Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Během adventních víkendů pojedou autobusy z Teplic do Prahy každou hodinu, Arriva vypraví posilové spoje

arriva dbcompanyOd druhého adventního víkendu, tedy od soboty 3. prosince,přidá Arriva na linku z Teplic do Prahy mimořádné posilové spoje, protože očekává v době předvánočních nákupů větší množství cestujících. Arriva Expressy pojedou během adventních víkendů dokonce každou hodinu. Kupovat jízdenky na posilové spoje je možné už teď v předprodeji i na stránkách www.arrivaexpress.cz

„Před Vánoci lidé vždy více cestují, proto přidáme do jízdního řádu posilové spoje. Počítáme, že zájem o cesty do Prahy bude veliký, lidé budou vyrážet za nákupy i na vánoční trhy,“ říká ředitel Arriva Teplice, Petr Havlík.„Mezi sedmou ráno a osmou večer pojede z Teplic do Prahy autobus každou hodinu, z Prahy pojedeme v hodinovém intervalu až do 22:10. Poprvé pojedou posilové spoje v sobotu 3. prosince a posledním dnem adventního posíleného provozu bude neděle 18. prosince.“

Číst dál: Během adventních víkendů pojedou autobusy z Teplic do Prahy každou hodinu, Arriva vypraví...

Od listopadu přibyly nové spoje na lince Praha - Teplice, zvýšila se i kvalita cestování

arriva dbcompanyArriva reaguje na obrovskou poptávku po novém expresním autobusovém spojení mezi Teplicemi a Prahou, v průběhu října proto na lince nasadila zbrusu nové autobusy, rozšířila služby pro cestující a teď od 1. listopadu přidá do jízdního řádu také nové spoje. Mírně se také změní cena jízdného pro cestující, kteří si koupí jízdenku až v autobuse. 

Arriva Expressy jezdí z Teplic do Prahy už 7 měsíců, za tu dobu přepravilyuž skoro 130 tisíccestujících a jejich počet průběžněroste. Nové spoje přidává Arriva do jízdního řádu už podruhé (naposledy se tak stalo12. června). Během října Arriva kompletně inovovala vozový park a nasadila do provozu úplně nové autobusy.

Nové spoje
„V pátek přidáváme na lince Teplice – Praha dva nové spoje. Jeden pojede z Prahy ve 13:30 a druhý z Teplic ve 14:00. Chceme tak vyhovět extrémnímu zájmu cestujících před víkendem,“ říká ředitel teplické Arrivy Petr Havlík.Kromětoho přibyde o nedělích a svátcích také nový spoj z Teplic do Prahy v 16:00 a spoj z Prahy, který jezdil v 19:30, se posouvá na 20:30. Z důvodu malého vytížení se naopak ruší nedělní a sváteční spoj z Teplic v 8:00 do Prahy. „O samostatných svátcích v rámci pracovního týdne, kterým bude například 17. listopad, budou naše autobusy jezdit nově jako v sobotu. Dosud jezdily podle nedělních a svátečních jízdních řádů,“doplnil Petr Havlík.

Číst dál: Od listopadu přibyly nové spoje na lince Praha - Teplice, zvýšila se i kvalita cestování

V autobusech hromadné dopravy na Příbramsku bude nově možné platit bezkontaktními platebními kartami

arriva dbcompanyUž během příštího týdne bude možné platit bezkontaktně ve všech autobusech mezi Příbramí, Dobříší a Prahou. Místo lovení drobných v peněžence bude stačit jedno přiložení platební karty. Odbavení cestujících v autobusech se tak na Příbramsku zjednoduší. Okolní regiony pak budou následovat do konce měsíce.

2014 05 27@@3AX 7862@Příbram, AN
Ilustrační fotografie: Předání nových autobusů společnosti ARRIVA PRAHA s.r.o. na autobusovém nádraží v Příbrami.

Číst dál: V autobusech hromadné dopravy na Příbramsku bude nově možné platit bezkontaktními platebními kartami

Arriva Expressy vyrazí v pondělí na nové moravské linky, rychle a levně spojí Brno s Olomoucí, Prostějovem, Přerovem i Kroměříží

arriva dbcompanyV pondělí 3. října se poprvé rozjedou moderní Arriva Expressy na dvou nových autobusových linkách. Jedna spojí Brno s Olomoucípřes Prostějovza 70 minut a 69 korun, druhá Brno s Přerovem přes Kroměříž za 75 minut a 79 korun. Arriva tak poprvé vstupuje s moderními, rychlými a také levnými dálkovými autobusy pod značkou Arriva Express na Moravu.

V úplně nových autobusech MAN pro 59 cestujících s klimatizací, wi-fi, polohovatelnými sedačkami a toaletami budou mít cestující možnost platit za jízdenky také platebními kartami. Studenti s žákovským průkazem budou mít slevu 25 %. Většina vozů na nových linkách bude vybavena USB dobíječi a zásuvkami na 230 voltů.

„Pro Arriva Expressy je typické, že mají minimum zastávek, aby dojely do cíle co nejrychleji.Zastavují vždy v centru měst, cestující platí levné jízdné a jezdí na nich pouze nejmodernější autobusy. Pro linky z Brna do Olomouce a Přerova jsme teď v září koupili pět nových autobusů,“ říká obchodní ředitel Arriva Jiří Nálevka.„Poprvé v Česku vyzkoušíme na palubě dálkových autobusů automaty s občerstvením. Nabídnou teplou kávu, chlazené nápoje i drobnosti k zakousnutí. Sortiment bude stejný jako v našich železničních expresech, které jezdí z Prahy přes Olomouc a Přerov do Trenčína. I v autobusech bude platit, že jde vždy o výrobky bez kritizovaného palmového oleje. Ceny občerstvení budou stejné ve vlaku i v autobusech.“

Číst dál: Arriva Expressy vyrazí v pondělí na nové moravské linky, rychle a levně spojí Brno s Olomoucí,...

Arriva posiluje komunikační tým, novou mluvčí je Nikola Šeligová

arriva dbcompanyNejvětší autobusový dopravce v Česku mění mluvčího. Nově bude tuto pozici zastávat Nikola Šeligová, která střídá Iva Novotného. Ten se bude od teď věnovat už pouze manažerským úkolům v rámci skupiny Arriva ve střední a východní Evropě.

Kontakty na novou mluvčí Arriva Nikolu Šeligovou:
Email:nikola.seligova@arriva.cz
Telefon:702 212 892

Nikola Šeligo...
Nikola Šeligo...

Nová tisková mluvčí Nikola Šeligová.

Nikola Šeligová pracuje od jara jako marketingový specialista Arrivy. V minulosti působila jako koordinátor provozu call centra pro Equa bank a v Bohemia Energy se podílela na optimalizaci procesů zákaznické péče. Jako copywriter působila v agentuře Najisto.

Číst dál: Arriva posiluje komunikační tým, novou mluvčí je Nikola Šeligová

Jste zde: