Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Cyklobusy Arrivy nově na Bumbálku a na Bouzov, v Teplicích se provoz posiluje

arriva nove db companyCyklobus Teplice
Od 2. července posilují teplické cyklobusy na období letních prázdnin. Linka 493 z Teplic na Dolní Moldavu bude jezdit jednou denně i ve všední dny.Poplatek za přepravu kola činí 20 Kč. Souprava autobusu s přívěsem uveze dvacet kol.

Po dobu letních prázdnin rozšíří linka 493 provoz i na všední dny. „O prázdninách očekáváme ještě větší zájem o cestování s kolem, v loňském roce se nám to osvědčilo,“ zdůvodňuje krok Petr Havlík, obchodní ředitel Arriva City. Cyklobus bude ve všední dny jezdit z Teplic jednou denně v 7.57 a na Dolní Moldavě bude v 8.50, zpátky pak zamíří v 9.00 a v Teplicích bude v 9.58. Stejně jako vloni vozí linky 484 a 493 cyklisty z Teplic do Krušných hor. Sezona ve všední dny končí 2. září.

@@2T7 4973@
Ilustrační fotografie cyklobusu.

Stejně jako u víkendových spojů se jízdné nemění. K ceně klasické jízdenky cestující zaplatí za přepravu kola 20 korun v případě jízdenky pro jednotlivou jízdunebo 90 korun za celodenní jízdenku. Jediným omezením je počet míst pro kola v cyklovleku a rozměr kola, které se musí vejít na stojan.Využít lze i cyklojízdenky Labe-Elbe.

O víkendech jezdí linka 493 s přívěsem na kola pravidelně dvakrát denně,linka 484 čtyřikrát denně až na Komáří vížku:

  • linka 484: Teplice – Srbice – Krupka – Krupka, Fojtovice; jízdní řád ZDE;
  • linka 493: Teplice – Košťany – Hrob – Mikulov – Moldava – Dolní Moldava; jízdní řádZDE

Kola nesmí mít na sobě nic, co by se mohlo za jízdy uvolnit a ohrozit další účastníky provozu, nesmí být dramaticky poškozená. 

Detailně jsou pravidla nakládání kol uvedena na webu ArrivyZDE.

Cyklobus Bečva a cyklobus Bouzov
30. června vyjíždí tradiční cyklobus Bečva z Přerova na československou hranici na Bumbálku, jezdit bude o sobotách. Od 1. července jej doplní úplně nový cyklobus z Přerova na Bouzov, který bude jezdit o nedělích a ve dnech státních svátků. Sezona končí 25./26. srpna. Cestující zaplatí za přepravu standardní jízdné a příplatek 15 korun za klasické kolo nebo 25 korun za elektrokolo.

Přerov–Bumbálka
Cyklobus Bečva pojede letos jako každoročně ve své klasické trasez Přerova přes Lipník nad Bečvou, Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm na československou státní hranici do Bílé, Bumbálky. Vyjíždí z Přerova každou sobotu v 7.30 a zpět se vrací v 16.00, do Přerova dorazí v 18.10. „Pokud cestující koupí jízdenku v předprodeji, dostanou slevu 5 %.Kola nakládá na cyklovlek vždy řidič.Ke klasické jízdence si cyklisté připlatí jen 15 korun za klasické kolo a 25 korun za elektrokolo,“ přibližuje Pavla Struhalová, ředitelka Arriva Morava. Kapacita cyklovleku je 32 míst.

  • Linka 920844: Přerov – Lipník n. Bečvou – Teplice n. Bečvou – Valašské Meziříčí – Rožnov p. Radhoštěm – Horní Bečva – Bílá, Bumbálka; jízdní řád ZDE.

Přerov–Bouzov
Úplně nová cyklobusová linka sveze cyklisty z Přerova přes Lipník nad Bečvou a Litovelaž na hrad Bouzov. Cyklobus vyjíždí na svou trasu každou neděli v 7.30 a v Bouzově na náměstí je v 9.05, zpátky se vrací v 15.00 a v Přerově je v 16.10. „Litovelské Pomoraví a Bouzovsko jsou krásné lokality s hustou sítí značených cyklotras.Věřím, že se cyklistům toto nové spojení bude líbit a budou ho využívat,“popisuje Pavla Struhalová. Kapacita cyklovleku je rovněž 32 míst a jako v případě cyklobusu Bečva připlatí cyklisté nad rámec klasického jízdného 15 korun za klasické kolo a 25 korun za elektrokolo. Pokud využijí předprodeje, mají nárok na 5% slevu.

  • Linka 920845: Přerov – Lipník n. Bečvou – Litovel,Nasobůrky – Bouzov; jízdní řád ZDE.

„O cyklobusy z Přerova bývá tradičně velký zájem a často bývají všechna místa vyprodána již v předprodeji. Doporučujeme proto všem zájemcům o jejich využití, aby si zakoupili jízdenky v předprodeji, buď na internetu na stránkách http://jizdenky.arriva.cz, nebo v předprodejní kanceláři na autobusovém nádraží v Přerově,“ uzavírá Pavla Struhalová.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Arriva City a Arriva Morava

Aktualizováno 30. 6. 2018 21:53

Jste zde: