Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Veolia Transport Východní Čechy spustila elektronický informační panel

V Novém Městě nad Metují byl v polovině června předán do provozu elektronický informační panel. Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnili představitelé společností Veolia Transport ČR, generální ředitel Radim Novák, Veolia Transport Východní Čechy (VT VČ), generální ředitel Jindřich Poláček a obchodní manažer Jan Klíma, spolu s hejtmanem Královéhradeckého kraje Lubomírem Francem a zástupci Nového Města nad Metují, starostou Petrem Hablem, místostarostkou Bronislavou Malijovskou a členem zastupitelstva a rady města Martinem Prouzou.

slavnostní př...

Zleva: Bronislava Malijovská-místostarostka N.M. nad Metují, Petr Hable-starosta N.M.nad Metují, Radim Novák-GŘ Veolia Transport ČR, Lubomír Franc-hejtman Královéhradeckého kraje, Martin Prouza-dopravní expert, člen zastupitelstva a rady N.M.nad Metují

Elektronický informační panel, dodaný společností APEX, poskytuje cestujícím vizuální informace o odjezdech a příjezdech autobusů na příměstských a meziměstských linkách. Panel, který byl umístěn pod hlavní informační elektronickou tabuli města, je možné umístit celkem 10 řádků textu, z toho devět je statických, obsahujících údaje o jednotlivých spojích, jeden řádek je určen pro zobrazení dalších doplňkových informací. Informace o odjezdech spojů jsou získávané s celostátního systému jízdních řádů a automaticky se aktualizují. Na řádku se zobrazuje číslo linky a spoje, cílová stanice, nástupiště, čas odjezdu spoje a případné jeho zpoždění. Informační panel dále zobrazuje aktuální čas a datum. 

Číst dál: Veolia Transport Východní Čechy spustila elektronický informační panel

Veolia Transport ČR rozdělila dobrovolníkům 400 tisíc korun v rámci Minigrantů

Dopravní společnost Veolia Transport ČR rozdala mezi své zaměstnance-dobrovolníky 400 tisíc korun v rámci projektu Minigranty pořádaného Nadačním fondem Veolia. Cílem projektu je podpořit dobrovolnické aktivity zaměstnanců všech dceřiných společností Veolia Transport v České republice v péči o regiony, rozvoj komunitního života a kvalitu prostředí. Donorem Nadačního fondu Veolia Minigranty jsou společnosti skupiny Veolia Environnement. Při předávání letošních Minigrantů se sešel s oceněnými zaměstnanci Radim Novák, generální ředitel Veolia Transport ČR a Jan Dolínek, ředitel Nadačního fondu Veolia. Mezi devatenácti letos oceněnými programy byly například desátý ročník projektu Voda je můj kamarád realizovaný vedoucím provozní oblasti Praha Stanislavem Beníčkem, který pomáhá dětem zbavit se strachu z vody a učí je základům plavání nebo projekt Klasika v popu připravený informátorkou a pokladní Jitkou Křivánkovou z Veolia Transport Morava, který získal finanční prostředky k zakoupení technických prostředků pro ozvučení smíšeného pěveckého sboru Senzakord z Litovle. Všichni ocenění získali certifikát a zároveň byli obdarováni termoláhví s nápisem "Připíjíme na dobré skutky. Minulé i ty budoucí!" MiNiGRANTY VEOLIA slaví šest let. Za tu dobu věnoval na dobré skutky zaměstnanců Nadační fond Veolia již více než 15 miliónů korun.

Veolia Transp...

Zdroj: Tisková zpráva firmy Veolia Transport

Veolia Transport Východní Čechy realizuje projekt modernizace vozového parku

barevne logo ROP

Společnost Veolia Transport Východní Čechy a.s. (VT VČ) zahájila projekt modernizace vozového parku „Nákup ekologických, bezbariérových, nízkopodlažních autobusů pro Středočeský kraj“ s využitím finančních prostředků poskytnutých z Regionálního operačního programu Střední Čechy (ROP SČ). Výše poskytnuté dotace činí 9 969 000 korun.

Prostřednictvím tohoto projektu společnost VT VČ plánuje nákup sedmi moderních částečně nízkopodlažních autobusů splňujících emisní normu EURO 5 EEV, které budou vybaveny výklopnou mechanickou plošinou umožňující snadný nástup cestujícím na invalidním vozíku nebo rodičům s kočárky, informačními tably spolu s informačním systémem pro zrakově postižené občany. Autobusy, které budou pořízeny na základě výběrového řízení, budou provozovány na linkách ve Středočeském kraji, které spojují okresní města Kolín, Kutná Hora a Čáslav s okolními městy a vesnicemi v rámci tohoto kraje a zvýší kvalitu přepravy například do senior center a zdravotnických zařízeních.

Číst dál: Veolia Transport Východní Čechy realizuje projekt modernizace vozového parku

Zájemci se dostanou do hor speciálními autobusovými linkami Veolia Transport Morava

Společnost Veolia Transport Morava (VTM), největší autobusový dopravce v Moravskoslezském kraji, zahajuje opětovně od 1. června provoz turistických autobusových linek, které přepraví cestující do Jeseníků. Od června pojede o víkendech a svátcích Turistbus Jeseníky na trase Šumperk-Loučná nad Desnou-Červenohorské sedlo-Vrbno pod Pradědem-Karlova Studánka-Ovčárna, který během prázdninových měsíců července a srpna bude vypravován denně. Od 10. června do konce srpna bude jezdit o víkendech a svátcích Turistbus Jeseníky i na lince Ostrava-Opava-Bruntál-Malá Morávka-Ovčárna.

2T7 4973
2T7 4973 - (...
4T4 8912

Cyklobusy (SOR C 10.5) společnosti Veolia Transport Morava a.s

Číst dál: Zájemci se dostanou do hor speciálními autobusovými linkami Veolia Transport Morava

Pohodlné a levné cestování v Jeseníkách prostřednictvím jednodenní oblastní jízdenky

VeoliaSpolečnost Veolia Transport Morava (VTM) nabízí od 1. května 2013 možnost rychlé a cenově dostupné autobusové dopravy v Jeseníkách prostřednictvím nové jednodenní jízdenky. Tu mohou zájemci zakoupit u řidiče autobusu. Zavedení turistické oblastní jízdenky Jeseníky je společnou aktivitou Euroregionu Praděd, Moravskoslezského kraje, Koordinátora ODIS, Koordinátora IDS Olomouckého kraje a dopravce VTM.

„Tato novinka připravovaná pro letní turistickou sezónu je určena všem, kteří přesednou ze svých automobilů do autobusů. Jejím smyslem je podpora turistiky a používání prostředků veřejné dopravy na horách,“ vysvětlil Miloš Hnilica, generální ředitel Veolia Transport Morava. „Lidé se mohou dopravit do řady atraktivních míst turistické oblasti Jeseníků pohodlně a opravdu levně,“ dodal Hnilica.

Číst dál: Pohodlné a levné cestování v Jeseníkách prostřednictvím jednodenní oblastní jízdenky

Jste zde: