Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Změny na lince Arriva Expressu mezi Teplicemi a Prahou

arriva dbcompanyOd středy 15. března čeká cestující několik změn na lince Arriva Express mezi Prahou a Teplicemi. Dopravce upraví jízdné, senioři budou mít nově možnost cestovat levněji ve všech spojích a od příštího týdne bude možné koupit jízdenky na ArrivaExpress také na autobusovém nádraží v pražských Holešovicích nebo na teplické poliklinice. Jízdní řád se nemění.

Skoro před rokem, v pondělí 21. března 2016, vyjely na linku Praha–Teplice nové Arriva Expressy. Mezi oběma městy tak vzniklo komfortní spojení luxusními dálkovými autobusy pro 59 cestujících s wif-fi připojením k internetu, klimatizací, denním tiskem na palubě a dalšími novinkami, na které nebyli lidé na této trase zvyklí. Za tu dobu Arrivapro velký zájem cestujících už dvakrát přidávala do jízdního řádu nové spoje a na podzim pro tuto linku koupila zbrusu nové autobusy.

Rychlejší cesta po dálnici
Koncem ledna začaly využívat Arriva Expressy rychlejší cestu po nově otevřené dálnici. „Čekali jsme na změnu licence linky, která nám umožnila začít využívat nový dálniční úsek přes Středohoří. Najedeme sice více kilometrů, ale cestujícím ušetříme čas,“ říká Petr Havlík, ředitel Arrivy Teplice. „Pro autobus je cesta po dálnici o trochu rychlejší, jízdní doby ale necháváme v jízdním řádu stejné. Získáme tak mírnou rezervu, která nám umožní eliminovat možná zdržení na trase. Na příjezdu do Prahy se často setkáváme s kolonami a na dálnici se téměř denně stávají nehody nebo mimořádné situace.“

Tarifní změna
Od 15. března mění Arriva Expressy také své ceny. Jízdenky nakoupené v předprodeji na internetu i v kamenných prodejnách budou nově stát 69 korun místo dosavadních 59. Cestující, kteří nechají nákup jízdenky až do autobusu, zaplatí za cestu do Prahy 79 korun místo dosavadních 69.

„Stále platí, že studenti mohou využít jak státem garantované žákovské jízdné, tak 10% slevu na ISIC kartu a poskytujeme také slevu pro seniory. Ti budou jezdit o 20 korun levněji, tedy za 49 korun v případě nákupu v našem e-shopu nebo za 59 při nákupu v autobuse nebo v kanceláři,“ doplnil Petr Havlík. Právě senioři budou mít nyní možnost cestovat levněji ve všech spojích Arriva Expressu, dosud se tato sleva vztahovala jen na vybrané spoje mimo špičku.

„Zájem ze strany cestujících je opravdu velký, chceme zvýhodnit ty, kteří si zajistí jízdenku s předstihem. Máte rezervované místo, jízdenka je levnější a v případě internetového nákupu ji navíc můžete do 30 minut před odjezem ve-shopu zase vrátit bez jakéhokoliv udávání důvodu,“upozornil Havlík.

Nová místa předprodeje
Příští týden Arriva výrazně rozšíří také počet svých předprodejních míst, kde mohou lidé kupovat jízdenky na její autobusové spoje. Ty bude nově možné pořídit také ve více než 250 pobočkách prodejní sítě AMSBus v Česku i na Slovensku. Jedna z prodejních kanceláří AMSBus je také přímo na nádraží v pražských Holešovicích (provozovna společnosti VEDITA v odjezdové hale vlakového nádraží) nebo na teplické poliklinice (přízemí polikliniky Teplice, budovaA,komerční zóna, provozovatel spol. ASSIST –yourway s.r.o.). Celkem si cestující mohou koupit jízdenky na Arriva Express do Teplic na 14 různých místech v Praze. Detailní přehled prodejních míst AMSBus v jednotlivých regionech najdete zde.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti ARRIVA TRANSPORT Česká republika

Aktualizováno 14. 3. 2017 17:10

Jste zde: