Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

První pražské bezplatné elektrobusy mají najeto 60 tisíc kilometrů

arriva dbcompanyČeské elektrobusy značky SOR provozované na trase pravidelné pražské linky BB1 a BB2 dnes pokořily hranici 60 tisíc naježděných kilometrů. Spoje na linkách mezi multifunkčním areálem BB Centrum se stanicí metra Budějovická dosud přepravily téměř 800 tisíc pasažérů. Nasazení prvních bezplatných elektrických autobusů do provozu pražské hromadné dopravy je společným projektem developerské a investiční společnosti PASSERINVEST GROUP, Skupiny ČEZ a dopravní společnosti ARRIVA, kterým chtějí přispět ke zlepšení životního prostředí a snížení dopravního hluku v BB Centru a okolí.

2016 02 03@@5AE 5685@Praha
Elektrobusy SOR EBN 9.5 nasazené na linky BB1 a BB2.

Číst dál: První pražské bezplatné elektrobusy mají najeto 60 tisíc kilometrů

Teplickými Cyklobusy na vrcholky Krušných hor, o prázdninách i ve všední dny

arriva dbcompanyTeplické cyklobusy Arriva míří i letos za krásami Moldavy a na Komáří vížku. 1. července přibude spoj, který pojede ve všední dny a přidá se tak k cyklobusům, které převáží cyklisty o sobotách, nedělích a svátcích už od 29. dubna. Poplatek za přepravu kola činí 20 Kč. Souprava autobusu s přívěsem uveze 20 kol.
Na cyklobusy se opět letos proměnily linky 484 a 493, které vozí cyklisty z Teplic do Krušných hor až do 1. října. K ceně klasické jízdenky cestující zaplatí za přepravu kola 20 korun v případě jízdenky pro jednotlivou jízdu, a nebo 90 korun za celodenní jízdenku. Jediným omezením je počet míst pro kola v cyklovleku a rozměr kola, které se musí vejít na stojan. Skladné koloběžky cyklobusy převáží v zavazadlovém prostoru.

Linka 493 s přívěsem na kola jezdí pravidelně třikrát denně a dopraví cestující až na Moldavu. O letních prázdninách navíc bude jezdit i v pracovní dny. Linka 484 jezdí s cyklovlekem čtyřikrát denně až na Komáří vížku:

  • Linka 484: Teplice – Srbice – Krupka – Krupka, Fojtovice, jízdní řád ZDE
  • Linka 493: Teplice – Košťany – Hrob – Mikulov – Moldava – Dolní Moldava, jízdní řád ZDE.

„Těší mě, že zájem o teplické cyklobusy rok od roku roste, v loňské sezóně jsme přepravili přes tisíc cyklistů i s koly,“ říká obchodní ředitel ARRIVA CITY, Petr Havlík. „Základním pravidlem je, že kolo nesmí mít na sobě nic, co by se z něj mohlo uvolnit a poškodit tak ostatní kola. Každý cestující dostane místenku s číslem stojanu na kolo a proti této místence kolo při vystupování zase dostane. Pokud ji ztratí, musí dojet až na konečnou a počkat, které kolo na něj zbyde,“ doplnil Havlík.

Detailně jsou pravidla pro nakládání kol uvedena na webu Arrivy ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti ARRIVA CITY s.r.o.

Na Kladensku vyjíždí nové plynové autobusy

arriva dbcompanyV těchto dnech začínají na Kladensku jezdit nové autobusy na stlačený zemní plyn, do provozu je nasazuje společnost ČSAD MHD Kladno ze skupiny Arriva. Osmnáct standardních autobusů a devět kloubových vozů bude jezdit především na příměstských linkách Pražské integrované dopravy i na některých spojích Středočeské integrované dopravy. Všechny autobusy jsou nízkopodlažní, mají klimatizaci a také wi-fi. Celkem jich Arriva nakoupila 27.

„Zakoupili jsme nové autobusy v hodnotě 194 milionů korun z projektu, na který je poskytována podpora ve výši 85% z Evropské unie, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu.Plynové autobusy pomohou výrazně snížit emisní zátěž našeho regionu, konkrétně nové autobusy vypustí do ovzduší za rok o 1 185 tun méně emisí škodlivých částic než rušené staré naftové autobusy,“ říká ředitel ČSAD MHD Kladno Ludomír Landa. „V provozu je už všech 18 standardních autobusů, devět kloubových dorazí na začátku července. Kladensko vstoupí v srpnu do systému Pražské integrované dopravy a právě kloubové autobusy nasadíme na nové lince řady 300 mezi Kladnem a pražským Veleslavínem.“

Číst dál: Na Kladensku vyjíždí nové plynové autobusy

Třinec připravuje bezkontaktní odbavení cestujících platební kartou

TrinecMěsto Třinec společně s Arrivou Morava chystají novinku pro cestující v místní MHD. Od 1. října budou mít všichni možnost platit jízdné v autobusech třinecké MHD bezkontaktními platebními kartami všech bank. Místo hledání drobných bude stačit jedno pípnutí u řidiče jako v supermarketu.

arriva dbcompanyArriva vypravuje v Třinci do provozu každý pracovní den 26 autobusů včetně deseti nových elektrobusů. Všechny vybaví technologií, která umožní cestujícím platit jednotlivé jízdenky u řidiče bezkontaktní platební kartou.
„Vydali jsme se na cestu chytrého města a chceme nejrůznějšími kroky lidem zpříjemňovat a usnadňovat život. Na základě dlouhodobé spolupráce se společností Arriva jsme se dohodli na ´vychytávce´, která zjednoduší placení jízdného v autobusech,“ uvedla starostka Třince Věra Palkovská.

2017 03 12@@1TE 3307@Dolní Líštná, Sosna nemocnice (1)
Nejnovější třinecké vozy - elektrobusy Škoda Perun HE. Dopravce pořidil na třineckou MHD celkem 10 těchto vozů.

Číst dál: Třinec připravuje bezkontaktní odbavení cestujících platební kartou

O víkendu vyjedou cyklobusy do Beskyd a Jeseníků

arriva dbcompanyOd soboty 17. června mohou turisté z Ostravy nebo Nového Jičína i s jízdními koly využít na cestu za krásami Beskyd cyklobusy Arriva. Dvě linky budou od tohoto data jezdit o víkendech a svátcích a na dobu letních prázdnin k nim přibudou spoje i ve všední dny. Cyklobusy směrem do Beskyd vyjíždějí vždy ráno a večer přivážejí výletníky zpátky do města.

@@2T7 4973@ (1)
Cyklobus společnosti ARRIVA MORAVA a.s.

Číst dál: O víkendu vyjedou cyklobusy do Beskyd a Jeseníků

Jste zde: