Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Arriva zajišťuje novou noční mezinárodní linku z Domažlic do Německa

arriva nove db companyAmbiciózní plán německého Landratsamtu v Chamu nabízí i českým zájemcům možnost cestovat ve večerních a nočních hodinách za kulturou a zábavou z Čech do Německa a obráceně. Arriva Střední Čechy začala od soboty 5. října provozovat novou noční mezinárodní linku z Domažlic přes Furth im Wald nebo Lam do Oberlohbergu. V provozu je každou sobotu.

„Pro cestující jsou připraveny výhodné jízdenky, které umožňují kromě přepravy na jednom spoji i využití ostatních autobusových linek projektu NACHT Schwärmer, včetně několika vlakových spojůaž do Schwandorfu,“ říká ředitel Arrivy Střední Čechy František Soumar. Na území České republiky si zájemci koupí jízdenku za české koruny podle aktuálního ceníku Arrivy, na německém území zaplatí za jízdenku v eurech. Na lince je povolena vnitrostátní doprava v Česku i Německu, lidé ji tak mohou využít i mezi Domažlicemi, Babylonem nebo Českou Kubicí.

V rámci projektu NACHT Schwärmer jezdí celkem šest nových autobusových linek. Arriva Střední Čechy začala provozovat linku s označením 197/599 a její spoje vyjíždí například v 19:15 a 23:45 z Domažlic, zpět jede z německého Oberlohbergu ve 20:40, z Lamu ve 20:52 a 1:20 přes Českou Kubici a Babylon do Domažlic.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Arriva Transport Česká republika

Aktualizováno 12. 10. 2019 17:38

Jste zde: