Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Cyklobusem se svezete až na nejvyšší vrchol Českého lesa, na rozhlednu Čerchov

arriva dbcompanyCyklobusová linka společnosti ARRIVA Střední Čechyi letos dopraví cyklisty z Domažlic nebo České Kubice na česko-německé pomezí, na rozhlednu Čerchov. Cyklobus jezdí o sobotách, nedělích a svátcích od 3. června do 30. září. Kromě kol přepravuje i elektrokola a terénní koloběžky. Z nejvyššího vrcholu Českého lesa se mohou dostat do údolí spoustou krásných cest lemovaných studánkami.

Kapacita cyklobusuje pětkol. Poplatek za přepravu jízdního kola je 20 korun.„Kola nejsou převážena ve vleku za autobusem, což by v případě cyklobusu na Čerchov ani nebylo technicky možné, ale na zadní části karoserie autobusu,“ vysvětluje kapacitu Zdeněk Abraham, jednatel ArrivaStřední Čechy. Linka spojuje přes české území dvě německá města, FürthimWald a Waldmünchen. Na své cestě zastavuje v České Kubici, Babylonu, Domažlicích, Caparticích a na Čerchově. Sjíždět z Čerchova lze jak na českou, tak na německou stranu. Zatímco z Waldmünchenu na německém úpatí Čerchova vede několik strmějších MTB tras směrem k vrcholu, na české straně je stoupání pozvolnější a pro cyklisty sjíždějící z vrcholu do údolí tak vytváří dlouhé sjezdy. „Čerchovský cyklobus je velmi oblíbený, je to jeho už pátá sezona,“ doplňuje Abraham.V loňském roce na vrchol Čerchova cestovalo tímto cyklobusem 3 434 cestujících a 137 kol.

Cyklobus Čerchov jezdíod víkendu 3. červnao sobotách a nedělích až do 30. září. Navíc pojede také o státních svátcích.Na Čerchov jezdí ráno po 9. hodině a odpoledne ve 14.45, zpátky pak ve 13.33 a 17.30.

  • Linka 000115 FürthimWald – Česká Kubice – Babylon – Domažlice – Draženov – Capartice – Nemanice – Waldmünchen zastavuje v Domažlicích na železniční stanici v 9.41 a 14.45 ve směru na Čerchov, u rozhledny Čerchov je pak v 10.09, respektive v 15.13.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti ARRIVA Střední Čechy

Aktualizováno 12. 6. 2017 12:02

Jste zde: