Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Nová konečná zastávka autobusu v Krásném Poli

Na přelomu roku 2020/2021 byl dokončen nový zastávkový záliv v městské části Ostrava – Krásné Pole. Tato budoucí nová autobusová zastávka se nachází poblíž tramvajové zastávky l. č. 5 Krásné Pole. V nedávné době přesněji dne 1. prosince 2020 byla v Krásném Poli zprovozněna nová autobusová zastávka Krásné Pole, škola.

10.1.2021   Krásné Pole
Nově vybudovaný autobusový záliv poblíž tramvajové zastávky Krásné Pole linky č. 5.

Obsluhu této zastávky bude mít na starosti prodloužená autobusová linka č. 46. Otočení autobusu od centra Krásného Pole zpět v této lokalitě nově umožňuje křižovatka ulic Kyjovická a Družební, která je po rekonstrukci upravena na okružní. V zastávce budou moci řidiči autobusů čerpat pauzu, neboť se zde pro ně buduje také sociální zařízení.

10.1.2021   Krásné Pole (2)

10.1.2021   Krásné Pole (1)
Nově vybudovaná okružní křižovatka ulic Kyjovická a Družební.

S velkou pravděpodobností tak bude mít v této zastávce linka č. 46 konečnou, neboť doposud jsou všechny její zastávky v Krásném Poli pouze nácestné. Při jízdě v relaci Polanka – Krásné Pole tak mají řidiči pauzu pouze v Polance. Některé krátké spoje z Polanky pak končí na zastávce Svinov mosty.

Investiční a dopravní komise rovněž doporučila Radě městského obvodu provést realizaci autobusové zastávky u křižovatky ulic Družební a Pohoří, která by měla usnadnit přepravu občanů z této oblasti nejen do centra obvodu či ke hřbitovu, ale i k přestupní zastávce na tramvaj a k cestám do Poruby a Svinova.

Zdroj: Zpravodaj městského obvodu Ostrava-Krásné Pole (Krasničan)

Aktualizováno 16. 1. 2021 9:32

Jste zde: