Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

MHD v Novém Jičíně projde výraznými změnami

arriva nove db companyHistorie provozu městské dopravy v Novém Jičíně se píše již od roku 2006. Tehdy ji začalo provozovat samotné město prostřednictvím svých Technických služeb a pořízené trojice autobusů SOR BN 9.5 a jednoho autobusu SOR BN 10.5.

2018 08 17@01@1TH 9571@Nový Jičín, aut. nádr. (3)

Číst dál: MHD v Novém Jičíně projde výraznými změnami

Mikuláš v Novém Jičíně již v elektrobusové podobě

arriva nove db companyV úterý 5. prosince 2017 se po vzoru mnoha jiným českých měst uskutečnila mikulášská jízda i v Novém Jičíně. Zatímco běžnou MHD až do soboty 9. prosince zajišťují Technické služby Nový Jičín, právě mikulášská jízda již proběhla pod taktovkou nového dopravce ARRIVA Morava a.s., který provoz novojičínské MHD přebírá od neděle 10. prosince.

2017 12 05@03@1TH 9573@Nový Jičín, Masarykovo náměstí
Nový elektrobus SOR EBN 9.5 na Masarykově náměsti v Novém Jičině.

Číst dál: Mikuláš v Novém Jičíně již v elektrobusové podobě

MHD Nový Jičín již v systému ODIS

Od 10. prosince 2017 dochází k zapojení linek MHD Nový Jičín do Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS. V souvislosti s integrací MHD Nový Jičín dochází ke změnám v zónovém členění a příslušnosti jednotlivých zastávek k tarifním zónám. Obec Šenov u Nového Jičína bude součástí tarifní zóny č. 79. Novým dopravcem na linkách MHD v Novém Jičíně se stáva společnost ARRIVA Morava a.s.

  • Přeprava cestujících bude zabezpečena pomocí 3 elektrobusů s klimatizací, které zajistí cestujícím větší komfort.
  • V autobusech MHD bude možné zaplatit jednotlivé jízdné bezkontaktní bankovní kartou.
  • V autobusech MHD budou k dispozici USB zásuvky na dobíjení elektronických zařízení.
  • MHD bude zaintegrována do krajského systému ODIS.
  • Zóna ODIS č. 70 – Nový Jičín se stane „městskou zónou“. V celé oblasti této zóny bude platit jeden „městský“ tarif bez ohledu na to, kterou autobusovou linkou ODIS cestující cestuje.
  • Cestující bude mít možnost využít zvýhodněný přestup, při přestupu z příměstské linky na linku MHD a opačně.
  • Bude ukončena platnost „starých“ čipových karet používaných dosud pouze v MHD Nový Jičín. Karty budou nahrazeny kartou ODISka, kterou je možné použít u všech dopravců, zapojených do systému ODIS.
  • O kartu ODISka je možné požádat na předprodejních místech (autobusové nádraží, informační kancelář MHD v objektu Návštěvnického centra – Laudonův dům na Masarykově nám. 45. nebo v e-shopu). Výroba karty bude trvat max. 21 dnů a je možné si ji nechat zaslat poštou na svou adresu. Proto je nutno požádat o kartu v předstihu. Cena karty ODISka činí 130,- Kč na dobu platnosti 6ti let.
    Nákup časových jízdenek bude umožněn v autobusech, předprodejních místech i v e-shopu (https://eshopmorava.arriva.cz/).
  • Od 10.10.2017 do 31.05.2018 je možné držitelům starých čipových karet MHD TSMNJ vrátit 100,- Kč zálohu za pronájem karty (karty vydané od roku 2012 do současnosti).
  • Od 10.10.2017 do 31.05.2018 je možné držitelům starých čipových karet MHD TSMNJ vrátit zbývající zůstatek z elektronické peněženky.
  • Vrácení zálohy a zůstatků z elektronické peněženky je možné pouze v informační kanceláři MHD v objektu Návštěvnického centra – Laudonův dům na Masarykově nám. 45, po předložení občanského průkazu majitele karty.

Číst dál: MHD Nový Jičín již v systému ODIS

Jste zde: