Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

3CSAD spouští komunikační kampaň “Poznejte 3CSAD”

3csad pruh

 Dopravní skupina 3CSAD vytvořila sadu informačních tisků, které umísťuje do všech svých 350 autobusů v rámci své flotily v Havířově, Karviné a Frýdku-Místku. Soubor celkem 9 tiskovin cestující seznámí se zajímavými statistikami a výsledky, kterých 3CSAD ve svých provozech dosahují.

Každá z devíti variant plakátů nese ilustrační obrázek, který má cestujícího zaujmout a vedle něj krátké sdělení, které jej seznámí se zajímavostmi z provozu dopravních společností skupiny.

Cestující se tak například během jízdy autobusem dozví, že spolu s ním denně v zeleno-bílých autobusech skupiny 3CSAD cestuje 85 000 lidí. Může se také dočíst, že dopravní skupina 3CSAD prostřednictvím flotily svých 350 autobusů odbaví na 147 linkách celkem 31 milionů cestujících ročně.

Stovky kusů plakátů jsou umísťovány do všech autobusů 3CSAD, kde vytíží aktuálně volné inzerentní plochy. Tímto však kampaň Poznejte 3CSAD zdaleka nekončí. V řádu několika týdnů budou stávající sady plakátů obohaceny o Příběhy kariéry, které cestujícím přiblíží práci a životy řidičů autobusů.

Skupina 3CSAD věří, že podobnými formami kampaně přiblíží své podnikání svým cestujícím.

Číst dál: 3CSAD spouští komunikační kampaň “Poznejte 3CSAD”

WI-FI zdarma v autobusech 3CSAD

3CSADV rámci zvyšování komfortu cestujících zavádí společnosti dopravní skupiny 3CSAD zkušební provoz internetového připojení pro cestující ve svých autobusech.

Wi-Fi zařízení, která byla tento týden nainstalována do prvních třech vozidel flotily 3CSAD, nyní poskytují cestujícím možnost využít čas během cestování autobusem například k vyřízení svých E-mailů či k přečtení aktuálních zpráv na internetu.

Využívání Wi-Fi připojení 3CSAD je přitom velice jednoduché. Cestující pomocí svého chytrého telefonu, tabletu či notebooku pouze vyhledá dostupné Wi-Fi sítě a zvolí si připojení k naší síti s názvem 3CSAD Wi-Fi. Po úspěšném připojení může cestující používat internet prostřednictvím internetového prohlížeče ve svém zařízení.

Pro příznivce moderních technologií připravujeme také připojení k naší bezdrátové síti pouhým naskenováním QR kódu ve vozidle.

Jako první mohou připojení k internetu zdarma využívat naši cestující na vytížených příměstských linkách v Havířově, Karviné a Orlové. Autobusy s Wi-Fi sítí budou označeny nálepkami 3CSAD Wi-Fi Hotspot.

Věříme, že se tato nově poskytovaná služba našim zákazníkům setká s úspěchem a přispěje k větší spokojenosti a komfortu při cestování našimi autobusy.

Zdroj: Tisková zpráva Dopravní skupiny 3CSAD 

Aktuálně z 3CSAD

Nové autobusy IVECO Crossway LE 10.8 M LINE u ČSAD Karviná a.s.

Společnost ČSAD Karviná a.s., provozovna Orlová, vypravila dne 1. listopadu 2013 poprvé do provozu dva nové autobusy IVECO Crossway LE 10.8 M LINE, které obdržely RZ: 8T3 0214 a 8T3 0295. Vozy byly standardně při dodání v bílém laku, poté byly přelakovány do unifikovaného nátěru 3CSAD, tedy bílo-zeleného. Vozidla jsou vybaveny informačním systémem od firmy Bustec a odbavovacím systémem EMTest Mijola. V garážích společnosti ČSAD Havířov a.s. se nachází ještě jeden autobus stejného typu, který projde nejprve lakovnou a poté by měl být předán společnosti ČSAD Karviná a.s.

19.11.2013 - ...

Nový autobus IVECO Crossway LE 10.8 M LINE pro ČSAD Karviná a.s.

Číst dál: Aktuálně z 3CSAD

Druhý Iveco Crossway LE 10.8 M LINE ve vozovém parku ČSAD Frýdek-Místek a.s. vyjel na pravidelné linky

V pondělí 14.října 2013 vyjel na pravidelné linky zajišťované ČSAD Frýdek-Místek a.s. nový vůz Iveco Crossway LE 10.8 M LINE RZ: 8T4 6487. Jedná se o druhý vůz tohoto typu ve vozovém parku frýdeckomísteckého dopravce. První krátký nízkopodlažní Crossway 7T7 9773 obohatil vozový park v lednu letošního roku.

Iveco Crossway LE 10.8M LINE je model meziměstského, dvoudveřového, částečně nízkopodlažního autobusu, který v rámci koncernu Irisbus vyrábí od podzimu roku 2011 společnost Iveco Czech Republic ve Vysokém Mýtě (dříve Karosa).

Konstrukce vozu vychází plně z dvanáctimetrové verze autobusu. Došlo u něj ovšem ke zkrácení rozvoru mezi nápravami. Ten činí pouze 4825 mm oproti původním 6030 mm. Zkrátila se tak přední nízkopodlažní část autobusu. Přední i zadní převis zůstal stejný jako u varianty 12m. (2673 mm vpředu a 3292 mm vzadu). Délka autobusu je 10790 mm, šířka 2550 mm, výška 3052 mm. Nástupní hladina dosahuje u prvních dveří 320 mm a 330 mm u druhých. Přední dveře jsou jednokřídlé (šířka 650 mm), druhé dvoukřídlé (1200 mm). Autobus pojme 37 sedících a až 39 stojících cestujících. Výklopná plošina pro vozíčkáře se nachází u druhých dveří, naproti nim je pak místo vyhrazené pro invalidní vozík nebo dětský kočárek.

592 - 8T4 648...
592 - 8T4 648...
592 - 8T4 648...
592 - 8T4 648...

Nový vůz Iveco Crossway LE 10.8 M RZ: 8T4 6487

Číst dál: Druhý Iveco Crossway LE 10.8 M LINE ve vozovém parku ČSAD Frýdek-Místek a.s. vyjel na pravidelné...

Aktuálně z 3CSAD

Ocenění řidičů a jejich jízd bez nehod za rok 2012

obrazekPovolání řidiče je v současné době náročné, obzvláště v dnešním hustém a intenzivním dopravním provozu. Proto si vedení Dopravní skupiny 3CSAD (ČSAD Havířov a.s., ČSAD Karviná a.s. a ČSAD Frýdek-Místek a.s.) považuje každoročního vyhodnocení jízdy bez nehod. Letos bylo vyhodnoceno celkem 21 řidičů, kteří ujeli dohromady 30 miliónů km bez nehody. V osobní dopravě ujeli 2 mil. km bez nehod 2 řidiči, kteří byli zároveň rekordmany pro letošní rok. Konkrétně se jedná o pana Ivana Ptáčka a pana Stanislava Hermana, kteří jezdí v Havířově na příměstských linkách již přes 40 let a stále je práce řidiče baví! „Kdybychom svou práci neměli rádi, tak bychom tady nebyli. Těším se do práce, která je také naším koníčkem a to, že se nám povedlo najet dva miliony kilometrů bez nehody, bereme jako normální záležitost," okomentovali skromně ocenění řidiči.

Ocenění řidič...
Ocenění řidič...
Ocenění řidič...

Ocenění řidiči z firmy 3CSAD 

Číst dál: Aktuálně z 3CSAD

Jste zde: