Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Bonett se již potřetí za sebou stal největším prodejcem CNG v ČR

bonett newBonett se potřetí za sebou stal největším prodejcem CNG pro dopravu v České republice. V roce 2017 prodal rekordních více než 9 milionů m3, čímž si meziročně polepšil o 20 %. Může se také pochlubit nejširší sítí vlastních plnicích stanic, kterých provozuje 32.

Skupina Bonett zažila další velmi úspěšný rok. Přestože nízké ceny klasických paliv CNG tak úplně nepřály, rok 2017 přinesl pro tuto ryze českou firmu další rekordní výsledek. Podařilo se jí totiž prodat 9 milionů m3 stlačeného zemního plynu, což je o 20 % víc než v předešlém období. Již potřetí za sebou navíc Bonett obhájil pozici největšího prodejce CNG pro dopravu v České republice. Dvojku našeho trhu, innogy Energo, za sebou nechal skoro o 1,5 milionu kubíků plynu. Celkem logicky si tak Bonett ukrojil největší díl z koláče celkové spotřeby v České republice, a dosáhl podílu 13,33 % z celkového trhu s CNG. Zemnímu plynu se u nás daří, vloni se v oblasti dopravy prodalo 67,6 milionů m3, čímž spotřeba meziročně vzrostla o 13,9 %. S připravovanými novými modely vozidel Škoda Octavia s velkým dojezdem na CNG, Škoda Rapid, Fabia, Seat Arona a dalšími je předpokládáno podpoření dalšího růstu.

„To, že se nám opět podařilo meziročně prodat více plynu, je mimo jiné dáno i vysokým tempem rozšiřování naší sítě plnicích stanic,“ říká Václav Holovčák, místopředseda představenstva společnosti BonettGasInvestment. Ke konci loňského roku Bonett provozoval celkem 32 plnicích stanic v hodnotě téměř 300 milionů korun, což je suverénně nejvíc ze všech prodejců zemního plynu v Česku.

Bonett Makro cestlice
Výdejní CNG stojan - Makro-Čestlice.

Tabulka: Přehled provozovatelů největšího počtu CNG stanic v ČR:

Prodejci CNG s největším počtem stanic v ČR Počet CNG stanic
Bonett Gas Investment, s.r.o. 32
Innogy Energo, s.r.o. 27
E.ON Energie, a.s. 22
Vítkovice Doprava, a.s. 21
Vemex, s.r.o. 16
Pražská plynárenská 7

Zdroj: Český plynárenský svaz

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Bonett Gas Investment.

Aktualizováno 10. 2. 2018 8:36

Jste zde: