Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

V sobotu si mohou všechny slečny, dívky, paní i maminky vyzkoušet řízení autobusu a trolejbusu v Teplicích

arriva dbcompany

Teplická Arriva hledá řidiče autobusů a trolejbusů a rozhodla se speciálně oslovit také potenciální řidičky z regionu. Paní i slečny, které přijdou v sobotu 25. dubna 2015 mezi 13 a 17 hod do garáží v Teplicích, si budou mít možnost vyzkoušet řízení autobusu i trolejbusu pod vedením zkušených instruktorů. Aktuálně řídí autobusy a trolejbusy v Teplicích 7 řidiček, další tři se připravují v autoškole Arrivy. Firma by jich ale ráda našla ještě více, jsou za volantem velmi opatrné aspolehlivé.

Holky, kluci, myslíte, že by vaše mamka zvládla řídit autobus nebo trolejbus? Tak neváhejte a přiveďte ji, ať si to vyzkouší! Tak oslovuje cestující v teplických autobusech a trolejbusech už měsíc plakát Arrivy, která hledá nové řidiče. Cíleně se snažíoslovit právě potenciální řidičky.

„V sobotu odpoledne mohou všechny slečny a paní přijít do našich teplických garáží a vyzkoušet si, jaké to je řídit autobus nebo trolejbus. Věřím, že se to některé z nich zalíbí a začne o dráze profesionální řidičky uvažovat. Jsme připravení maminkám s malými dětmi nabídnout i půlúvazky. Jedna by jezdila ráno, druhá odpoledne a další týden by si to prohodily. Řídit dnes trolejbus nebo autobus už není zdaleka taková dřina, jako dřív. S posilovači řízení a moderní technikou se fyzická námaha při řízení podstatně snížila,“ říká Petr Havlík, ředitel teplické Arrivy.

Číst dál: V sobotu si mohou všechny slečny, dívky, paní i maminky vyzkoušet řízení autobusu a trolejbusu v...

ARRIVA rozdělila dobrovolníkům 400 tisíc korun v rámci grantů

arriva dbcompanyDopravní společnost ARRIVA TRANSPORT ČR rozdělila mezi své zaměstnance částku 400 tisíc korun v rámci dobrovolnických projektů - ARRIVA granty. Cílem projektu určeného všem zaměstnancům skupiny je podpořit dobrovolnické projekty, kterých se aktivně účastní sami zaměstnanci všech dceřiných firem ARRIVA v České republice, v péči o druhé, rozvoji regionu, komunitního života, sportovních či uměleckých aktivit a zvýšení kvality života.

ARRIVA granty...
ARRIVA granty...

Číst dál: ARRIVA rozdělila dobrovolníkům 400 tisíc korun v rámci grantů

Arriva partnerem Kavárny POTMĚ

Dopravní skupina Arriva podporuje již třetím rokem projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu Kavárnu POTMĚ, která je umístěna v prototypu kloubového nízkopodlažního autobusu modelové řady SOR CITY NB 18. Černý autobus se i letos vydává na turné po vybraných regionech České republiky, v osmi městech budou moci lidé vychutnat kávu a další nápoje v naprosté tmě a vyzkoušet si tak, jaké to je být nevidomým.

13.7.2012 - 2...
13.7.2012 - 2...

Prototyp autobusu SOR CITY NB 18 (RZ: 2AS 7101) v Ostravě u České televize v červenci 2012

První zastávka kavárenského autobusu, jehož prvními hosty byli herci Barbora Poláková, Pavel Liška a moderátorka Jolana Voldánová, je na Náměstí Míru v Praze. Zde je možné kavárnu navštívit do středy 7. května od 10 do 20 hodin. V dalších dnech spatříte toto speciální vozidlo v Českých Budějovicích, Litomyšli, Zlíně, Ostravě, Jičíně, Olomouci a Brně.

Číst dál: Arriva partnerem Kavárny POTMĚ

Arriva získává jubilejní pětitisící vyrobený autobus značky SOR

arriva-maleDopravní skupina Arriva převzala od výrobce autobusů SOR Libchavy jeho pětitisící vyrobený autobus. Jedná se o vozidlo typového označení SOR CN 12, které je v barevném korporátním designu společnosti Arriva. Autobus je součástí dodávky 17 vozidel (3x SOR CN 10.5 a 14x SOR CN 12) určené pro obnovu vozového parku společnosti Arriva Praha s využitím finančních prostředků poskytnutých z Regionálního operačního programu NUTS II Střední Čechy (ROP SČ). Výše poskytnuté dotace činí 26 359 000 korun. Záměrem tohoto projektu realizovaného v období od září 2012 do června 2014 je modernizace vozového parku nákupem nových nízkopodlažních ekologických autobusů, které umožní komfortní přepravu osob se sníženou pohyblivostí a orientací. Pořízené autobusy jsou postupně nasazovány na linky v oblastech Příbramska, Březnicka, Sedlčanska a Dobříšska s přesahem do hlavního města Prahy a jsou provozovány v závazku veřejné služby Středočeského kraje.

„Pořízený autobus je dalším vozidlem v novém barevném provedení skupiny Arriva, které zařadíme do našeho vozového parku, konkrétně do provozovny v Příbrami. Výrobce autobusů SOR Libchavy je našim největším dodavatelem městských a meziměstských autobusů, které jezdí pod značkou Arriva v Čechách a na Moravě,“ uvedl při slavnostním předání nového vozidla ve výrobním závodě Daniel Adamka, generální ředitel Arriva Transport Česká republika. „Kromě dieselových autobusů jsou dodávány společností SOR skupině Arriva i vozidla s pohonem na CNG, které jezdí převážně na Moravě,“ dodal.

- 4.3.2014 -...
- 4.3.2014 -...
- 4.3.2014 -...

Jubilejní 5000. vůz značky SOR pro Arriva Praha

Číst dál: Arriva získává jubilejní pětitisící vyrobený autobus značky SOR

Jmenování nového generálního ředitele Arriva pro Českou republiku

Daniel AdamkaPraha 5. března 2014 - Daniel Adamka (36) byl k 1. březnu 2014 jmenován generálním ředitelem Arriva Transport Česká republika se zodpovědností za řízení celé skupiny Arriva v České republice. V této pozici vystřídá pana Radima Nováka, současného generálního ředitele Arriva střední a východní Evropa.

Pan Adamka bude odpovídat za řízení a integraci všech společností, které historicky patřily do skupin Arriva, bývalé Veolia Transport a Abellio. Postaví se tak do čela nejvýznamnějšího soukromého veřejného dopravce, jehož provozy v České republice zaměstnávají přes 3200 zaměstnanců a provozují téměř 2000 autobusů a 5 vlaků.

„Po integraci všech společností jsou mými dalšími prioritami rozvoj železniční dopravy a účast ve výběrových řízeních. Máme jedinečnou možnost využít silného mezinárodního know-how, díky kterému budeme nabízet nové služby pro cestující i optimální dopravní řešení pro zadavatele dopravy v městech i regionech. V neposlední řadě budeme pokračovat v zavádění ekologických řešení,“ říká Daniel Adamka.

Radim Novák, generální ředitel Arriva střední a východní Evropa k jmenování poznamenává: „Daniel měl klíčovou roli při růstu skupiny a rozvoji nových služeb v České republice. Jsem si jistý, že bude vynikajícím generálním ředitelem České republiky a nadále posílí naši pozici, kterou jsme si na trhu České republice vybudovali. Bude se moci opřít o tým profesionálů ze všech integrovaných společností.“

Číst dál: Jmenování nového generálního ředitele Arriva pro Českou republiku

Mikulášská jízda v Chrudimi a Kolíně

Stejně jako v loňském roce připravila společnost Arriva Východní Čechy ve spolupráci s městy Chrudim a Kolín podvečerní Mikulášské jízdy autobusy MAD. Krásně vyzdobené autobusy zpestřily dětem mikulášskou nadílku, Mikuláš a anděl nadělovali cestujícím vybrané sladkosti, připraveni byli i čerti. V Chrudimi vyjel autobus na dvě okružní jízdy městem, kde se zastavil na 15 zastávkách, v Kolíně proběhly Mikulášské jízdy na pěti trasách.

"Mikulášské jízdy mají v Chrudimi i Kolíně, ve městech kde provozujeme městskou hromadnou dopravu, svoji tradici. S vyzdobením autobusu pomohli naši zaměstnanci, podvečerní program byl již plně v režii Mikuláše, andělů a čertů. I letos se akce pořádaná ve spolupráci s oběma radnicemi vydařila k plné spokojenosti dětí i jejich rodičů, uvedl Jindřich Poláček, generální ředitel Arriva Východní Čechy. Akce proběhla 5. prosince 2013.

Mikulášská jí...
Mikulášská jí...
Mikulášská jí...
Mikulášská jí...
Mikulášská jí...
Mikulášská jí...
   

Vyzdobený autobus SOR CITY NB 12 společnosti Arriva Východní Čechy, jezdící na linkách MHD v Chrudimi

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Arriva Východní Čechy

Arriva oznamuje nového výkonného ředitele pro region střední a východní Evropy

arriva-maleEvropská skupina Arriva působící v osobní dopravě oznámila v rámci rozsáhlé restrukturalizace jmenování nového výkonného ředitele pro svůj rostoucí region střední a východní Evropy.

Radim Novák, který byl generálním ředitelem bývalé společnosti Veolia Transport Central Europe (VTCE), kterou v květnu letošního roku získala mateřská společnost společnosti Arriva - Deutsche Bahn, se ujal nové role, ve které bude řídit rozvoj mnohem většího provozního regionu v sedmi zemích.

Bude přímo podřízen zástupci generálního ředitele skupiny a výkonnému řediteli pro kontinentální Evropu Mikovi Cooperovi.

Radim Novák se v posledních šesti měsících podílel na integraci provozů o 3 400 vozidlech v České republice, na Slovensku, v Polsku, Slovinsku, Chorvatsku a Srbsku do společnosti Arriva. Nyní povede rozvoj rozšířeného regionu, ve kterém bude postupně docházet ke slučování provozů se stávajícími podniky společnosti Arriva.

Číst dál: Arriva oznamuje nového výkonného ředitele pro region střední a východní Evropy

Arriva Východní Čechy modernizuje vozový park, pořizuje nové autobusy pro Pardubický kraj

Společnost Arriva Východní Čechy uvádí do provozu nové autobusy pro zajištění dopravní obslužnosti vybraných lokalit Pardubického kraje. Jedná se o jedno malokapacitní vozidlo First výrobce Rošero – P v městském provedení (First FCLLI) a dva autobusy SOR C 10.5. Do konce letošního roku budou pořízeny dopravcem ještě další dva autobusy značky SOR stejného typu. Midibus First FCLLI, první vozidlo tohoto typu, které bude jezdit v Pardubickém kraji, bude nasazen na linkách na Hlinecku, nově pořízenými autobusy SOR se cestující svezou na Chrudimsku a Pardubicku. Vozidla jsou vybavena novým informačním systémem, který splňuje nejnovější požadavky organizátora dopravy Oredo.

19.7.2013 - J...

Jaromír Dušek náměstek hejtmana PK a Jindřich Poláček GR Arriva VC

„Zakoupením těchto vozidel nejen modernizujeme náš vozový park, přispíváme ekologizaci a zvyšujeme komfort pro cestující, ale především reagujeme na požadavky Pardubického kraje ohledně provozu menších a úspornějších autobusů na méně či středně vytížené linky,“ vysvětlil Jindřich Poláček, generální ředitel Arriva Východní Čechy. „Vozidla budou na linky nasazována postupně, nejpozději však v pondělí 22. července 2013. Autobusy SOR C 10.5 nahradí dosluhující vozidla Karosa C 934,“ dodal Poláček.

Číst dál: Arriva Východní Čechy modernizuje vozový park, pořizuje nové autobusy pro Pardubický kraj

Nové autobusy za přispění evropských peněz

Společnost Arriva Praha s.r.o. (dříve Veolia Transport Praha s.r.o.) zahájila projekt modernizace vozového parku „Moderní autobusy společnosti VEOLIA TRANSPORT“ s využitím finančních prostředků poskytnutých z Regionálního operačního programu NUTS II Střední Čechy (ROP SČ). Výše poskytnuté dotace činí 26 359 000 korun.

Záměrem tohoto projektu realizovaného firmou Arriva Praha (Veolia Transport Praha) v období od září 2012 do června 2014 je modernizace vozového parku nákupem 17 nových nízkopodlažních autobusů splňujících emisní normu EURO 5, které umožní komfortní přepravu osob se sníženou pohyblivostí a orientací. Z tohoto důvodu budou vozidla vybaveny výklopnou mechanickou plošinou umožňující snadný nástup i výstup cestujícím na invalidním vozíku i rodičům s kočárky.

Číst dál: Nové autobusy za přispění evropských peněz

Veolia Transport Východní Čechy spustila elektronický informační panel

V Novém Městě nad Metují byl v polovině června předán do provozu elektronický informační panel. Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnili představitelé společností Veolia Transport ČR, generální ředitel Radim Novák, Veolia Transport Východní Čechy (VT VČ), generální ředitel Jindřich Poláček a obchodní manažer Jan Klíma, spolu s hejtmanem Královéhradeckého kraje Lubomírem Francem a zástupci Nového Města nad Metují, starostou Petrem Hablem, místostarostkou Bronislavou Malijovskou a členem zastupitelstva a rady města Martinem Prouzou.

slavnostní př...

Zleva: Bronislava Malijovská-místostarostka N.M. nad Metují, Petr Hable-starosta N.M.nad Metují, Radim Novák-GŘ Veolia Transport ČR, Lubomír Franc-hejtman Královéhradeckého kraje, Martin Prouza-dopravní expert, člen zastupitelstva a rady N.M.nad Metují

Elektronický informační panel, dodaný společností APEX, poskytuje cestujícím vizuální informace o odjezdech a příjezdech autobusů na příměstských a meziměstských linkách. Panel, který byl umístěn pod hlavní informační elektronickou tabuli města, je možné umístit celkem 10 řádků textu, z toho devět je statických, obsahujících údaje o jednotlivých spojích, jeden řádek je určen pro zobrazení dalších doplňkových informací. Informace o odjezdech spojů jsou získávané s celostátního systému jízdních řádů a automaticky se aktualizují. Na řádku se zobrazuje číslo linky a spoje, cílová stanice, nástupiště, čas odjezdu spoje a případné jeho zpoždění. Informační panel dále zobrazuje aktuální čas a datum. 

Číst dál: Veolia Transport Východní Čechy spustila elektronický informační panel

Jste zde: