Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Dopravní podnik Ostrava přestaví pro marketingové účely kloubový autobus Solaris

dpoDne 23. dubna 2024 zveřejnil Dopravní podnik Ostrava a.s. (dále jen DPO) veřejnou zakázku s názvem ,, Modifikace 18 m autobusu pro potřeby marketingu“. Předmětem zakázky bude přestavba článkového autobusu pro prezentační (marketingové) účely DPO. Předpokládaná cena zakázky by měla být 1 040 000 Kč bez DPH. Kritéria této zakázky jsou: 70 % celková cena bez DPH a 30 % doba realizace díla.

01

 

Foto: Zadávací dokumentace DPO.

Rozdělení autobusu z návrhu DPO bude na dvě části
Přední část:
V této části by podle DPO mělo být pouze 6-9 homologovaných sedadel i se sedadlem řidiče. Další místa k sezení budou v podobě gaučů, lavicí atd.. Dále také bude nahrazena současná podlahová krytina novou imitující vzor dřeva s touto úpravou také dojde k úpravě boku interiéru a střechy autobusu, aby ladil s podlahovou krytinou. Přední část vozidla by měla sloužit převážně k prezentačním účelům.

02

 

Foto: Zadávací dokumentace DPO.

Zadní část:
V této části (za kloubem) bude instalována kuchyň, regály pro prezentační (marketingové) věci DPO) . V zadní části by měly být zachovány 4 homologované sedadla. Prostor mezi přední a zadní části by měl být oddělen v kloubu kyvnými dveřmi.

Vybavení kuchyně:

  • Nerezový dřez s vodovodní baterií
  • Nádrže na čistou a špinavou vodu
  • Kávovar pro 25 až 30 káv denně
  • Mikrovlnná trouba
  • Průtokový ohřívač na teplou vodu
  • Lednice
  • Výrobník ledu

03
Foto: Zadávací dokumentace DPO.

 

Dále z veřejné zakázky je možné vyčíst, že DPO požaduje dovybavit vozidlo klimatizačními jednotkami (v přední a zadní části autobusu), audio-video rozvody, nezávislým elektrickým rozvodem 230 V, nezávislý zdroj energie (elektrocentrála).

V přiložené technické dokumentaci je vyobrazen nákres autobusu Solaris Urbino 18 CNG, ale také autobusu Solaris Urbino 18 II. generace, který DPO ovšem nikdy neprovozoval.

Zdroj: Zadávací dokumentace DPO.

Aktualizováno 25. 4. 2024 20:06

Jste zde: