Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Během adventních víkendů pojedou autobusy z Teplic do Prahy každou hodinu, Arriva vypraví posilové spoje

arriva dbcompanyOd druhého adventního víkendu, tedy od soboty 3. prosince,přidá Arriva na linku z Teplic do Prahy mimořádné posilové spoje, protože očekává v době předvánočních nákupů větší množství cestujících. Arriva Expressy pojedou během adventních víkendů dokonce každou hodinu. Kupovat jízdenky na posilové spoje je možné už teď v předprodeji i na stránkách www.arrivaexpress.cz

„Před Vánoci lidé vždy více cestují, proto přidáme do jízdního řádu posilové spoje. Počítáme, že zájem o cesty do Prahy bude veliký, lidé budou vyrážet za nákupy i na vánoční trhy,“ říká ředitel Arriva Teplice, Petr Havlík.„Mezi sedmou ráno a osmou večer pojede z Teplic do Prahy autobus každou hodinu, z Prahy pojedeme v hodinovém intervalu až do 22:10. Poprvé pojedou posilové spoje v sobotu 3. prosince a posledním dnem adventního posíleného provozu bude neděle 18. prosince.“

Číst dál: Během adventních víkendů pojedou autobusy z Teplic do Prahy každou hodinu, Arriva vypraví...

Od listopadu přibyly nové spoje na lince Praha - Teplice, zvýšila se i kvalita cestování

arriva dbcompanyArriva reaguje na obrovskou poptávku po novém expresním autobusovém spojení mezi Teplicemi a Prahou, v průběhu října proto na lince nasadila zbrusu nové autobusy, rozšířila služby pro cestující a teď od 1. listopadu přidá do jízdního řádu také nové spoje. Mírně se také změní cena jízdného pro cestující, kteří si koupí jízdenku až v autobuse. 

Arriva Expressy jezdí z Teplic do Prahy už 7 měsíců, za tu dobu přepravilyuž skoro 130 tisíccestujících a jejich počet průběžněroste. Nové spoje přidává Arriva do jízdního řádu už podruhé (naposledy se tak stalo12. června). Během října Arriva kompletně inovovala vozový park a nasadila do provozu úplně nové autobusy.

Nové spoje
„V pátek přidáváme na lince Teplice – Praha dva nové spoje. Jeden pojede z Prahy ve 13:30 a druhý z Teplic ve 14:00. Chceme tak vyhovět extrémnímu zájmu cestujících před víkendem,“ říká ředitel teplické Arrivy Petr Havlík.Kromětoho přibyde o nedělích a svátcích také nový spoj z Teplic do Prahy v 16:00 a spoj z Prahy, který jezdil v 19:30, se posouvá na 20:30. Z důvodu malého vytížení se naopak ruší nedělní a sváteční spoj z Teplic v 8:00 do Prahy. „O samostatných svátcích v rámci pracovního týdne, kterým bude například 17. listopad, budou naše autobusy jezdit nově jako v sobotu. Dosud jezdily podle nedělních a svátečních jízdních řádů,“doplnil Petr Havlík.

Číst dál: Od listopadu přibyly nové spoje na lince Praha - Teplice, zvýšila se i kvalita cestování

Arriva posiluje komunikační tým, novou mluvčí je Nikola Šeligová

arriva dbcompanyNejvětší autobusový dopravce v Česku mění mluvčího. Nově bude tuto pozici zastávat Nikola Šeligová, která střídá Iva Novotného. Ten se bude od teď věnovat už pouze manažerským úkolům v rámci skupiny Arriva ve střední a východní Evropě.

Kontakty na novou mluvčí Arriva Nikolu Šeligovou:
Email:nikola.seligova@arriva.cz
Telefon:702 212 892

Nikola Šeligo...
Nikola Šeligo...

Nová tisková mluvčí Nikola Šeligová.

Nikola Šeligová pracuje od jara jako marketingový specialista Arrivy. V minulosti působila jako koordinátor provozu call centra pro Equa bank a v Bohemia Energy se podílela na optimalizaci procesů zákaznické péče. Jako copywriter působila v agentuře Najisto.

Číst dál: Arriva posiluje komunikační tým, novou mluvčí je Nikola Šeligová

Autobusy pomohou studentům odborných učilišť

arriva dbcompanyStudenti odborných učilišť v Berouně, Neratovicích, Hubálově a Hluboši ve Středočeském krajipřevzali čtyři starší autobusy Karosa, které budou sloužit pro jejich výuku. Dopravce je věnoval studentům v rámci projektu Arriva školám. Starší vozy před koncem své životnosti budou ještě pomáhat studentům technických oborů, kteří se na nich budou se svými mistry učit potřebným dovednostem.

V autobusovém depu v Králově Dvoře je dnes předali studentům zástupci Arrivy, Středočeského kraje a Hospodářské komory. Mladí elektrikáři, mechanici, klempíři, lakýrníci i další studenti se budou mít možnost učit své profesi přímo na funkčních autobusech, které právě v těchto dnech dojezdily v běžném provozu s cestujícími.

„Řidičů autobusů i mechaniků je na trhu velmi málo, snažíme se tyto profese podporovat už na školách. Sami pociťujeme, že na trhu chybí technici s šikovnýma rukama,“ říká Daniel Adamka, generální ředitel společnosti Arriva. „Dopravci napříč trhem hledají mechaniky, zámečníky, elektrikáře a další odborné profese. Najít šikovné chlapy, co umí své řemeslo, je dnes neuvěřitelně složité. V Arrivě bychom dokázali přijmout téměř okamžitě několik desítek mechaniků,“dodává Adamka.

51 milionů odborným středním školám
Střední odborné školy včetně těch, jejichž studenti dnes převzali autobusy, Středočeský kraj intenzivně podporuje. „Už šest let poskytujeme a financujeme u vybraných pětatřiceti studijních učňovských oborů učňovská stipendia. Považujeme to za dobrý nástroj, jak motivovat mladé lidi ke studiu oborů, které jsou v současné době na trhu práce nejžádanější,“ říká hejtman Středočeského kraje Miloš Petera. „Patří k nim i obory pro elektrikáře, mechaniky, nástrojaře, autolakýrníky, karosáře i klempíře. Studentům se bude možnost vyzkoušet si při výuce odborné postupy na starších autobusech jistě velmi hodit,“ dodal Petera. Do konce školního roku 2015/2016 už kraj vyplatil 51 milionů korun pro 16 461 učňů. Do tohoto stipendijního programu je zapojeno celkem 43 středních škol.

Číst dál: Autobusy pomohou studentům odborných učilišť

Vyzkoušejte teplické Cyklobusy, vezmou vás na vrcholky Krušných hor

arriva dbcompanyS jarní sezonou se i letos rozjely teplické cyklobusy, které jezdí na Moldavu a na Komáří vížku.  Cyklisté je mohou využít o sobotách, nedělích a svátcích až do 2. října. Za přepravu kola zaplatí 20 korun a na jeden přívěs za autobusem se vejde 20 kol. Loni jich přepravili přes tisícovku.

Na cyklobusy se o víkendu proměnily linky 484 a 493, které svezou cyklisty mezi 30. dubnem a 2. říjnem. K ceně klasické jízdenky cestující zaplatí za přepravu kola 20 korun v případě jízdenky pro jednotlivou jízdu, anebo 90 korun za celodenní jízdenku.

Linka 493 s přívěsem na kola jezdí pravidelně třikrát denně a dostanete se s ní až na Moldavu. Linka 484 jezdí s cyklopřívěsem čtyřikrát denně a odveze vás na Komáří vížku:

  • linka 484: Teplice – Srbice – Krupka – Krupka, Fojtovice, jízdní řád ZDE
  • linka 493: Teplice – Košťany – Hrob – Mikulov – Moldava – Dolní Moldava, jízdní řád ZDE.

Číst dál: Vyzkoušejte teplické Cyklobusy, vezmou vás na vrcholky Krušných hor

V pondělí vyjedou poprvé nové expresní autobusy Teplice–Praha, základní jízdné vyjde na 59 korun

arriva dbcompanyV pondělí 21. března se rozjedou nové expresní autobusy Arrivy mezi Teplicemi a Prahou. ArrivaExpressy pojedou každé dvě hodiny, mezi Teplicemi a pražským Nádražím Holešovice nebudou nikde zastavovat a základní jízdné vyjde na 59 korun. Studenti s ISIC kartou zaplatí jen 53 korun, senioři ve vybraných spojích pouze 39 Kč.  Z teplického Benešova náměstí do Prahy dojede ArrivaExpress za hodinu a pět minut, na palubě bude k dispozici bezplatné Wi-Fi připojení k internetu a u řidiče bude možné platit jízdenky bezkontaktně platebními kartami. V předprodeji jsou jízdenky také na internetu.

„Pro linku Arriva Expressu z Teplic do Prahy máme připraveny dva luxusní autobusy značky MAN pro 59 cestujících. Budeme jezdit rychle levně a pravidelně během celého dne bez zajíždění do Lovosic nebo dalšího zastavování po trase. Ve spojích mimo špičku nabídneme slevu pro seniory, to bude myslím v dálkové autobusové dopravě v Česku novinka,“ říká ředitel Arrivy Teplice Petr Havlík.„Takto pravidelné a rychlé spojení za cenu nižší než 60 Kč Teplice s Prahou nemají, počítám, že o nové autobusy budou mít lidé zájem.“

Číst dál: V pondělí vyjedou poprvé nové expresní autobusy Teplice–Praha, základní jízdné vyjde na 59 korun

Cestující v Jablonci nad Nisou jezdí čtyřmi novými ekologickými a nízkopodlažními autobusy

buslineBusLine a.s. spolu s Dopravním podnikem měst Liberce a Jablonce n. N., a.s. posilují vozový park MHD v Jablonci nad Nisou čtyřmi zcela novými ekologickými a nízkopodlažními autobusy typu Iveco Urbanway 12 M CNG.

Od února se cestující v rámci MHD v Jablonci nad Nisou přepravují čtyřmi zcela novými ekologickými a nízkopodlažními autobusy Urbanway 12M CNG od výrobce Iveco Bus. Jde o nové přírůstky ve vozovém parku BusLine, který na základě smluvní spolupráce s DPMLJ provozuje městskou hromadnou dopravu v Jablonci nad Nisou. Autobusy s délkou 12 m disponují celkovou kapacitou 85 míst, z toho 28 k sezení a 57 k stání s možností přepravit handicapované cestující nebo maminky s dvěma kočárky. Urbanway má příjemný vnitřní prostor a rafinovaný design s novými světly a stylem. Toto nové uspořádání zajišťuje pohodlí té nejvyšší kvality jak pro řidiče, tak pro cestující při té nejlepší obslužnosti vozu. Ekologičnost vozů zajišťuje jak pohon na stlačený plyn CNG, tak i vybavení autobusů motory splňující normu Euro VI jako nový standard veřejné dopravy. Kvalitní zázemí poskytuje i řidičům, kterým díky vyvýšené pozici za volantem poskytuje nejen adekvátní ochranu při nehodách, ale také vhodnou pozici pro komunikaci s cestujícími.

91 - 5L2 0397...
91 - 5L2 0397...

Nový autobus Iveco Urbanway 12 M CNG ev. č. 91 na linkách MHD v Jablonci nad Nisou.

Číst dál: Cestující v Jablonci nad Nisou jezdí čtyřmi novými ekologickými a nízkopodlažními autobusy

Letošní sezona krkonošských cyklobusů byla rekordní

arriva dbcompanyV pondělí 28. září 2015 skončila pro letošek sezona speciálním cyklobusům, tzv. Krkobusům. Krkobusy, které vozily výletníky i s koly až na vrcholky Krkonoš,letos zaznamenaly rekordní počet cestujících. Ještě nikdy se netěšily takové oblibě, jako v letošní sezoně – počet cestujících se zvýšil o 11,5%, počet kol o 26,5%.

Cyklobusy vyrážely na svou pravidelnou jízdu o víkendech a svátcích. Tři z krkobusových linek (č. 1 z Harrachova do Pomezní Boudy, č. 4 z Úpice do Horní Malé Úpy ač. 6 z Hradce Králové do Vrchlabí) provozovala i letos společnost OSNADO, člen skupiny Arriva, která investovala do rozšíření jejich provozu a na letošní sezonu přikoupila dva nové cyklopřívěsy. „Letos jsme našimi Krkobusy přepravili celkem 14,5 tisíce cestujících a 2 154 kol. Zaznamenali jsme tedy o 1 500 cestujících a 450 kol více než v loňském roce. Takový zájem nepamatuji,“ říká ředitel společnosti OSNADO Milan Kovář. „Při pohledu na ta čísla se rozhodně dá říci, že se jedná o nejúspěšnější  sezonu od počátku provozu krkonošských cyklobusů. Zásadní vliv mělo vydařené počasí a také dlouhotrvající tropy, které se přece jen na horách snášejí lépe než třeba v rozpálených městech.“

Cyklobusy jezdily letos v Krkonošíchod 30. května do 28. září a v provozu tak byly celkem 85 dní.

Číst dál: Letošní sezona krkonošských cyklobusů byla rekordní

BusLine nasadil do provozu MHD Jablonec nad Nisou dva nové ekologické a nízkopodlažní autobusy

buslineBusLine posílil vozový park MHD v Jablonci nad Nisou, kam nasadil dva zcela nové ekologické a nízkopodlažní autobusy typu Iveco Urbanway 10.5 CNG.

Od června přepravují cestující v Jablonci nad Nisou v rámci městské hromadné dopravy dva zcela nové ekologické a nízkopodlažní autobusy. Jde o nové přírůstky ve vozovém parku BusLine provozující městskou hromadnou dopravu s délkou 10,5 m a max. celkovou váhou cca 12 tun. Nový autobus typu Iveco Urbanway 10.5 CNG má celkovou kapacitu 90 míst, z toho 26 k sezení, 64 k stání s možností přepravit handicapované cestující nebo maminky s dvěma kočárky. Díky svému modernímu provedení jsou autobusy mnohem komfortnější pro cestující a řidičům umožňují lepší manipulaci, především díky přívětivější palubní desce, která je velmi přehledná a dobře se na ni orientuje. Vozy jsou na pohon CNG, tedy stlačený plyn, takže zaručují ekologický provoz, a rovněž i ekonomickou úsporu.

2015 07 03@81@5L1 9895@Jablonec nad Nisou, Autobusové nádraží

Nové autobusy Iveco Urbanway 10.5 CNG na linkách MHD v Jablonci nad Nisou. Vlevo vůz s ev. č. 81, vpravo vůz s ev. č. 80.

Číst dál: BusLine nasadil do provozu MHD Jablonec nad Nisou dva nové ekologické a nízkopodlažní autobusy

500 tisíc korun na letošní Arriva granty rozdáno

arriva dbcompany

Půl milionu korun, to je částka, kterou dnes Arriva rozdělila v rámci svých grantů zaměstnancům. Ty, kteří se rozhodli dobrovolně pomoci někomu jinému zajímavým projektem, podpořila částkou do 50 tisíc korun. Zaměstnanci Arrivy přihlásili do „výběrového řízení“ celkem 32 projektů, ve kterých jsou aktivně zapojeni, v hodnotě 1,3 milionu korun. Porota jich nakonec vybrala 18. Podpoří široké spektrum aktivit od vybavení pro hasiče přes počítač pro mentálně postižené až k podpoře mladým šachistům.

„Mělo by být samozřejmostí podporovat dobré věci. A když se v nich navíc aktivně zapojí náš zaměstnanec, je o důvod víc to ocenit,“ říká Daniel Adamka, generální ředitel Arrivy, a s úsměvem dodává: „Loni Arriva rozdělila v rámci grantů 400 tisíc korun, zájem byl ale obrovský, tak jsme letos zvýšili dotaci o dalších 100 tisíc, aby se dostalo na více projektů.

Florbalisté
Florbalisté m...
Společná foto...

Florbalisté, Florbalisté mistry ČR a na závěr společná fotografie.

Číst dál: 500 tisíc korun na letošní Arriva granty rozdáno

Jste zde: