Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Čerchovský cyklobus mezi Domažlicemi a Bavorskem přepravil letos o 15 % cestujících víc

arriva dbcompanyDne 19. října proběhlo slavnostní rozloučení s letošní sezonou čerchovského cyklobusu. Teno víkendech spojuje Českou republiku s Bavorskem. Linka oblíbená mezi turisty a rodinami přepravila bezmála čtyři tisíce cestujících, 106 kol a najela 9 750 kilometrů.

Česko-bavorské linky jsou tři a fungují již deset let. Linka 155 jediná převáží kola, linka 255 Arnbruck–Hamry jezdí také sezonně od května do konce října a linka 020 Cham–Plzeň jezdí celoročně. „Letos jsme přepravili 3 950 cestujících, což představuje 15% nárůstoproti loňsku a 106 kol. Rodinné jízdné využilo na 172 rodin. Od letoška navíc vozí cyklisty a turisty nový, částečně nízkopodlažní autobus, což ocenily zejména maminky s kočárky,“říká jednatel Arriva střední Čechy Zdeněk Abraham.

Cyklobus
Původní autobus Setra S 315 UL, který tuto linku před sedmi lety zahajoval.

Linka spojuje přes české území dvě německá města, Fürth im Wald a Waldmünchen. Na své cestě zastavuje v České Kubici, Babylonu, Domažlicích, Caparticích a na Čerchově. Sjíždět z Čerchova lze jak na českou, tak na německou stranu.

„Dnes pro slavnostní ukončení sezony jsme symbolicky vybrali původní autobus, který tuto linku před sedmi lety otevíral. Na konci roku právě tento autobus vyřadíme, je to taková rozlučka,“ pokračuje Abraham.

Cyklobus (1)
Původní autobus Setra S 315 UL, který tuto linku před sedmi lety zahajoval.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti ARRIVA Střední Čechy.

Aktualizováno 21. 10. 2017 22:23

Jste zde: