Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Změny jízdních řádů na linkách ODIS od 4. září 2023

ODISOd 4. září 2023 dojde ke změnám jízdních řádů na linkách ODIS. Výraznějších změn se také doznají autobusové linky DPO na území městského obvodu Poruba. Změn linkového vedení se dotkne autobusových linek č. 39, 40, 45, 54 a 58. Linka č. 51 bude naopak zrušena. 
Změna linkového vedení linek č. 40 a 58 v oblasti Fakultní nemocnice přinese zefektivnění provozu.  V některých úsecích, kde je vyšší poptávka cestujících je nově vedená linka č. 40. Naopak v úsecích s nížší poptávkou je nově vedená linka č. 58.
Nově uskupení společností 3CSAD (ČSAD Frýdek-Místek a.s., ČSAD Havířov a.s. a ČSAD Karviná a.s.), které již spadá pod skupinu Transdev mění název na Transdev Slezsko.

dpoZměny na linkách MHD Ostrava:

Linky č. 6, 20, 92 a 109
Dochází k obnovení provozu zmíněných linek po ukončení letních jízdních řádů. 

Linka č. 3
Linka je nově vedená v trase Poruba, vozovna - Svinov, mosty - Hulváky - Vagonka - Palkovského - ÚMOb Jih - Dubina.

Linka č. X3
Linka je zrušena a plně nahrazená linkou č. 3.

Linka č. 11
Linka je nově vedená v trase Poruba, vozovna - Svinov, mosty - Huvácká -  SPORT ARÉNA - Kpt. Vajdy - Zábřeh.

Linka č. 37
Linka je ukončena na zastávce Poruba, Studentská. Pouze v neděli odpoledne a večer je linka z důvodu dojezdů studentů ze svinovského nádraží prodloužena na konečnou zastávku Poruba, Studentské koleje.

Linka č. 39 - nová trasa linky
Vybrané spoje v pracovní dny v dopoledních hodinách cca 10:00-12:30 h. mají mezi zastávkami Třebovická a Svinov, mosty, přidanou  zastávku Třebovice, Tesco. Ve směru na zastávku Svinov, mosty bude linka č. 39 odbavovat cestující na výstupní zastávce linky č. 44 Třebovice, Tesco (pro linku, otáčení linky č. 39 bude probíhat na obratišti za OD Tesco, kde se také otáčí linka č. 44. Linka č. 39 jedoucí směrem na konečnou zastávku Otakara Jeremiáše se otočí na obratišti za OD Tesco a poté odbaví cestující na nástupní zastávce Třebovice, Tesco pro linku č. 44.  

Nová zastávka Třebovice, Tesco pro linku č. 39 je zavedena na základě požadavku městského obvodu Třebovice pro zlepšení dostupnosti pošty pro občany Třebovic. 

Linka č. 40 - nová trasa linky
Poruba, radnice - Splavní - Fakultní nemocnice - Poruba, Alšovo náměstí - Věžičky - Poruba, vozovna - Slavíkova - Náměstí Družby - Čistírny - Bedřicha Nikodéma -Heyrovského - Jana Šoupala - Duha - Karola Šmidkeho - Ludvíka Podéště - Poruba, Opavská - Plesná, Globus

Vybrané spoje v pracovní dny a všechny spoje o víkendu jsou ukončeny na konečné zastávce Poruba, Alšovo náměstí, ostatní spoje pokračují až na konečnou zastávku Poruba, radnice.

Linka č. 45 - nová trasa linky
Nová huť hlavní brána - Nová huť učiliště - Vratimovská - Frýdecká - Bivojova - Ocelářská - Městský stadion - Rottrův sad - Most Mládeže - Výškovická - Shopping park - Fibichova - Jelínkova - Malá Strana - Bytostav - Oblouk - Věžičky - Poruba, vozovna - Slavíkova - Poruba, garáže - Pustkovec - Duha - Josefa Skupy - Dílny DP Ostrava

Většina spojů ukončena na konečné zastávce Poruba, garáže. Vybrané spoje pokračují až na konečnou zastávku Dílny DP Ostrava.

Prodloužení linky č. 45 zajišťuje nově v době dopravní špičky přímé spojení některých lokalit nejen na území Poruby a nahrazuje omezenou linku č. 58 na ul. Průběžné.

Linka č. 47
Linka je nově v celé své trase posílena o přidané spoje.

Linka č. 51
Linka je zrušena. Vybrané spoje nahrazeny linkou č. 58.

Linka č. 54 - nová trasa linky
Vozovna trolejbusů - Sad Boženy Němcové - Jirská osada - Nákladní - Grmelova - Nová Ves, vodárna - Nová Ves - Svinov, mosty - Řecká - Mongolská - Jižní svahy - Kubánská - Francouzská - Nezvalovo náměstí - Poruba, Alšovo náměstí - Poruba, U Nemocnice - Poruba, Studentská - Poruba, Studentské koleje.

Linka nově po proudloužení zajišťuje přímé spojení oblastí Řecká, Mongolská, Jžní Svahy, Kubánská Nezvalovo náměstí s Fakultní nemocnicí Ostrava

Linka č. X55
Linka je zrušena.

Linky č. 55, 56 a 59
Linky mají upravenou trasu z důvodu uzávěry ulice Mitrovické (l. č. 55) a z důvodu pokračující výstavby okružní křižovatky v Ludgeřovicích (l. č. 56). Linka č. 59 má upravenou trasu z důvodu rekonstrukce mostu přes řeku Odru v Polance.

Linka č. 58 - nová trasa linky
Plesná - Pomník RA - Nová Plesná - Plesenka - Stavebniny - Plesná, Žižkov - U Hůry - Martinov, střed - Martinov - Dílny DP Ostrava - Josefa Skupy - Duha - Pustkovec - Slavíkova - Poruba, vozovna - Věžičky - Oblouk - Nábřeží SPB - Náměstí Boženy Němcové - Fakultní nemocnice - Poruba, U Nemocnice - Poruba, Studentská

Většina spojů ukončena na konečné zastávce Martinov, střed, vybrané spoje pokračují až na konečnou zastávku Plesná.

Linka je prodloužena do Plesné na základě požadavku městského obvodu Plesná. Některé spoje této linky byly převedeny do linky č. 47, kde je vyšší poptávka cestujících.

Nová školní linka č. 295
Linka bude vedená v trase: Třebovická - Třebovice - Na Valech - Čistírny - Bedřicha Nikodéma - Dílny DP Ostrava. Linka vznikla z důvodu zrušení linky č. 51, tak aby zajistila spojení dětí z oblasti Třebovic do základní školy na ul. Aleše Hrdličky.

Linka č. 91
Linka je pro nevytíženost zrušena.

Linka č. 97
Linka je prodloužena do Petřvaldu přesněji o úsek Michálkovice, Brazílie - Petřvald, Zaryje - Petřvald, pošta - Petřvald, Zaryje - Michálkovice, Brazílie..

Linka č. 99
Linka nebude obsluhovat zastávky Bazaly a Kamenec. Linka bude posílena přes zastávku Slezská Ostrava, radnice a Františkov. Obsluhu zastávky Bazaly zajistí trolejbusová linka č. 106. Všechny spoje linky budou ukončeny na zastávce Hladnov.

Linka č. 106
Všechny spoje jsou vedeny přes zastávky Bazaly a Kamenec. Linka již nebude obsluhovat zastávku Stadion Bazaly.

Zdroj: Dopravní podnik Ostrava a.s.

Aktualizováno 20. 8. 2023 14:18

Jste zde: