Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Největší středoevropský veletrh autobusové dopravy představí v Letňanech řadu novinek

Tradiční středoevropský veletrh autobusů, hromadné dopravy, garážové a servisní techniky CZECHBUS 2019 se bude letos konat nově v prostorách moderního výstaviště PVA EXPO PRAHA. 9. ročník tak nabídne vystavovatelům komfortnější podmínky a větší expozice, návštěvníci ocení snadnou dostupnost MHD i možnost parkování v bezprostřední blízkosti výstavních hal. Největším lákadlem jsou opět novinky a trendy vystavujících firem. CZECHBUS proběhne ve dnech 26. – 28. 11. 2019 v PVA EXPO PRAHA.

 Zájem ze strany vystavovatelů roste

Ani letos nebude na této významné události chybět žádná důležitá značka autobusů a organizátor již nyní registruje velký zájem ze strany vystavujících firem. Mezi vystavovateli jsou IVECO, SCANIA, MAN, VDL, SOR Libchavy, ŠKODA ELECTRIC, EVOBUS, VOLVO, DEKSTRA BUS, ROŠERO, TURANCAR, BUSPLAN, KHMC, MYBUS, CA RICHMANN který nabídne přestavby značky Renault Trucks,  WINKLER, STER, INTAP, BUSE, MOLPIR, PAKRA, BUSTEC, Mikroelektronika, Asfinag, ENGINOTO, VOITH Group, MIGATRONIC, Mobilboard, WEBASTO, EBERSPACHER, ANVI TRADE, MITERAL, CAR-MONT, Unicode Systems, ABIRAIL CZ, Gamatec, Prima Industries, Bren, Top Oil Services, ACTIA, Ing. Ivo Herman, Makro ND, LANTAL a mnoho dalších.

A na jaké konkrétní novinky se mohou návštěvníci těšit? Společnost SCANIA bude mimo jiné vystavovat modely Scania Citywide LE a Scania Touring HD12. Citywide je městský autobus, který vyniká svou variabilitou. Může být postaven v délkách od 11 do 18 m. O pohon se stará sedmilitrový nebo devítilitrový vznětový motor, který je schopen spalovat až 100% bionaftu. Vozidlo je mimo jiné vybaveno individuálním osvětlením a výdechy klimatizace pro každé sedadlo, bezpečnostními pásy, otočným sedadlem řidiče, bezpečnostní kabinou, integrovanou rampou a místem pro invalidní vozík. Populární model Scania Touring zase nabízí bezkonkurenční poměr cena/výkon a lze využít na celou škálu obchodních příležitostí. Velkou pozornost pak určitě přiláká i autobus české hokejové reprezentace Scania Interlink HD.

ISUZU VISIGO se poprvé objevilo na českém trhu v srpnu 2014, od té doby autobus dozrál a zbavil se porodních potíží a úspěšně se infiltruje do dopravního prostředí.  Od roku 2019 nabízí TURANCAR inovovaný model ISUZU VISIGO HYPER, vybavený nově motorem CUMMINS s výkonem 320 koní a automatizovanou převodovkou ZF Ecolife. VISIGO dlouhé 9,5 metru je komfortní víceúčelový turistický autobus, vhodným zejména pro incomingovou dopravu.

Na letošním ročníku veletrhu dále představí společnost Rošero dva midibusy FIRST na podvozcích IVECO Daily 70C18 – městský midibus se sníženou podlahou pro lehčí nástup cestujících na invalidním vozíku a luxusní turistický midibus. Společnost dodává do celé Evropy vozidla s dieslovým pohonem, pohonem na zemní plyn a plně elektrické midibusy.

Společnost UNICODE SYSTEMS na veletrhu vystaví například řídící systém pro veřejné čerpací stanice – EUROSHOP, samoobslužné tankovací automaty řady Card Manager, centrální řízení sítě čerpacích stanic a další technologie a služby pro čerpací stanice PHM, CNG, myčky, elektro-dobíječky a pod.

Význam akce potvrzují i již udělené záštity od Ministerstva dopravy, Ministerstva průmyslu a obchodu, Svazu průmyslu a dopravy, Hospodářské komory, ČESMAD Bohemia, ROPID, Svazu měst a obcí, Pražské integrované dopravy, Sdružení pro dopravní telematiku, Hlavního města Praha a Dopravního podniku hlavního města Praha.

Doprovodný program

I letošní ročník veletrhu bude mít rozsáhlý doprovodný program na aktuální témata v oboru. První den veletrhu proběhne akce organizovaná Sdružením pro dopravní telematiku – Veřejná doprava „on line“. Tentýž den zasedá i Sekce osobní dopravy pod hlavičkou ČESMAD Bohemia. Dále se návštěvníci mohou těšit na konferenci s názvem „Elektrické autobusy pro město“, která se bude konat 27. listopadu a na tento den chystá akci i Centrum služeb pro silniční dopravu. Poslední den veletrhu pak proběhne Setkání mistrů renovací.  Detailní program bude organizátor postupně zveřejňovat.

Vystavovatelé mohou své originální expozice přihlásit do tradiční soutěže GRAND PRIX CZECHBUS 2019, jejíž výsledky budou vyhlášeny na slavnostním galavečeru a v roce 2018 se pořádala pod hlavičkou hlavního partnera ARRIVA TRANSPORT ČESKÁ REPUBLIKA.

Nový pořadatel, nové místo

Veletrh CZECHBUS vloni přešel pod hlavičku největšího pořadatele veletrhů v ČR společnost ABF. Tato změna umožňuje akci přesunout do ve všech směrech komfortnějších prostor, které dnes nabízí PVA EXPO PRAHA, kde se ročně uskuteční na 80 akcí s účastí přes 5600 firem z více než 30 zemí světa a návštěvností téměř 600 000. Areál také nabízí řadu konferenčních prostor a Kongresový sál s ojedinělou kapacitou 650 osob.       

Více informací včetně kompletních přihlášek na veletrh najdou zájemci na www.czechbus.eu.

Aktualizováno 24. 9. 2019 18:12

Jste zde: