Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Spolupráce společnosti BusLine a ZDAR

buslinePodpisem smluv vyvrcholila jednání o spolupráci mezi společnostmi BusLine a ZDAR v oblastech Litomyšl a Jevíčko. Regionální dopravce ZDARbude v pozici poddodavatele dopravního výkonu obsluhovat svými autobusy zmíněné dvě oblasti Pardubického kraje s využitím čtrnácti autobusů.

BusLine podpis
Jakub Vyskočil, šéf skupiny BusLine (vlevo) s Richardem Latislavem, šéfem ZDAR, a. s.

Číst dál: Spolupráce společnosti BusLine a ZDAR

SOR Libchavy dodá 144 autobusů společnosti BusLine v celkové hodnotě více než 603milionů korun.

buslineČeský výrobce autobusů SOR Libchavy podepsal dne 12.  ledna 2022 významný kontrakt na dodání nových autobusů pro dopravce BusLine. Celkem 144 autobusů různých typů bude sloužit dopravci pro obsluhu linek ve vybraných oblastech Pardubického, Jihočeského a Královehradeckého kraje.

sorDopravce BusLine v loňském roce uspěl ve výběrovém řízení na zajištění dopravní obslužnosti ve čtyřech oblastech Pardubického kraje (konkrétně jde o oblasti Jevíčsko, Litomyšlsko, Lanškrounsko a Orlickoústecko). Smlouva mezi BusLinem a krajem předpokládá zajištění dopravní obslužnosti na dobu 10 let, přičemž nové autobusy by měly svézt své první cestující od června 2022.

SOR ICN 12
Společnost BusLIne pořídí také 10 nových vozidel SOR ICN 10.5. Ilustrační foto SOR ICN 12.

Číst dál: SOR Libchavy dodá 144 autobusů společnosti BusLine v celkové hodnotě více než 603milionů korun.

Cestující v Jablonci nad Nisou jezdí čtyřmi novými ekologickými a nízkopodlažními autobusy

buslineBusLine a.s. spolu s Dopravním podnikem měst Liberce a Jablonce n. N., a.s. posilují vozový park MHD v Jablonci nad Nisou čtyřmi zcela novými ekologickými a nízkopodlažními autobusy typu Iveco Urbanway 12 M CNG.

Od února se cestující v rámci MHD v Jablonci nad Nisou přepravují čtyřmi zcela novými ekologickými a nízkopodlažními autobusy Urbanway 12M CNG od výrobce Iveco Bus. Jde o nové přírůstky ve vozovém parku BusLine, který na základě smluvní spolupráce s DPMLJ provozuje městskou hromadnou dopravu v Jablonci nad Nisou. Autobusy s délkou 12 m disponují celkovou kapacitou 85 míst, z toho 28 k sezení a 57 k stání s možností přepravit handicapované cestující nebo maminky s dvěma kočárky. Urbanway má příjemný vnitřní prostor a rafinovaný design s novými světly a stylem. Toto nové uspořádání zajišťuje pohodlí té nejvyšší kvality jak pro řidiče, tak pro cestující při té nejlepší obslužnosti vozu. Ekologičnost vozů zajišťuje jak pohon na stlačený plyn CNG, tak i vybavení autobusů motory splňující normu Euro VI jako nový standard veřejné dopravy. Kvalitní zázemí poskytuje i řidičům, kterým díky vyvýšené pozici za volantem poskytuje nejen adekvátní ochranu při nehodách, ale také vhodnou pozici pro komunikaci s cestujícími.

91 - 5L2 0397...
91 - 5L2 0397...

Nový autobus Iveco Urbanway 12 M CNG ev. č. 91 na linkách MHD v Jablonci nad Nisou.

Číst dál: Cestující v Jablonci nad Nisou jezdí čtyřmi novými ekologickými a nízkopodlažními autobusy

BusLine nasadil do provozu MHD Jablonec nad Nisou dva nové ekologické a nízkopodlažní autobusy

buslineBusLine posílil vozový park MHD v Jablonci nad Nisou, kam nasadil dva zcela nové ekologické a nízkopodlažní autobusy typu Iveco Urbanway 10.5 CNG.

Od června přepravují cestující v Jablonci nad Nisou v rámci městské hromadné dopravy dva zcela nové ekologické a nízkopodlažní autobusy. Jde o nové přírůstky ve vozovém parku BusLine provozující městskou hromadnou dopravu s délkou 10,5 m a max. celkovou váhou cca 12 tun. Nový autobus typu Iveco Urbanway 10.5 CNG má celkovou kapacitu 90 míst, z toho 26 k sezení, 64 k stání s možností přepravit handicapované cestující nebo maminky s dvěma kočárky. Díky svému modernímu provedení jsou autobusy mnohem komfortnější pro cestující a řidičům umožňují lepší manipulaci, především díky přívětivější palubní desce, která je velmi přehledná a dobře se na ni orientuje. Vozy jsou na pohon CNG, tedy stlačený plyn, takže zaručují ekologický provoz, a rovněž i ekonomickou úsporu.

2015 07 03@81@5L1 9895@Jablonec nad Nisou, Autobusové nádraží

Nové autobusy Iveco Urbanway 10.5 CNG na linkách MHD v Jablonci nad Nisou. Vlevo vůz s ev. č. 81, vpravo vůz s ev. č. 80.

Číst dál: BusLine nasadil do provozu MHD Jablonec nad Nisou dva nové ekologické a nízkopodlažní autobusy

Jste zde: