Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Změny na linkách MHD v Orlové od 13. prosince 2020

3csad noveV prosinci, konkrétně 13.  prosince  2020, budou zavedeny významné změny na většině linek MHD v Orlové. Zůstává sice i nadále pět linek MHD v Orlové, nicméně nastanou výrazné změny v trasách linek, počtu spojů i způsobu dopravní obslužnosti města. Důvodů pro tak rozsáhlou změnu je několik, a to ukončení důlní činnosti na dole Lazy, navýšení výkonů i počtu linek regionální dopravy na území města Orlové a sjednocení tarifu ODIS s tarifem MHD.

2018 04 01@441@1TI 6914@Orlová, Lutyně, aut. nádr.

transdev moravaPopis změn na současných linkách MHD

Linka č. 501
V souvislosti s ukončením těžby na dole Lazy celá linka zaniká, výrazně se omezuje i obsluha zastávky Důl Lazy. Po dobu útlumu na dole Lazy zde budou vedeny jen dva spoje ve všední den, tyto spoje budou zařazeny do linky č. 503.

Linka č. 502
Linka zůstává i nadále v podobné trase i rozsahu počtu spojů z Lazů, U Kornase na autobusové nádraží a do Dětmarovic. Zásadní změna je ve vedení trasy ze zastávky Město, náměstí po zastávku Lutyně, věžáky. Nově je trasa vedena přes zastávky Poruba, rest. Horník, Poruba, kulturní dům, Poruba, čist. stanice a Poruba, Zátiší. Některé spoje jsou zkráceny na AN a již nevedou do Dětmarovic, pokud je zde souběh s regionální linkou č. 539. Linka je nově přečíslována na linku č. 501.

Linka č. 503
V souvislosti se změnou trasy dnešní linky č. 502 zcela zaniká.

Linka č. 504
Trasa linky i počet spojů zůstává zachován, zrušeny jsou některé krátké spoje mezi zastávkou Lazy, U Kornase a Dolem Lazy. Linka je nově přečíslována na linku č. 502.

Popis nových linek MHD

Linka č. 501
Nová trasa z Lazů, U Kornase přes Město, Náměstí, Porubu, Zátiší na AN a dále do Dětmarovic. Linka je v pravidelném hodinovém intervalu ve všední den i o víkendu. Spoje vedoucí do Dětmarovic přímo navazují na vlakové spoje.

Linka č. 502
Zůstává původní trasa z Lutyně přes Výhodu, Mezilesí a Cingrův kopec na Náměstí. Některé spoje jsou prodlouženy až na Kornas (školní přeprava, dostupnost hřbitova a smuteční síně). O víkendu zůstávají spoje na mše v katolickém i evangelickém kostele (na Cingrově kopci)

Linka č. 503
Dle požadavku z dolu Lazy pojede jeden spoj ráno a jeden po 14 hodině zpět z dolu Lazy.

Linka č. 504
Jedná se o pět spojů v trase původní linky (Kornas – Náměstí – Poruba, samoobsluha – Autobusové nádraží). Tři spoje jsou určeny pro školní dopravu, zbývající doplňují dopravní nabídku regionální dopravy.

Linka č. 505
Linka je zachována v původní podobě i se stejným číslem. Podle připomínek jsou jen drobné úpravy na některých spojích. Linka zajišťuje obsluhu Dolní Lutyně jako doposud.

Ostatní dopravu v rámci města Orlové zajišťují linky příměstské dopravy.

Připomínky k jízdním řádům linek MHD Orlová bylo možné zasílat lze zasílat na odbor dopravy do 23. října 2020.

Zdroj: Město Orlová

Aktualizováno 24. 10. 2020 10:18

Jste zde: