Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Nové autobusy ve společnosti Arriva Praha

Společnost Arriva Praha nasadila na pražské příměstské linky PID pět nových autobusů Iveco Crossway LE 12 M LINE. Jedná se o první typy těchto vozidel z Vysokého Mýta, které dopravce pořídil v barvách PID. Částečně nízkopodlažní autobusy s vnitřním uspořádáním pro příměstské linky pojmou 45 sedících a 36 stojících osob včetně 1 cestujícího na invalidním vozíku nebo rodiče s kočárkem (45 sedících a 44 stojících cestujících). Vozidla jsou vybavena nástupní mechanickou plošinou umožňující snadný nástup a výstup pohybově postiženým či starším občanům i rodičům s kočárky, vnitřním informačním obrazovým systémem a odbavovacím systémem včetně výdejníku jízdenek respektive čtečkou karet. Autobusy splňují emisní normu Euro V. 

1319 - 3AS 66...
1313 - 3AS 67...
1313 - 3AS 67...
1313 - 3AS 67...

Nové autobusy Iveco Crossway LE 12 M LINE u společnosti Arriva Praha s.r.o.

Číst dál: Nové autobusy ve společnosti Arriva Praha

Arriva Východní Čechy modernizuje vozový park novými autobusy určenými pro Čáslavsko, Kutnohorsko a Kolínsko

Společnost Arriva Východní Čechy (Arriva VČ) uvádí do provozu nové autobusy pro zajištění dopravní obslužnosti vybraných lokalit Čáslavska, Kutnohorska a Kolínska. Jedná se tři autobusy SOR CN 9.5 a tři vozidla SOR CN 10.5. Nově zakoupené autobusy byly pořízeny s využitím finančních prostředků poskytnutých z Regionálního operačního programu Střední Čechy v rámci projektu modernizace vozového parku „Nákup ekologických, bezbariérových, nízkopodlažních autobusů pro Středočeský kraj“. Celkem z tohoto projektu bude pořízeno sedm moderních částečně nízkopodlažních autobusů. Výše poskytnuté dotace činí 9 969 000 korun.

Slavnostní př...
Slavnostní př...
Slavnostní př...
 
Slavnostní př...
Slavnostní př...
Slavnostní př...
   

Slavnostní předání nových vozidel značky SOR

Číst dál: Arriva Východní Čechy modernizuje vozový park novými autobusy určenými pro Čáslavsko,...

Arriva Morava vyzkoušela v Jeseníkách nový elektrobus SOR EBN 9.5

arriva-maleArriva Morava společně s domácím výrobcem autobusů SOR představily zástupcům Moravskoslezského kraje, Správy Chráněné krajinné oblasti Jeseníky a státní správy a samosprávy novinku – elektrický autobus SOR EBN 9,5. Zkušební jízda vedla z Karlovy Studánky na Ovčárnu a zpět. Komfort cestujících je v ekologickém autobusu na velmi vysoké úrovni. Vozidlo je z velké části nízkopodlažní, je vybaveno mechanickou plošinou pro nástup pohybově handicapovaných občanů nebo rodičů s kočárky, neprodukuje emise a pohybuje se velmi tiše, protože v ostrém provozu je hluk snížen o dvanáct decibelů. Samotná jízda elektrického autobusu je dynamická a rychlá, řidič nemusí řadit. Na jedno nabití ujede elektrobus 140 až 160 kilometrů v závislosti na profilu cesty.

„Úvaha o zavedení provozu elektrobusu se nám líbí. Již v současnosti s Moravskoslezským krajem a Správou Chráněné krajinné oblasti Jeseníky spolupracujeme při výjezdu zdravotně postižených osob na Praděd. Využití elektrobusu by byl další krok vpřed. Omezená hlučnost a nulové zplodiny, to je pro Jeseníky ideální,“ uvedl Miloš Hnilica, generální ředitel Arriva Morava.

F 42-62 - Ele...
F 42-62 - Ele...
F 42-62 - Zás...
F 42-62 - Ele...

Elektrobus SOR EBN 9.5 v Jeseníkách

Číst dál: Arriva Morava vyzkoušela v Jeseníkách nový elektrobus SOR EBN 9.5

Arriva Východní Čechy modernizuje vozový park, pořizuje nové autobusy pro Pardubický kraj

Společnost Arriva Východní Čechy uvádí do provozu nové autobusy pro zajištění dopravní obslužnosti vybraných lokalit Pardubického kraje. Jedná se o jedno malokapacitní vozidlo First výrobce Rošero – P v městském provedení (First FCLLI) a dva autobusy SOR C 10.5. Do konce letošního roku budou pořízeny dopravcem ještě další dva autobusy značky SOR stejného typu. Midibus First FCLLI, první vozidlo tohoto typu, které bude jezdit v Pardubickém kraji, bude nasazen na linkách na Hlinecku, nově pořízenými autobusy SOR se cestující svezou na Chrudimsku a Pardubicku. Vozidla jsou vybavena novým informačním systémem, který splňuje nejnovější požadavky organizátora dopravy Oredo.

19.7.2013 - J...

Jaromír Dušek náměstek hejtmana PK a Jindřich Poláček GR Arriva VC

„Zakoupením těchto vozidel nejen modernizujeme náš vozový park, přispíváme ekologizaci a zvyšujeme komfort pro cestující, ale především reagujeme na požadavky Pardubického kraje ohledně provozu menších a úspornějších autobusů na méně či středně vytížené linky,“ vysvětlil Jindřich Poláček, generální ředitel Arriva Východní Čechy. „Vozidla budou na linky nasazována postupně, nejpozději však v pondělí 22. července 2013. Autobusy SOR C 10.5 nahradí dosluhující vozidla Karosa C 934,“ dodal Poláček.

Číst dál: Arriva Východní Čechy modernizuje vozový park, pořizuje nové autobusy pro Pardubický kraj

Nové autobusy za přispění evropských peněz

Společnost Arriva Praha s.r.o. (dříve Veolia Transport Praha s.r.o.) zahájila projekt modernizace vozového parku „Moderní autobusy společnosti VEOLIA TRANSPORT“ s využitím finančních prostředků poskytnutých z Regionálního operačního programu NUTS II Střední Čechy (ROP SČ). Výše poskytnuté dotace činí 26 359 000 korun.

Záměrem tohoto projektu realizovaného firmou Arriva Praha (Veolia Transport Praha) v období od září 2012 do června 2014 je modernizace vozového parku nákupem 17 nových nízkopodlažních autobusů splňujících emisní normu EURO 5, které umožní komfortní přepravu osob se sníženou pohyblivostí a orientací. Z tohoto důvodu budou vozidla vybaveny výklopnou mechanickou plošinou umožňující snadný nástup i výstup cestujícím na invalidním vozíku i rodičům s kočárky.

Číst dál: Nové autobusy za přispění evropských peněz

Jste zde: