Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Arriva partnerem Kavárny POTMĚ

Dopravní skupina Arriva podporuje již třetím rokem projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu Kavárnu POTMĚ, která je umístěna v prototypu kloubového nízkopodlažního autobusu modelové řady SOR CITY NB 18. Černý autobus se i letos vydává na turné po vybraných regionech České republiky, v osmi městech budou moci lidé vychutnat kávu a další nápoje v naprosté tmě a vyzkoušet si tak, jaké to je být nevidomým.

13.7.2012 - 2...
13.7.2012 - 2...

Prototyp autobusu SOR CITY NB 18 (RZ: 2AS 7101) v Ostravě u České televize v červenci 2012

První zastávka kavárenského autobusu, jehož prvními hosty byli herci Barbora Poláková, Pavel Liška a moderátorka Jolana Voldánová, je na Náměstí Míru v Praze. Zde je možné kavárnu navštívit do středy 7. května od 10 do 20 hodin. V dalších dnech spatříte toto speciální vozidlo v Českých Budějovicích, Litomyšli, Zlíně, Ostravě, Jičíně, Olomouci a Brně.

Číst dál: Arriva partnerem Kavárny POTMĚ

Arriva testuje malokapacitní elektrobus v Kolíně

arriva-maleV období od čtvrtka 27. března do středy 9. dubna 2014 probíhá v Kolíně zkušební provoz malokapacitního elektrobusu EVC v karosérii Rošero-P. Dopravce Arriva Východní Čechy, který provozuje MHD v Kolíně, se na testování vozidla domluvil s Mgr.Tomášem Růžičkou, místostarostou města Kolína, který má dopravní problematiku města ve své kompetenci, a výrobcem vozidla. Malokapacitní elektrobus bude nasazen na pravidelné lince MHD KOLÍN č. 5: Kolín, Vinice - Polepy a zpět. Obsaditelnost vozidla je celkem 32 míst, počítáno je i s přepravou 1 osoby pohybující se na invalidním vozíku nebo rodiče s kočárkem. 

Autobus vyrábí společnost Rošero-P, karosérie midibusu je postavená na sériově vyráběném podvozku Iveco Daily. Vozidlo ujede na jedno nabití až 190 km, využít lze i systém rychlonabíjení, který se nachází přímo ve vozidle. Dvoudveřový midibus délky 8 000 mm je poháněn asynchronním elektromotorem o výkonu 100 kW. Vozidlo je vybaveno šestistupňovou manuální převodovkou, systémy ABS a ESP. Zdrojem energie slouží k pohonu jsou čtyři bateriové články typu NMC umístěné pod podlahou vozidla.

4Z8 1701 - Ma...
Nabíjení elek...

Elektrobus EVC - Rošero First Electric při testech u Arriva Morava a.s. v Jeseníkách.
Druhá fotografie zachycuje nabíjení elektrobusu

Číst dál: Arriva testuje malokapacitní elektrobus v Kolíně

Nové autobusy za přispění evropských peněz

barevne logo ROPSpolečnost BOSÁK BUS, spol. s r.o. realizuje projekt modernizace vozového parku „Moderní autobusy společnosti BOSÁK BUS“ s využitím finančních prostředků poskytnutých z Regionálního operačního programu NUTS II Střední Čechy (ROP SČ). Výše poskytnuté dotace ve výši 40 % činí 5 410 800 korun.

20.3.2014 - N...
20.3.2014 - A...
20.3.2014 - I...
2SZ 6679 - 20...
2SZ 6689 - 20...
2SZ 6679 - 20...
   

Nové autobusy Irisbus Crossway LE 12 M LINE

Číst dál: Nové autobusy za přispění evropských peněz

Arriva kupuje společnost CUP TOUR bus

arriva-maleArriva Praha s.r.o. se k 1. březnu 2014 stala jediným akcionářem společnosti CUP TOUR bus, s.r.o. a posiluje tak své postavení na trhu autobusové dopravy v regionu středních Čech a spojení mezi Prahou a Příbramí. CUP TOUR bus bude k 1.7.2014 plně integrován do Arriva Praha. Všechny stávající linky zůstávají zachovány.
 
„Akvizice CUP TOUR busu je dalším krokem k posílení a rozvoji našeho působení v Středočeském kraji a jeho spojení s hlavním městem Prahou. Tento region je pro nás důležitý, což ostatně potvrzuje i loňská akvizice společnosti Probo Bus,“ říká Daniel Adamka, generální ředitel Arriva v České republice.

CUP TOUR bus, s.r.o. zahájil svoji činnost v roce 1997. Zajišťuje primárně veřejnou linkovou autobusovou dopravu mezi Příbramí a Prahou a dále poskytuje služby cestovního ruchu.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Arriva Praha s.r.o.

Arriva získává jubilejní pětitisící vyrobený autobus značky SOR

arriva-maleDopravní skupina Arriva převzala od výrobce autobusů SOR Libchavy jeho pětitisící vyrobený autobus. Jedná se o vozidlo typového označení SOR CN 12, které je v barevném korporátním designu společnosti Arriva. Autobus je součástí dodávky 17 vozidel (3x SOR CN 10.5 a 14x SOR CN 12) určené pro obnovu vozového parku společnosti Arriva Praha s využitím finančních prostředků poskytnutých z Regionálního operačního programu NUTS II Střední Čechy (ROP SČ). Výše poskytnuté dotace činí 26 359 000 korun. Záměrem tohoto projektu realizovaného v období od září 2012 do června 2014 je modernizace vozového parku nákupem nových nízkopodlažních ekologických autobusů, které umožní komfortní přepravu osob se sníženou pohyblivostí a orientací. Pořízené autobusy jsou postupně nasazovány na linky v oblastech Příbramska, Březnicka, Sedlčanska a Dobříšska s přesahem do hlavního města Prahy a jsou provozovány v závazku veřejné služby Středočeského kraje.

„Pořízený autobus je dalším vozidlem v novém barevném provedení skupiny Arriva, které zařadíme do našeho vozového parku, konkrétně do provozovny v Příbrami. Výrobce autobusů SOR Libchavy je našim největším dodavatelem městských a meziměstských autobusů, které jezdí pod značkou Arriva v Čechách a na Moravě,“ uvedl při slavnostním předání nového vozidla ve výrobním závodě Daniel Adamka, generální ředitel Arriva Transport Česká republika. „Kromě dieselových autobusů jsou dodávány společností SOR skupině Arriva i vozidla s pohonem na CNG, které jezdí převážně na Moravě,“ dodal.

- 4.3.2014 -...
- 4.3.2014 -...
- 4.3.2014 -...

Jubilejní 5000. vůz značky SOR pro Arriva Praha

Číst dál: Arriva získává jubilejní pětitisící vyrobený autobus značky SOR

Jste zde: