Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Bonett má více než 30 CNG stanic a získal cenu ALD Automotive Fleet Award

bonett newBonett otevřel tři další nové plnicí stanice. Dvě v Brně v blízkosti dálnice D1 a jednu u pražského letiště Václava Havla blízko D7. Díky tomu v současné době provozuje již 31 vlastních stanic. Za přínos pro rozvoj sítě CNG Bonett obdržel cenu za ekologický přínos udělenou v rámci 10. ročníku prestižní soutěže ALD Automotive Fleet Awards.

BONETT LETIŠTĚ
Plnící stanice CNG u pražského letiště Václava Havla.

Zahájení provozu mají za sebou čerstvě tři další plnicí stanice, z nichž dvě se nacházejí v Jihomoravském kraji. Dva výdejní stojany se čtyřmi koncovkami mohou nově využívat návštěvníci prodejny MAKRO v Brně v Kaštanové ulici poblíž důležitého dopravního uzlu křížení dálnic D1 a D2. Druhá plnicí stanice se nachází na 207. kilometru dálnice D1 směrem na Ostravu u známého motorestu vedle čerpací stanice OMV na Rohlence. Další plnicí stanice, tentokrát s pořadovým číslem 31, byla spuštěna do provozu vedle mezinárodního letiště Václava Havla v Praze Ruzyni v rámci samoobslužné čerpací stanice GO Parking. Zde řidiči najdou jeden výdejní stojan se dvěma pistolemi a samoobslužný automat.

BONETT ROHLENKA
Plnící stanice CNG na dálnici D1 u Rohlenky.

Všechny tři stanice mají dostatečně velkou kompresní kapacitu a jsou vybavené zásobníky pro více než 1200 kubíků stlačeného zemního plynu, ze kterých trvá plnění osobního vozidla okolo 2 až 3 minut. V platebních terminálech lze používat nejen Bonett karty i ostatní CNG karty, ale také klasické bankovní platební karty.

Vedle již zprovozněných stanic ale Bonett buduje i další. Ještě letos by měly být dány do provozu stanice na dálnici D5 u Tachova, a dále pak u hypermarketu MAKRO v Ostravě. „Rádi bychomotevřením nových stanic posílili svou pozici jedničky na českém trhu, dalších až 15 nových stanicplánujeme otevřít v roce 2018“ nastiňuje plány Václav Holovčák, místopředseda představenstva společnosti Bonett Gas Investment. Celkové letošní investice do sítě dosáhnou 150 milionů korun, peníze jdou nejen na výstavbu nových stanic, ale i do modernizace těch stávajících, které kvůli růstu počtu vozidel už neměly potřebnou kapacitu. V červnu se například posílila stanice na Žebráku, výrazně se také navýšila kapacita v areálu dopravce ČSAD Kladno, který provozuje jednu z největších flotil CNG autobusů v České republice.

Snahu o podporu a rozvoj CNG v České republice ocenila i porota 10. ročníku odborné ankety ALD Automotive Fleet Awards, kterou pořádá magazín FLEET firemní automobily. Porota společnosti Bonett udělila cenu v sekci Ekologický přínos.

Fleet Awards

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Bonett Gas Investment

 

Aktualizováno 5. 11. 2017 17:51

Jste zde: