Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Na Štěpána vyjely speciální SKIBUSY do Jeseníků a Beskyd

arriva dbcompanyV pondělí 26. prosince na 2. Svátek vánoční vyjedou na své tradiční trasy severomoravské skibusy. O víkendech a svátcích dovezou lyžaře z Ostravy, Nového Jičína, Olomouce, nebo Krnova až na vrcholky Beskyd a Jeseníků. Jezdit budou až do března.Navíc mohou lidé i nadále využívat turistbus z Olomouce na Ovčárnu, který jezdí o víkendech a svátcích celoročně. I tímto autobusem mohou milovníci zimních sportů cestovat se snowboardy, lyžemi a lyžáky.

2012 02 04@@3T4 8849@Karlova Studánka, rozcestí Hvězda
Ilustrační fotografie: Autobus Karosa C 954 E na zastávce Hvězda, aut. st. nabírá cestující směrem na zastávku Ovčárna, točna.

„Skibusy mají na severní Moravě už letitou tradici, ani letos jsme ale nezdražovali. Při cestě do 50 kilometrů zaplatí cestující za lyže nebo snowboard přepravné 7 korun, za delší trasu zaplatí korun deset,“ popisuje Pavla Struhalová, ředitelka Arriva Morava. „Lyže i snowboardy se ukládají ve všech našich skibusech do zavazadlového prostoru, aby se nikomu nic nestalo. Případně o uložení lyží na jiné místo rozhodne řidič,“ vysvětluje Struhalová.

Skibusy do Jeseníků
Jesenické skibusy budou jezdit od 25. nebo 26. prosince až do března 2017. Nabídnou celkem 3 trasy. Jedna linka pojede z Krnova, druhá z Ostravy a třetí z Olomouce. Všechny dovezou lyžaře až na Ovčárnu.

  • Linka 850864: Krnov – Malá Morávka – Karlov – Malá Morávka – Ovčárna
    Pojede každý den od 25. prosince do 17. dubna a časy odjezdů naleznete ZDE.
  • Linka 910129: Ostrava – Opava – Bruntál – Malá Morávka – Karlov – Malá Morávka – Ovčárna
    Pojede o víkendech a svátcích od 26. prosince do 26. března a časy odjezdů naleznete ZDE.
  • Linka 890727: Olomouc – Rýmařov – Malá Morávka – Karlov – Malá Morávka – Ovčárna
    Jezdí celoročně o víkendech a svátcích kromě 11. – 26. prosince, Silvestra a Nového roku, časy odjezdů naleznete ZDE.

Víkendové linky navíc pojedou i ve dnech 27. – 30.12. 2016.

Kromě skibusů mohou turisté a návštěvníci hor využít i s lyžemi také turistbus z Olomouce, který jezdí přes Rýmařov a Hvězdu až na Ovčárnu. Turistbus je v provozu celoročně o víkendech a ve dnech státních svátků.

Skibusy do Beskyd
Beskydské skibusy nabídnou 2 linky. Budou jezdit také od pondělí 26. prosince a sezóna jim skončí 5. března 2017. Dovezou cestující na Bílou v Beskydech jak z Nového Jičína, tak z Ostravy a pojedou vždy o víkendech a svátcích.V letošní zimní sezóně nebudou oba zajíždět na zastávku Staré Hamry, Stýskalonka.

  • Linka 880650: Nový Jičín – Kopřivnice – Frenštát pod Radhoštěm – Čeladná – Bílá
    Pojede od 26. prosince do 5. března časy odjezdů naleznete ZDE.
  • Linka 910126: Ostrava – Frýdlant nad Ostravicí – Bílá – Velké Karlovice
    Pojede od 26. prosince do 5. března a nahradila zrušenou linku 910130. Časy odjezdů naleznete ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti ARRIVA MORAVA a.s.

Aktualizováno 26. 12. 2016 18:44

Jste zde: