Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Arriva zavádí během letních prázdnin změny na trase Teplice–Praha

arriva nove db companyNa pravidelné lince Arriva Express mezi Teplicemi a Prahou dozná jízdní řád po dobu prázdnin několika změn. Celkový počet autobusových spojů se lehce sníží, provoz během státních svátků však zůstane zachován. Platnost nového jízdního řádu začíná v pondělí 1. července 2019 a potrvá až do konce srpna.

„Po dobu letních prázdnin dočasně snižujeme počet našich expresů mezi Teplicemi a Prahou, které denně vyjedou. V pracovní dny pojede o prázdninách z Prahy i Teplic shodně 11 spojů, o víkendech devět. Přestože je kapacita našich autobusů 59 míst, rád bych cestujícím doporučil, aby si své lístky zarezervovali včas, třeba přes internet z pohodlí domova,“ upozorňuje Petr Čihák, ředitel společnosti Arriva City. Arriva tak během prázdnin dočasně vypraví v pracovní dny celkem 22 místo 28 spojů a o víkendech místo 24 spojů o šest méně. O svátcích 5. a 6. července pojedou spoje jako v sobotu. Jízdní řád je k dispozici na webu společnosti Arriva.

Arriva Express nahled

Číst dál: Arriva zavádí během letních prázdnin změny na trase Teplice–Praha

Arriva Expressy pojedou o prázdninách bez omezení

arriva nove db companyProvoz na linkách Arriva Express bude o letních prázdninách pokračovat bez omezení. Cestující mohou vyrazit o dovolených na výlet z moravské metropole do Přerova nebo Olomouce a naopak.

„V letošním roce neplánujeme žádná omezení ani snížení počtu spojů. Naše expresy pojedou nadále podle platného jízdního řádu celoročně. Přesto bych cestujícím doporučil, aby si místa zarezervovali včas, třeba přes internet z pohodlí domova,“ zmiňuje ředitel společnosti Arriva Morava Jaromír Walaski.

Arriva Express nahled

Číst dál: Arriva Expressy pojedou o prázdninách bez omezení

Teplické cyklobusy rozšiřují provoz o prázdninách i na všední dny

arriva nove db companyOd 29. června se teplickými cyklobusy svezete častěji, a to po celé období letních prázdnin. Linka 493 z Teplic do Dolní Moldavy bude jezdit jednou denně také ve všední dny tam i zpátky. Poplatek za přepravu kola činí 20 Kč. Souprava autobusu s přívěsem uveze dvacet kol.

Linka 493 z Teplic do Moldavy rozšíří o letních prázdninách provoz i na všední dny. „O prázdninách očekáváme velký zájem o cestování s kolem. V loňském roce se nám to osvědčilo, a proto i v letošním roce mohou cestující využít naše cyklobusy,“ zdůvodňuje krok Petr Havlík, obchodní ředitel společnosti Arriva City. Cyklobus bude ve všední dny jezdit z Teplic jednou denně v 8.00 a v Dolní Moldavě bude v 8.41, zpátky pak zamíří v 9.11 a v Teplicích bude v 9.55. Stejně jako vloni vozí linky 484 a 493 cyklisty z Teplic do Krušných hor. Sezona ve všední dny končí 1. září.

@@4T4 8912@
Ilustrační obrázek cyklobusu v barvách dopravce Veolia Transport Morava a.s.

Číst dál: Teplické cyklobusy rozšiřují provoz o prázdninách i na všední dny

Kutná Hora vyměňuje dieselové autobusy za bezemisní

arriva nove db companyPo Trutnově nasazuje Arriva Východní Čechy elektrické autobusy v dalším městě. Tentokrát v Kutné Hoře. Ta pro svou městskou hromadnou dopravu pořídila celkem pět elektrických autobusů dvou různých typů. Ve vozovém parku nadále zůstanou dva dieselové autobusy jako záloha pro případ poruchy. Pro elektrické autobusy vyrostla v městské části Sedlec nabíjecí stanice, která umožňuje nabíjet všechny vozy současně.

Od 13. června začnou v Kutné Hoře jezdit elektrické autobusy. Vedení městase původně rozhodovalo mezi autobusy na zemní plyn a na elektřinu. Nakonec zvítězily autobusy s elektrickým pohonem,a to i z důvodu výhodnějších dotačních podmínek. „Naším cílem je zavést ekologickou dopravu, která nebude produkovat zplodiny a nebude hlučná. Obě tato kritéria elektrické autobusy splňují,“ uvedl starosta Josef Viktora (ANO), který si již jízdu novými elektrobusy vyzkoušel.„V autobusech bude platit současný odbavovací systém a nově mají cestující možnost zaplatit jednotlivé jízdné také bankovní kartou,“ doplňuje Viktora.

Kutná Hora
Elektrobus SOR EBN 11 v Kutné Hoře.

Číst dál: Kutná Hora vyměňuje dieselové autobusy za bezemisní

I během posledního adventního víkendu pojedou autobusy z Teplic do Prahy téměř každou hodinu, Arriva vypraví posilové spoje

arriva nove db companyTaké poslední adventní víkend, tedy v sobotu 22. a v neděli 23. prosince,přidá Arriva na linku z Teplic do Prahy mimořádné posilové spoje, protože očekává v době předvánočních nákupů a návštěv větší množství cestujících. Zároveň Arriva lehce omezí provoz expresů ve státní svátky.Těm, kdo potřebují cestovat z Teplic do Prahy a naopak, nelze než doporučit, aby si zakoupili místenky přes e-shop Arriva včas, zájem je veliký.

Arriva Express nahled

Číst dál: I během posledního adventního víkendu pojedou autobusy z Teplic do Prahy téměř každou hodinu,...

Jste zde: