Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Na Semilsku, Turnovsku a Liberecku si lidé vyzkoušeli nízkopodlažní vlak Desiro, vezl cestující z Liberce do Tanvaldu

arriva dbcompanyV prosinci převezme Arriva od Českých drah dvě linky osobních vlaků na Liberecku, přijela se tedy představit s vlakem, který tu od prosince budou cestující potkávat každý den. Jde o nízkopodlažní klimatizovaný vlak Siemens Desiro, jehož standardní výbavou bude wi-fi připojení k internetu, pitná voda pro cestující zdarma kdykoliv během cesty a postupně také zásuvky na dobíjení telefonu nebo pro práci na počítači. Dále se také Arriva vydala z Liberce přes Jablonec nad Nisou do Tanvaldu a vezme všechny na historickou akci na zdejší ozubnicové dráze.

1545310038 DSC02707
Foto: Archiv Arriva Transport ČR

 

Vlak představil na trase osobních vlaků Lomnice nad Popelkou – Stará Paka – Semily – Turnov – Liberec, které Arriva k prosincové změně jízdních řádů převezme společně s linkou Tanvald – Železný Brod. Větší prezentace připravila Arriva ve Staré Pace, v Turnově a v Liberci, kde si lidé mohli vlak prohlédnout, děti se zapojily do výtvarných soutěží a zájemci o práci strojvedoucích a stevardů se podívali na své budoucí pracoviště.

„Na práci se dnes přišli přímo do vlaku zeptat i strojvedoucí od konkurenčních dopravců. Zkušeným strojvedoucím nabízíme nástupní plat 50 tisíc a k tomu náborový příspěvek 15 tisíc korun. Pokud někdo vlak ještě řídit neumí a láká ho tato profese, může nastoupit do našich kurzů. Už během doby, co se učíte strojvedoucím, od nás dostáváte plat,“ říká ředitel společnosti Arriva vlaky Jiří Nálevka.

Celkem se na nízkopodlažní vlak Arrivy dorazilo podívat nebo se s ním svézt skoro dvě stovky lidí. Jízdné se ve vlaku neplatilo a řada lidí vlak využila pro svou běžnou cestu.

Kromě osobních vlaků se Arriva od prosince objeví s motorovými rychlíky na lince z Tanvaldu přes Turnov do Prahy a také ze Šluknova a Rumburku do Kolína. Standardem rychlíků bude wi-fi připojení k internetu, zásuvky, tichý oddíl, občerstvení od stevarda i pitná voda pro všechny cestující zdarma.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Arriva Transport ČR

Aktualizováno 4. 8. 2019 16:59

Jste zde: