Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Zima dorazila do Ostravy

dpoV pondělí dne 8. února 2021 komplikovalo dopravu v Ostravě v ranních a dopoledních hodinách husté sněžení. Cestující pocítili zpoždění až 30 minut, neboť byli všichni účastníci dopravního provozu tradičně zaskočeni. Dopravní podnik Ostrava vydal k této mimořáádnosti v provozu tiskovou zprávu.

Úterý bylo ve znamení stabilizované situace, a tak až středeční sněžení přineslo na cesty nehody a kolony. Veřejná doprava nabírala zpoždění okolo 20 minut. Závěr dne byl doprovázen lehkým sněžením a je možné očekávat komplikace ve čtvrtečních ranních hodinách. Níže můžete shlédnout několik fotografií ze středečního večera. Situaci budeme dále sledovat.

2021 02 10@7877@1TY 3052@Francouzská
Autobus Solaris Urbino 18 CNG ev. č. 7877 odbavuje cestující na zastávce Francouzská.

Číst dál: Zima dorazila do Ostravy

V Ostravě vznikne rekonstrukcí další rychlodrážní tramvajová trať

dpoOstravský dopravní podnik (dále DPO) zahájí v neděli 7. března 2021 rekonstrukci tramvajové tratě v úseku mezi zastávkami Důl Zárubek a Hranečník. Jde zároveň o další z úseků vybraných ke zvýšení maximální provozní rychlosti na 80 km/h.

30.1.2021   Důl Zárubek
Současný stav tramvajové trati u zastávky Důl Zárubek.

Číst dál: V Ostravě vznikne rekonstrukcí další rychlodrážní tramvajová trať

Nová konečná zastávka autobusu v Krásném Poli

Na přelomu roku 2020/2021 byl dokončen nový zastávkový záliv v městské části Ostrava – Krásné Pole. Tato budoucí nová autobusová zastávka se nachází poblíž tramvajové zastávky l. č. 5 Krásné Pole. V nedávné době přesněji dne 1. prosince 2020 byla v Krásném Poli zprovozněna nová autobusová zastávka Krásné Pole, škola.

10.1.2021   Krásné Pole
Nově vybudovaný autobusový záliv poblíž tramvajové zastávky Krásné Pole linky č. 5.

Číst dál: Nová konečná zastávka autobusu v Krásném Poli

Nová autobusová zastávka v Ostravě

dpoOd úterý 1. prosince 2020 dojde ke zprovoznění nové jednosměrné autobusové zastávky s názvem Krásné Pole, škola. Zastávku bude obsluhovat autobusová linka č. 46 jezdící v trase Polanka – Polanka, střed – Kovošrot – Fibichova – Svinov náměstí – Svinov mosty – Francouzská – Poruba vozovna – Pustkovecká – Krásné Pole, školaKrásné Pole, Družební a zpět. Nová zastávka bude obsluhována pouze ve směru ke konečné zastávce Krásne Pole, Družební.

1.12.2020   Krásné Pole, škola (1)

Číst dál: Nová autobusová zastávka v Ostravě

Nové Solarisy vytlačují z ostravských ulic také Citelisy

dpoZařazování nových kloubových autobusů Solaris Urbino 18 CNG výrazně mění diverzitu vozového parku městského dopravce v moravskoslezské metropoli. Jako první novým kloubákům ustoupily poslední vysokopodlažní Karosy, dalším typem autobusů, který z ostravských ulic také rychle mizí, jsou patnáctimetrové Solarisy Urbino 15 a brzy už na linkách Dopravního podniku Ostrava a.s. (dále jen DPO) nepotkáme ani nízkopodlažní Citelisy z produkce tehdejší společnosti Irisbus Iveco (dnešní Iveco Bus).

Již v listopadu 2020 byla desítka z celkových jedenácti tehdy provozních ostravských vozů Irisbus Citelis zahrnuta v nabídce na odprodej na webu DPO. Jako jediný provozní nakonec v ulicích Ostravy zůstává nejmladší vůz. Ale pojďme postupně...

2019 01 13@7019@5T9 9815@Garáže Hranečník
Autobusy Irisbus Citelis 12 M v garážích Hranečník.

Číst dál: Nové Solarisy vytlačují z ostravských ulic také Citelisy

Jste zde: