Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

V Porubě nakonec zrekonstruují delší část tramvajové tratě

dpoV ostravské části Poruba se cestující dočkají rozsáhlejší rekontrukce tramvajové trati, než Dopravní podnik Ostrava a.s. (dále jen DPO) původně zamýšlel. 12. listopadu 2021 totiž DPO zveřejnil novou zakázku s názvem „PJD na ul. Opavská II“, která nahrazuje původní z března 2021, jež byla zrušena.

I v nové zakázce se jedná o rekonstrukci tramvajové trati na ulici Opavské v Ostravě-Porubě, v rámci níž dojde k úpravě stávající klasické konstrukce na novou s pevnou jízdní drahou (tzv. W-tram), jejímu zatravnění a ke zvýšení maximální provozní rychlosti na 80 km/h.

4.4.2021   Tramvajová trať na ul. Opavská
Současný stav tramvajové trati na ul. Opavská u křižovatky s ulicí 17. listopadu.

Předpokládaná hodnota zakázky je však 250 milionů korun bez DPH oproti původním 95 milionům. Tento rozdíl je však způsoben prodloužením úseku, který se má rekonstrukci podrobit. Nově se totiž k původnímu 700 metrů dlouhému úseku na Opavské ulici od křižovatky s ulicí 17. listopadu (u Slovanu) po křižovatku s ulicí Sokolovskou (u zastávky Poruba vozovna) přidává další navazující úsek až po křižovatku s ulicí Martinovskou (napojení tramvajové tratě od Martinova). Celková délka úseku tak vzrostla o dalších 1000 metrů. Co do rozsahu se tak jedná o jeden z nejdelších najednou rekonstruovaných úseků v Ostravě.

 

Aktualizováno 15. 2. 2022 11:19

Jste zde: