Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Testování elektrobusů na linkách MHD v Třinci

arriva dbcompanyOd 2. do 30. června 2015 bude na třineckých linkách MHD místní dopravce ARRIVA MORAVA a.s. testovat vlastní elektrobus SOR EBN 10.5. Tento elektrobus se dosud vyskytoval na pravidelné lince Karlova Studánka – Ovčárna. Tímto se město Třinec - po roční zkušenosti s elektromobilem, který používají zaměstnanci městského úřadu po dohodě s místním dopravce ARRIVA MORAVA a.s. - dohodl na testování elektrobusu v třinecké MHD. Paní starostka Věra Palkovská se netají tím, že do budoucna by město chtělo tento způsob dopravy zavést. První den provozu tj. 2. června 2015 od 13 do 14 hodiny proběhlo natáčení s Českou televizí, kterého se zúčastnili představitelé města a dopravce ARRIVA MORAVA a.s., poté vůz vykonal jeden pravidelný spoj směřující na konečnou zastávku Sosna nemocnice.

9T4 8434 - 31...
9T4 8434 - 31...
9T4 8434 - 31...
9T4 8434 - 31...

Elektrobus SOR EBN 10.5 (RZ: 9T4 8434), dopravce ARRIVA MORAVA a.s. zachycen při testování na linkách MHD v Třinci.

Číst dál: Testování elektrobusů na linkách MHD v Třinci

ARRIVA VÝCHODNÍ ČECHY zahajuje provoz cyklobusů do Orlických hor a Krkonošů

arriva dbcompany

O víkendu vyjedou Cyklobusy do Orlických hor, nová linka pojede už z Chrudimi a Pardubic

V sobotu 30. května se letos poprvé rozjede pět speciálních cyklobusových linek Arrivy, které dopraví výletníky i s koly až na vrcholky Orlických hor. Cyklobusy z Hradce Králové, Jaroměře, Nového Města nebo Náchoda budou jezdit o sobotách, nedělích a svátcích až do 28. září. Jedna z linek vezme turisty i do polské části Orlických hor. Letos poprvé pojedou cyklobusy už z Chrudimi a Pardubic.

Cyklobusy vozí speciální přívěs na kola, každý z nich zvládne převést 42 kol. K ceně klasické jízdenky cestující zaplatí za přepravu kola 20 korun. „Letos je to už třináctá sezona Cyklobusů Orlických hor, jen během loňska jsme na našich linkách přepravili 7 943 cestujících a 2 841 jízdních kol,“ říká Jindřich Poláček, ředitel Arrivy východní Čechy. „Pardubický kraj se rozhodl letos nově objednat i linku pro cyklisty z Chrudimi a Pardubic. Z Chrudimi vyjede cyklobus na Šerlich v 7:15, z Pardubického autobusového nádraží v 7:45.

Cyklobusy jezdí zpravidla dvakrát denně. Na hory jedou ráno a po obědě, z hor do měst se vracejí dopoledne a v pozdním odpoledni.

Arriva zajišťuje v roce 2015 v Orlických horách pět cyklobusových linek:
linka 660053: Šerlich - Dobruška - Třebechovice pod Orebem - Hradec Králové
linka 660055: Šerlich - Nové Město nad Metují – Česká Skalice -Jaroměř
linka 660058: Šerlich - Olešnice v O.h. - Nový Hrádek - Dobrošov - Náchod - Nové Město nad Metují
linka 000262: Nové Město n.Met. - Náchod - KudowaZdrój- Zieleniec - Orl.Záhoří - Šerlich
linka 620717: Chrudim - Pardubice - Třebechovice pod Orebem - Opočno - Dobruška - Šerlich

Číst dál: ARRIVA VÝCHODNÍ ČECHY zahajuje provoz cyklobusů do Orlických hor a Krkonošů

V sobotu si mohou všechny slečny, dívky, paní i maminky vyzkoušet řízení autobusu a trolejbusu v Teplicích

arriva dbcompany

Teplická Arriva hledá řidiče autobusů a trolejbusů a rozhodla se speciálně oslovit také potenciální řidičky z regionu. Paní i slečny, které přijdou v sobotu 25. dubna 2015 mezi 13 a 17 hod do garáží v Teplicích, si budou mít možnost vyzkoušet řízení autobusu i trolejbusu pod vedením zkušených instruktorů. Aktuálně řídí autobusy a trolejbusy v Teplicích 7 řidiček, další tři se připravují v autoškole Arrivy. Firma by jich ale ráda našla ještě více, jsou za volantem velmi opatrné aspolehlivé.

Holky, kluci, myslíte, že by vaše mamka zvládla řídit autobus nebo trolejbus? Tak neváhejte a přiveďte ji, ať si to vyzkouší! Tak oslovuje cestující v teplických autobusech a trolejbusech už měsíc plakát Arrivy, která hledá nové řidiče. Cíleně se snažíoslovit právě potenciální řidičky.

„V sobotu odpoledne mohou všechny slečny a paní přijít do našich teplických garáží a vyzkoušet si, jaké to je řídit autobus nebo trolejbus. Věřím, že se to některé z nich zalíbí a začne o dráze profesionální řidičky uvažovat. Jsme připravení maminkám s malými dětmi nabídnout i půlúvazky. Jedna by jezdila ráno, druhá odpoledne a další týden by si to prohodily. Řídit dnes trolejbus nebo autobus už není zdaleka taková dřina, jako dřív. S posilovači řízení a moderní technikou se fyzická námaha při řízení podstatně snížila,“ říká Petr Havlík, ředitel teplické Arrivy.

Číst dál: V sobotu si mohou všechny slečny, dívky, paní i maminky vyzkoušet řízení autobusu a trolejbusu v...

V Příbrami a Sedlčanech vyjelo 8 nových nízkopodlažních autobusů, jsou nejekologičtější v regionu

rop strednicechy

arriva dbcompany

Osm nových nízkopodlažních autobusů, které splňují nejpřísnější emisní limity EURO 6, vyjelo dnes do plného provozu v Příbrami. Zajistí spojení na regionálních linkách především v okolí Sedlčan, Příbrami, Březnice, Rožmitálu pod Třemšínem a Dobříše. Autobusy stály bezmála 32 milionů korun, ze 40 % je financovala Evropská unie. Nově je tak 28 % všech autobusů Arrivy na regionálních linkách Příbramska nízkopodlažních. 

Nové autobusy svezou cestující na linkách z Příbrami do Sedlčan, Březnice, Dobříše a dalších míst v regionu. Za rok najezdí každý z nich kolem 30 000 km. „Jsou to autobusy s nejekologičtějšími motory, jaké je dnes možné koupit, mají dokonce srovnatelné emise s autobusy na plyn,“ říká jednatel Arrivy Praha Petr Čihák. „Na celém Příbramsku máme 115 autobusů, 28 % z nich je už dnes uzpůsobených pro vozíčkáře a maminky s kočárky. Vozíčkářů tu jezdí sice minimum, ale maminek a kočárků vozíme hodně.“

14.4.2015 - S...
4AN 9150 - 14...
4AN 9150 - 14...
4AN 9150 - 14...

Fotografie č.1: Slavnostní předání nových vozidel na Příbramsku.
Fotografie č. 2 - 4: Nové autobusy SOR CN 10.5 na Příbramsku.

Číst dál: V Příbrami a Sedlčanech vyjelo 8 nových nízkopodlažních autobusů, jsou nejekologičtější v regionu

Aktuálně z ARRIVA MORAVA

arriva dbcompanySpolečnost ARRIVA MORAVA a.s. zařadila do svého vozového parku další zakoupené autobusy Solaris Urbino 15, které zakoupila ze společnosti ARRIVA TEPLICE s.r.o. Jedná se o autobusy ev. č. 451 a 452 (označení v Teplicích). Vozy obdrželi nové RZ: 9T5 9561 (ex. 451) a 9T5 9562 (ex. 452). K rozdělování ojetin v rámci republiky došlo poté, co firma v Teplicích vyhrála výběrové řízení na dopravu cestujících, ale jehož podmínkou bylo provozování nových autobusů na linkách.

Pokud shrneme situaci v ARRIVĚ MORAVA, pak zakoupila od společnosti ARRIVA TEPLICE celkem 6 vozidel Solaris Urbino 15, která byla následně rozdělena v počtu pěti kusů na provozovnu do Ostravy a jeden vůz putoval do Olomouce.

Olomouc:
● ex. 434 nyní RZ: 9T5 9820 - náhrada Mercedes - Benz Citaro 15 M (ex. Teplice 411)

8T3 7804 - 28...
 

Mercedes - Benz 0530 Citaro L RZ: 8T3 7804. Tento vůz bude nahrazen vozem Solaris Urbino 15 RZ: 9T5 9820.

Číst dál: Aktuálně z ARRIVA MORAVA

Jste zde: