scaniemi nebo také CNG autobusy značek Iveco a SOR.

Číst dál: Výběrové řízení na dopravní obslužnost Havířovska

První plynové autobusy s karoserií NS dodá SOR do Frýdku–Místku

3csad novePrvní vozy s pohonem na CNG v nové karoserii NS poputují ke společnosti ČSAD Frýdek–Místek na frýdecko-místeckou MHD, která je členem skupiny Trandev Česká republika. SOR Libchavy spol. s r.o. vyhrál relativně objemné výběrové řízení požadující dodávku: 15 ks autobusů pro MHD, pohon CNG, 3 dveře, délka 11,5 – 13 m.

sorJedná se o vůbec první vozy tohoto provedení, a budou označeny typem SOR NSG 12.

SOR NS 12 CNG

Vizualizace barevného schématu autobusu SOR NS s pohonem na CNG pro dopravce ČSAD Frýdek-Místek a.s.. Jiří Tvrdoň

Číst dál: První plynové autobusy s karoserií NS dodá SOR do Frýdku–Místku

Výběrové řízení na dopravní obslužnost Hlučínska

3csad noveMoravskoslezský kraj (dále jen MSK) postupně v minulých létech vypisoval tendry na dopravní obslužnost různých oblastí v kraji. Většinu z nich ovládla společnost Transdev Morava s.r.o., v některých oblastech zvítězil dopravce ČSAD Vsetín a.s. Napoprvé nevzešel akorát vítěz dopravní obslužnosti Hlučínska, až napodruhé se podařilo dopravce vybrat a stal se jím TQM – holding s.r.o. (dále jen TQM). Po prohrách v oblastech Opavsko a Vítkovsko, kde v minulosti TQM dominovalo, to byla alespoň malá náplast na udržení provozu poblíž své domovské základny v Opavě.

transdev moravaOvšem věci poté nabraly rychlý spád. Po nějaké době se společnost TQM vzdala této zakázky na provozování dopravní obslužnosti Hlučínska – za toto ,,vzdání“ zaplatila také pokutu. Druhou firmou ve výsledném pořadí tendru byla společnost ČSAD Havířov a.s., která tak měla na Hlučínsku TQM nahradit. Ale již v té době se hovořilo čím dál více o koupi Dopravní skupiny 3ČSAD, do které spadá i společnost ČSAD Havířov a.s., společností Transdev. A tak na linkách na Hlučínsku vyjel nakonec nový dopravce Transdev Morava s.r.o., přičemž na částečnou výpomoc pro pokrytí výkonů si vypůjčil autobusy od společnosti TQM. Od 14. června 2020 tuto dopravní oblast bude provozovat dopravce ČSAD Havířov a.s., který je členem skupiny Transdev Česká republika.

Číst dál: Výběrové řízení na dopravní obslužnost Hlučínska

Nové autobusy u dopravce ČSAD Havířov

3csad noveZačátkem července 2019 uveřejnil dopravce ČSAD Havířov a.s., člen skupiny 3CSAD (nyní v majetku společnosti Transdev Morava s.r.o.), veřejnou zakázku s názvem Dodávka autobusů MHD pro ČSAD Havířov a.s. 2019. Vítězem tohoto výběrového řízení se stala společnost Iveco Bus, prostřednictvím svého dealera KAR group a.s.. Společnost měla tedy do Havířova dodat pět nových nízkopodlažních autobusů Iveco Urbanway 12 M CNG. Jak je již z názvu vozidla patrné, jedná se o autobusy s pohonem na CNG.

2019 12 08@@@Areál KAR Group a.s. (1)
Nový autobus Iveco Urbanway 12 M CNG pro dopravce ČSAD Havířov a.s.

Číst dál: Nové autobusy u dopravce ČSAD Havířov

Nové autobusy Scania u dopravce ČSAD Frýdek-Místek

3csad noveDopravce ČSAD Frýdek-Místek a.s., člen skupiny 3CSAD (nyní v majetku společnosti Transdev Morava s.r.o.), zařadil do svého vozového parku v průběhu listopadu 2019 další čtyři z pěti objednaných nízkopodlažních autobusů Scania Citywide LF 12 M CNG.

2019 10 19@689@1TP 1894@Frýdek Místek, aut. nádr.
Autobus Scania Citywide LF 12 M CNG ev. č. 689 byl vyfotografován na autobusovém nádraží ve Frýdku-Místku.

Autobusy jsou vybaveny mimojiné například USB konektory pro dobíjení multimediálních zařízení a nejen díky tomu přispěly k vyššímu komfortu cestování na linkách MHD ve Frýdku-Místku.

Číst dál: Nové autobusy Scania u dopravce ČSAD Frýdek-Místek

Transdev Slezsko a.s.

Nové fotografie

květen 2024
Po 6132027
Út 7142128
St18152229
Čt29162330
310172431
So4111825 
Ne5121926 
Jste zde: