Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Vyzkoušejte teplické Cyklobusy, vezmou vás na vrcholky Krušných hor

arriva dbcompanyS jarní sezonou se i letos rozjely teplické cyklobusy, které jezdí na Moldavu a na Komáří vížku.  Cyklisté je mohou využít o sobotách, nedělích a svátcích až do 2. října. Za přepravu kola zaplatí 20 korun a na jeden přívěs za autobusem se vejde 20 kol. Loni jich přepravili přes tisícovku.

Na cyklobusy se o víkendu proměnily linky 484 a 493, které svezou cyklisty mezi 30. dubnem a 2. říjnem. K ceně klasické jízdenky cestující zaplatí za přepravu kola 20 korun v případě jízdenky pro jednotlivou jízdu, anebo 90 korun za celodenní jízdenku.

Linka 493 s přívěsem na kola jezdí pravidelně třikrát denně a dostanete se s ní až na Moldavu. Linka 484 jezdí s cyklopřívěsem čtyřikrát denně a odveze vás na Komáří vížku:

  • linka 484: Teplice – Srbice – Krupka – Krupka, Fojtovice, jízdní řád ZDE
  • linka 493: Teplice – Košťany – Hrob – Mikulov – Moldava – Dolní Moldava, jízdní řád ZDE.

Číst dál: Vyzkoušejte teplické Cyklobusy, vezmou vás na vrcholky Krušných hor

Studenti se vydali elektrobusem na Javorový

arriva dbcompanyNa netradiční výlet elektrobusem se v pátek 16. dubna 2016 odpoledne vydala desítka studentů třineckého gymnázia. Členové studentské Rady mládeže vyrazili v doprovodu starostky města Věry Palkovské, ředitelky gymnázia Romany Cieslarové a představitelů společnosti Arriva na Javorový vrch, kde vyhlásili vítěze historicko-vlastivědné soutěže pro mladé Třinečany. Soutěž uspořádali gymnazisté společně s městem Třinec u příležitosti 85. výročí povýšení Třince na město pro žáky druhého stupně třineckých základních škol a studenty gymnázia. Vítěze, kterými se stali Samuel Benčák, Robin Polák a Viola Ferfecká ze ZŠ Dany a Emila Zátopkových, ocenila starostka Věra Palkovská a předala jim rovněž věcné odměny.

3AI 3132 - 17...
3AI 3132 - 17...
   

Elektrobus Irisbus Stratos LE 30 E vyfotografován na zastávce Třinec žel. st.

Číst dál: Studenti se vydali elektrobusem na Javorový

První bezplatné elektrobusy v Praze mají za sebou 10 tisíc kilometrů a150 tisíc přepravených pasažérů

arriva dbcompanyDva nové elektrobusy od českého výrobce SOR, které už více než 2 měsíce jezdí na trase pravidelných linek BB1 a BB2 spojujících multifunkční areál BB Centrum a stanici metra Budějovická na trase C v Praze 4, ujely již více než 10 tisíc kilometrů. Jejich služeb využilo zhruba 150 tisíc cestujících. Jedná se o první elektrobusy nasazené do ostrého provozu v pražské hromadné dopravě, které mohou cestující využívat bezplatně. Projekt je společnou iniciativou developerské a investiční společnosti PASSERINVEST GROUP, Skupiny ČEZ a dopravní společnosti ARRIVA s cílem snížit zatížení životního prostředí zejména ve městech.

EmobilitaCelkem 10 008 ujetých kilometrů má aktuálně na svém kontě dvojice českých elektrobusů SOR EBN 9,5 bezplatně sloužících veřejnosti na pravidelných linkách BB1 a BB2 mezi stanicí metra Budějovická a multifunkčním areálem BB Centrum na Praze 4. Každéz vozidel najezdí denně v průměru 100 km, a zvládne tak zhruba 50 jízd. Elektrobus pojme až 73 pasažérů a obě vozidla přepraví za den přibližně 3 600

Číst dál: První bezplatné elektrobusy v Praze mají za sebou 10 tisíc kilometrů a150 tisíc přepravených...

V pondělí vyjedou poprvé nové expresní autobusy Teplice–Praha, základní jízdné vyjde na 59 korun

arriva dbcompanyV pondělí 21. března se rozjedou nové expresní autobusy Arrivy mezi Teplicemi a Prahou. ArrivaExpressy pojedou každé dvě hodiny, mezi Teplicemi a pražským Nádražím Holešovice nebudou nikde zastavovat a základní jízdné vyjde na 59 korun. Studenti s ISIC kartou zaplatí jen 53 korun, senioři ve vybraných spojích pouze 39 Kč.  Z teplického Benešova náměstí do Prahy dojede ArrivaExpress za hodinu a pět minut, na palubě bude k dispozici bezplatné Wi-Fi připojení k internetu a u řidiče bude možné platit jízdenky bezkontaktně platebními kartami. V předprodeji jsou jízdenky také na internetu.

„Pro linku Arriva Expressu z Teplic do Prahy máme připraveny dva luxusní autobusy značky MAN pro 59 cestujících. Budeme jezdit rychle levně a pravidelně během celého dne bez zajíždění do Lovosic nebo dalšího zastavování po trase. Ve spojích mimo špičku nabídneme slevu pro seniory, to bude myslím v dálkové autobusové dopravě v Česku novinka,“ říká ředitel Arrivy Teplice Petr Havlík.„Takto pravidelné a rychlé spojení za cenu nižší než 60 Kč Teplice s Prahou nemají, počítám, že o nové autobusy budou mít lidé zájem.“

Číst dál: V pondělí vyjedou poprvé nové expresní autobusy Teplice–Praha, základní jízdné vyjde na 59 korun

Chrudimští se poprvé svezli elektrobusem Arrivy

arriva dbcompanyV pátek 4. března 2016 odpoledne vyjel ve 13:05 na linku číslo č. 4 chrudimské MHD nový elektrobus. ARRIVA VÝCHODNÍ ČECHY ho má zapůjčený k testovacímu provozu až do 20. března a během této doby se s ním cestující potkají na linkách č. 1, 2, 3 a 4.  Jeho každodenní ranní řidičkou v chrudimských ulicích bude paní Hana Zahradníková.

„Elektrobus měří 8 metrů, uvnitř je 16 sedaček a místo pro kočárek nebo invalidní vozík,“ říká ředitel Arrivy východní Čechy Jindřich Poláček. „Výrobcem je východočeská firma SOR Libchavy, elektrobus to tak k nám měl jen kousek. V garážích jsme mu ve čtvrtek postavili dobíjecí stanici a dnes odpoledne může vyrazit do provozu s cestujícími.“

2016 03 07@@5E4 8103@Chrudim (4)
Zapůjčený elektrobus SOR EBN 8 RZ: 5E4 8103 dopravci ARRIVA VÝCHODNÍ ČECHY a.s. provoz MHD Chrudim. Vůz byl vyfotografován na lince č. 1.

Číst dál: Chrudimští se poprvé svezli elektrobusem Arrivy

Jste zde: