Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Teplickými Cyklobusy na vrcholky Krušných hor, o prázdninách i ve všední dny

arriva dbcompanyTeplické cyklobusy Arriva míří i letos za krásami Moldavy a na Komáří vížku. 1. července přibude spoj, který pojede ve všední dny a přidá se tak k cyklobusům, které převáží cyklisty o sobotách, nedělích a svátcích už od 29. dubna. Poplatek za přepravu kola činí 20 Kč. Souprava autobusu s přívěsem uveze 20 kol.
Na cyklobusy se opět letos proměnily linky 484 a 493, které vozí cyklisty z Teplic do Krušných hor až do 1. října. K ceně klasické jízdenky cestující zaplatí za přepravu kola 20 korun v případě jízdenky pro jednotlivou jízdu, a nebo 90 korun za celodenní jízdenku. Jediným omezením je počet míst pro kola v cyklovleku a rozměr kola, které se musí vejít na stojan. Skladné koloběžky cyklobusy převáží v zavazadlovém prostoru.

Linka 493 s přívěsem na kola jezdí pravidelně třikrát denně a dopraví cestující až na Moldavu. O letních prázdninách navíc bude jezdit i v pracovní dny. Linka 484 jezdí s cyklovlekem čtyřikrát denně až na Komáří vížku:

  • Linka 484: Teplice – Srbice – Krupka – Krupka, Fojtovice, jízdní řád ZDE
  • Linka 493: Teplice – Košťany – Hrob – Mikulov – Moldava – Dolní Moldava, jízdní řád ZDE.

„Těší mě, že zájem o teplické cyklobusy rok od roku roste, v loňské sezóně jsme přepravili přes tisíc cyklistů i s koly,“ říká obchodní ředitel ARRIVA CITY, Petr Havlík. „Základním pravidlem je, že kolo nesmí mít na sobě nic, co by se z něj mohlo uvolnit a poškodit tak ostatní kola. Každý cestující dostane místenku s číslem stojanu na kolo a proti této místence kolo při vystupování zase dostane. Pokud ji ztratí, musí dojet až na konečnou a počkat, které kolo na něj zbyde,“ doplnil Havlík.

Detailně jsou pravidla pro nakládání kol uvedena na webu Arrivy ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti ARRIVA CITY s.r.o.

Aktualizováno 1. 7. 2017 18:37

Jste zde: