Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

V sobotu si mohou všechny dívky, slečny, paní i maminky vyzkoušet řízení autobusu a trolejbusu v Teplicích

arriva dbcompanyTeplická provozovna ARRIVA CITY hledá řidiče autobusů a trolejbusů a rozhodla se speciálně oslovit také potenciální řidičky z regionu. Paní i slečny, které přijdou v sobotu 23. září 2017 mezi 13. a 17. hodinou do vozovny trolejbusů v Teplicích, budou mít možnost vyzkoušet si řízení autobusu i trolejbusu pod vedením zkušených instruktorů. Aktuálně řídí autobusy a trolejbusy v Teplicích 22 řidiček, z toho devět přibylo po poslední akci pro maminky v roce 2015.

ARRIVA CITYse cíleně snažíoslovit potenciální řidičky.Připravila pro ně proto speciální akci, ve které je oslovuje: „Holky, kluci, vaše mamka ještě neřídí trolejbus nebo autobus?“

„V sobotu odpoledne mohou všechny slečny a paní přijít do naší teplickévozovny trolejbusůa mohou si profesi za volantem autobusu nebo trolejbusu vyzkoušet. Věřím, že některé z nichse to zalíbí a začne o dráze profesionální řidičky uvažovat. Jsme připravení maminkám s malými dětmi nabídnout i polovičníúvazky. Jedna by jezdila ráno, druhá odpoledne a další týden by si to prohodily,“ říká Petr Havlík, obchodní ředitel ARRIVA CITY.

Ženy za volantem v Teplicích již podruhé
„Podobnou akci jsme uspořádali už v roce 2015.Ukázali jsme, že řízení autobusu nebo trolejbusu v současnosti není práce pouze a výhradně pro muže, ale díky moderní technice a třeba posilovačům řízení mohou řídit i ženy,“ popisuje dále Havlík. „Akce se velmi vydařila, přivedla k nám několik řidičů a mezi nimi i devět žen. Dnes se tedy můžeme pochlubit celkovým počtem 22 řidiček ze 173 řidičů,“ uzavírá Havlík.

V sobotu se vyřádí i děti
Na sobotní odpoledne je připraven nejen program pro potenciální řidiče a řidičky, ale užijí si ho i děti. Ve vozovně bude skákací hrad, výstava vozidel MHD pro technické nadšence, prohlídka měnírny a armatur trolejového vedení nebo soutěže a historická linka mezi Benešovým náměstím a dopravním podnikem.

Den maminek Teplice

 

Řízení si vyzkoušelo téměř 30 žen
Paní i slečny, které přišly v sobotu 23. září 2017 mezi 13. a 17. hodinou do vozovny trolejbusů v Teplicích, měly možnost vyzkoušet si řízení autobusu i trolejbusu pod vedením zkušených instruktorů. Jednalo se o akci Den maminek, v rámci které chtěla teplická provozovna ARRIVA CITY ukázat ženám i dalším zájemcům, že řízení autobusu, nebo trolejbusu není fyzicky namáhavá práce a ještě navíc je velmi zajímavá.

Pro všechny zájemce i fanoušky byla připravena možnost vyzkoušet si řízení, nebo pokud šlo pouze o fanoušky, byla připravena výstava vozidel MHD. Na své si přišly také malé děti, které měly k dispozici skákací hrad a zajímavé soutěže. "Možnost vyzkoušet si řízení trolejbusů a autobusu využilo celkem 47 zájemců, z toho 29 žen, akce se povedla, děti si užily na hradě i etapové soutěže, počasí nám také přálo," popisuje Petr Havlík, obchodní ředitel ARRIVA CITY.

Z podobného dne maminek v roce 2015 získala Arriva tehdy 9 řidiček.

Maminky za volantem (1)

Maminky za volantem (2)

Maminky za volantem

Zdroj: Tisková zpráva společnosti ARRIVA CITY s.r.o.

Aktualizováno 27. 9. 2017 18:05

Jste zde: