Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Třicátá CNG stanice na Moravě se otevírá v sobotu v Břeclavi

cpsV České republice je dnes 85 veřejných CNG stanic, z nichž už 30 je na Moravě, jen na území 4 krajů. Ta v pořadí 30., bude slavnostně otevřena právě tuto sobotu, 11. dubna v 11:30 hod., na Lidické ulici v Břeclavi. Slavnostní otevření stanice proběhne v rámci atletického závodu „RACIO Běh kolem Dyje“ a řidiči u CNG stanice dostanou možnost si vyzkoušet testovací jízdy s CNG vozidlem. Tato CNG stanice, která je součástí již existující čerpací stanice Benzina, nabízí plný zákaznický standard jako při tankování benzinu či nafty. Na konci roku 2016 bude v ČR 150-160 veřejných CNG stanic.

eonCNG stanice v Břeclavi je dnes poslední stanicí před hranicí na dálnici D2 ve směru na Bratislavu (exit 42). Je nepřetržitě otevřena a umožňuje možnost platby všemi možnými způsoby, tak jako na běžných čerpacích stanicích, tedy i v hotovosti, CCS kartami aj. Její výkon je 150 m3/hod. a počítá se s tím, že její kapacita může být v budoucnu i navýšena.

Číst dál: Třicátá CNG stanice na Moravě se otevírá v sobotu v Břeclavi

E.ON chce mít 20 % tržní podíl v prodeji CNG

eon

Společnost E.ON Energie, která je dnes jednou ze tří největších investorů v oblasti výstavby CNG stanic, chce nejpozději do roku 2017-2020 dosáhnout 20 % podílu v prodeji CNG v ČR. Už v roce 2015 chce zvýšit prodej CNG o 40 až 50 procent. E.ON Energie plánuje na území ČR účast i v LNG projektech.

Energetická společnost E.ON Energie dnes provozuje už 11 CNG stanic, z toho 9 veřejných, a několik dalších se chystá ještě letos otevřít. Jedná se například o Chrudim, České Budějovice nebo navýšení výkonu v Brně. Společnost patří v oblasti aktivit podporujících využívání CNG mezi hlavní hráče na českém trhu a v tomto ohledu se zároveň řadí mezi nejaktivnější společnosti. V současné době má E.ON Energie u většiny stanic výkon 150 m3/hod. Do budoucna plánuje ale výstavbu už se základním výkonem 250-300 m3/hod. Všechny CNG stanice koncipuje tak, že lze jejich výkon kdykoliv navýšit.

Číst dál: E.ON chce mít 20 % tržní podíl v prodeji CNG

Plzeň má své CNG Centrum

cpsČeská republika má od 8. dubna první CNG Centrum. U své nedávno otevřené CNG stanice v Plzni – Nýřanech ho slavnostně otevřel E.ON ve spolupráci se společností KOMERSIA WEST. Kromě non stop provozu samoobslužné CNG stanice nabízí CNG Centrum v Nýřanech prodej, poradenství, servis CNG vozidel a mnoho dalších služeb spojených s tímto ekologickým, a v poslední době tolik žádaným, palivem. Jelikož posláním společnosti E.ON již dlouho je šetrnost k životnímu prostředí, rozdávání ekologických Oskarů aj., součástí zahájení provozu nové stanice a CNG centra bylo i slavnostní sázení stromů.

eonV České republice dnes funguje již 85 veřejných plnicích stanic na stlačený zemní plyn (CNG). V únoru letošního roku byla otevřena nová CNG stanice v Plzni – Nýřanech, na sjezdu 93 z dálnice D5 vedoucí z Prahy do Rozvadova u vjezdu do průmyslové zóny Mexiko, která dnes patří společnosti E.ON. Nová stanice je dobrou zprávou pro motoristy především v Plzeňském kraji, neboť zde motoristé dlouho CNG stanice postrádali. V Plzni je to dnes již 4. CNG stanice. Současně se z ní ale těší i cestující do Německa, neboť je poslední CNG stanicí na hlavním tahu dálnice D5 z ČR do Mnichova.

Číst dál: Plzeň má své CNG Centrum

Aktuálně ze společnost Bonett Gas Investment

Novou CNG stanici v Říčanech u Prahy vybudoval Bonettbonett
V Říčanech u Prahy na adrese Kolovratská 1367 byla vybudována firmou Bonett Bohemia a.s. nová veřejná CNG stanice. Moderní samoobslužná plnicí stanice má výdejní stojan CNG vybavený dvěma koncovkami pro plnění osobních a dodávkových vozů (koncovka NGV1), a je vybavena kapacitním skladem CNG o objemu téměř 1 300 m3 plynu. CNG na této stanici naplní i řidiči nákladních vozů a autobusů, a to díky speciální redukci, která je k dispozici. CNG stanice je plně implementována do stávající čerpací stanice pohonných hmot, je otevřena nonstop, placení je možné uskutečnit pomocí platebního terminálu CNG či platební kartou nebo v hotovosti.

cps„Nová CNG stanice v Říčanech vznikla u jednoho z nejvýznamnějších dealerů značky Iveco v ČR. Potvrzuje se tím trend rozšiřující se nabídky služeb pro zákazníky žádající CNG dodávky a tahače, kdy poptávka po CNG jednoznačně roste. Jsme rádi, že po vybudování CNG stanice pro továrnu Iveco ve Vysokém Mýtě jsme mohli dodat i tuto stanici. Bonett bude provozovat na konci dubna už 15 vlastních CNG stanic, a stanici v Říčanech budeme našim zákazníkům doporučovat,” řekl Václav Holovčák, místopředseda představenstva Bonett Gas Investment.

Číst dál: Aktuálně ze společnost Bonett Gas Investment

Aktivity společnosti Vítkovice Machinery Group v CNG

Vítkovice Machinery Group dále posilují v oboru CNG

vitkoviceNejvětší ryze česká strojírenská skupina VÍTKOVICE MACHINERY GROUP (VMG) má již 14 plnicích stanic CNG. Výstavba nejnovější stanice byla zahájena v těchto dnech v rámci projektu budování CNG plniček na klasických čerpacích stanicích v síti společnosti BENZINA. Plnící stanice se nachází v Ústí nad Labem v městské části Předlice na ulici Hrbovická. Ve společné síti BENZINA půjde o devátý bod na mapě České republiky. Do srpna se objeví takových bodů ještě dalších 11, a to v Olomouci, Kroměříži, ve Frýdlantu nad Ostravicí (2 stanice), v Karviné, Praze - Horních Počernicích, v Mikulově, v Přibyslavicích (opět 2 stanice), ve Slaném a v Železné Rudě.

cps„V letošním roce obsadíme našimi plnícími stanicemi většinu krajů v ČR. Cílem je rovnoměrné pokrytí všech hlavních tahů, jak v okolí krajských měst, tak hraničních přechodů,“ uvedl dnes v Praze za skupinu VMG ředitel její dceřiné společnosti VÍTKOVICE Doprava Rodan Broskevič s tím, že příhraniční tahy jsou již dnes obsluhovány v blízkosti hranic s Polskem, Německem a Slovenskem.

Síť s označením CNGvitall skupiny VÍTKOVICE MACHINERY GROUP (včetně stanic se společností BENZINA) bude letos tedy čítat již 33 plniček. „V roce 2016 mohou motoristé počítat již se 40 našimi plnícími stanicemi CNG a v následujících letech plánujeme uvést každý rok do provozu minimálně 10 stanic,“ doplnil obchodní ředitel VÍTKOVICE Doprava Martin Žák.

Číst dál: Aktivity společnosti Vítkovice Machinery Group v CNG

Jste zde: