Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Kroužek přátel MHD v Ostravě se schází již 38 let

Fandové, fanynky, šotouši a šotoušky, kteří povýšili svou zábavu a koníčka na vyšší úroveň se v Kroužku přátel MHD při Dopravním podniku Ostrava scházejí již 38 let. Letos, tak jako každým rokem, je vyvrcholením celeroční bohaté činnosti výroční schůze na které se rekapitulují akce uplynulé, představují ty nadcházející a to vždy s nějakým zajímavým bonusem.

6.2.2016   38. výroční schůze KPMHD (5)

Po úvodních proslovech nás s cíli a dopravními projekty přišel seznámit ředitel Dopravního podniku Ostrava pan Ing. Roman Kadlučka, Ph. D. Hovořil mimojiné o konceptu rozvoje linek i vozidel, o podrobnostech k výstavbě tramvaje do 8. obvodu a o legislativních problémech se kterými se musí potýkat. Z jeho ucelené vize rozvoje dopravy v Ostravě šlo vycítit, že není jen úředníkem užívající si svou měkkou židli v kanceláři. Po diskusi a obědě se účasníci vydali na odpolední venkovní program.

6.2.2016   38. výroční schůze KPMHD (2)
Ředitel Dopravního podniku Ostrava a.s. Ing. Roman Kadlučka, Ph. D prezentující prezentaci Chytrá a přátelská doprava pro Ostravu - Strategie DPO 2016 - 2015

Tím byla projížďka s vozy ČKD T2 ev. č. 681 a Barborka ev. č. 21, která účastníky zavedla na nový terminál Hranečník odkud “spanilá jízda” pokračovala do Ústředních dílen v Martinově - do areálu Ekova Electric. Zde nám byly zajištěny fotoaparáty, díky čemuž jsme si mohli prohlédnout rozpracované výrobky elektrobusu Ekova Elektron ve 12 metrové verzi pro Švédské a Německé zákazníky, energovozíky i tramvaje města Göteborg.

6.2.2016   38. výroční schůze KPMHD (4)

Třešničkou na dortu byla ukázka dosud neprezentované tramvaje Inekon Superior Plus na které probíhají oživovací práce. V závěru jsme si mohli vyfotit tento moderní stroj ve společnosti manupilační tramvaje T2 ev. č. 685, která již za pár dní opustí Ostravu, aby se stala náhradními díly pro brněnský historický vůz.

6.2.2016   Inekon Superior Plus (4)
Inekon Superior Plus spolu s vozem ČKD T2 ev. č. 685 v areálu Ústředních dílen DPO v Martinově.

Kroužek přátel MHD v Ostravě je aktivní sdružení jednotlivců, kteří mají zájem a chuť zapojit se do dění kolem historických vozů a dopravních zajímavostí. Po celý rok se schází na setkáních, kde se kromě aktualit prezentují zajímavé dopravní přednášky. Tato společnost mezi sebou ráda uvítá i nové členy, kteří žijí stejnou zálibou a kteří třeba teď čtou dopravní portál MHDŽIVĚ.cz

Aktualizováno 14. 2. 2016 12:01

Jste zde: