Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Na přímé lince z Prahy do slovenské Nitry vypraví Arriva denně dva vlaky

arriva nove db companyArriva na lince z Prahy přes Olomouc, Uherské Hradiště a Trenčianskou Teplou do Nitry provozuje své zelené vlaky už déle než tři a půl roku. Počty přepravených cestujících na ní neustále rostou, a proto Arriva od začátku nového školního roku na této pravidelné lince nasadí denně dva stálé spoje a navýší tak jejich počet o pět týdně na celkových čtrnáct.

Před několika dny jezdili cestující z Prahy do Nitry spojem ve 14.17, v pátek a sobotu navíc také ráno v 8.36. Zpět z Nitry do Prahy jezdí spoj pravidelně v 6.36, v sobotu a neděli také ve 12.45. Od 1. září se ze spojů, které jezdí navíc v pátek a sobotu z Prahy a v sobotu a neděli zpět z Nitry, stanou spoje pravidelné, které budou jezdit každý den. „Navýšení počtu vlaků v jednom dni bylo jedním z nejčastějších požadavků našich cestujících. Vyslyšeli jsme je a od 31. srpna počet spojů navyšujeme. Každý den vypravíme dva pravidelné spoje. Jeden ráno a druhý po obědě, celkově nabídneme kapacitu 240 cestujících,“ říká Jiří Nálevka, ředitel společnosti Arriva vlaky.

 Arrivě záleží na komfortu cestujících, a proto jsou vlaky vybavené pohodlnými sedačkami, které jsou u jiných dopravců standardem až v první třídě. Mezi další služby patří klidový oddíl pro cestující, kteří chtějí nerušeně cestovat a soustředit se třeba pouze na práci nebo si poslechnout své oblíbené skladby. O pohodlí všech se stará vlakový stevard, u něhož si lze objednat drobné občerstvení z minibaru nebo si dát alkoholické či nealkoholické nápoje.

arriva praha nitra jr

arriva praha nitra 01

arriva praha nitra 02

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Arriva Transport Česká republika

Aktualizováno 3. 9. 2019 21:10

Jste zde: