Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Spolupráce společnosti BusLine a ZDAR

buslinePodpisem smluv vyvrcholila jednání o spolupráci mezi společnostmi BusLine a ZDAR v oblastech Litomyšl a Jevíčko. Regionální dopravce ZDARbude v pozici poddodavatele dopravního výkonu obsluhovat svými autobusy zmíněné dvě oblasti Pardubického kraje s využitím čtrnácti autobusů.

BusLine podpis
Jakub Vyskočil, šéf skupiny BusLine (vlevo) s Richardem Latislavem, šéfem ZDAR, a. s.

Číst dál: Spolupráce společnosti BusLine a ZDAR

SOR Libchavy dodá 144 autobusů společnosti BusLine v celkové hodnotě více než 603milionů korun.

buslineČeský výrobce autobusů SOR Libchavy podepsal dne 12.  ledna 2022 významný kontrakt na dodání nových autobusů pro dopravce BusLine. Celkem 144 autobusů různých typů bude sloužit dopravci pro obsluhu linek ve vybraných oblastech Pardubického, Jihočeského a Královehradeckého kraje.

sorDopravce BusLine v loňském roce uspěl ve výběrovém řízení na zajištění dopravní obslužnosti ve čtyřech oblastech Pardubického kraje (konkrétně jde o oblasti Jevíčsko, Litomyšlsko, Lanškrounsko a Orlickoústecko). Smlouva mezi BusLinem a krajem předpokládá zajištění dopravní obslužnosti na dobu 10 let, přičemž nové autobusy by měly svézt své první cestující od června 2022.

SOR ICN 12
Společnost BusLIne pořídí také 10 nových vozidel SOR ICN 10.5. Ilustrační foto SOR ICN 12.

Číst dál: SOR Libchavy dodá 144 autobusů společnosti BusLine v celkové hodnotě více než 603milionů korun.

Arriva rozjíždí další náborovou kampaň pro řidiče, cílí na ty, kteří chtějí změnit profesi

arriva nove db companyNedostatek řidičů ve veřejné dopravě trápí dopravce po celé republice. Ve stejné situaci je i Arriva, rozhodla se proto pro pokračování náborové kampaně. Cílí hlavně na ty, které už jejich současná práce nebaví, chtějí ji změnit nebo si vydělat víc peněz. V kampanipro weby i sociální sítě Arrivavy užívá vlastní tváře, které k ní přišly a změnily svůj profesní život.

2017 10 19@@4M5 1910@Ostrava, Vítkovice, Dolní oblast
Autobus SOR NBG 12 v barvách společnosti Arriva Morava a.s.

Číst dál: Arriva rozjíždí další náborovou kampaň pro řidiče, cílí na ty, kteří chtějí změnit profesi

Arriva zajišťuje novou noční mezinárodní linku z Domažlic do Německa

arriva nove db companyAmbiciózní plán německého Landratsamtu v Chamu nabízí i českým zájemcům možnost cestovat ve večerních a nočních hodinách za kulturou a zábavou z Čech do Německa a obráceně. Arriva Střední Čechy začala od soboty 5. října provozovat novou noční mezinárodní linku z Domažlic přes Furth im Wald nebo Lam do Oberlohbergu. V provozu je každou sobotu.

„Pro cestující jsou připraveny výhodné jízdenky, které umožňují kromě přepravy na jednom spoji i využití ostatních autobusových linek projektu NACHT Schwärmer, včetně několika vlakových spojůaž do Schwandorfu,“ říká ředitel Arrivy Střední Čechy František Soumar. Na území České republiky si zájemci koupí jízdenku za české koruny podle aktuálního ceníku Arrivy, na německém území zaplatí za jízdenku v eurech. Na lince je povolena vnitrostátní doprava v Česku i Německu, lidé ji tak mohou využít i mezi Domažlicemi, Babylonem nebo Českou Kubicí.

Číst dál: Arriva zajišťuje novou noční mezinárodní linku z Domažlic do Německa

Nové kapacitní autobusy Arrivy mezi Prahou a Příbramí jsou s klimatizací a bez schodů

arriva nove db companyArriva Střední Čechy začne na linky z Prahy přes Dobříš do Příbrami nasazovat nové nízkopodlažní autobusy. Po nedávné integraci linek do systému PID budou vybrané spoje zajišťovány kapacitními vozidly a cestujícím nabídnou větší komfort.

Arriva Příbram (6)
Nové autobusy Iveco a Setra u dopravce Arriva Střední Čechy.

Číst dál: Nové kapacitní autobusy Arrivy mezi Prahou a Příbramí jsou s klimatizací a bez schodů

Arriva má ve vozovém parku autobus Iveco Crossway s výrobním číslem 40 000

arriva nove db companyIVECO BUS dosáhl dalšího důležitého milníku předáním čtyřicátého tisícího autobusu řady Crossway společnosti Arriva, k němuž došlo 26. srpna ve výrobním závodě ve Vysokém Mýtě. Tento nový rekord ve výrobě potvrzuje vedoucí postavení, které řada Crossway zaujímá v segmentu meziměstských vozů v rámci Evropy.

40000 Crossway (2)
Slavnostní předání 40 000 vyrobeného autobusu Iveco Crossway.

Číst dál: Arriva má ve vozovém parku autobus Iveco Crossway s výrobním číslem 40 000

Arriva spouští kurzy pro strojvedoucí a vyráží do krajů na prezentační jízdy

arriva nove db companyV pondělí 1. července spustila Arriva kurz pro 11 strojvedoucích a pro dalších 20 chystá kurz v září. Do změny jízdních řádů, tedy do data, odkdy začne Arriva obsluhovat čtyři rychlíkové linky pro Ministerstvo dopravy nebo regionální spojení ve Zlínském a Libereckém kraji, zbývá ještě více než pět měsíců a už teď se k Arrivě přihlásilo téměř 90 strojvedoucích. Ty váhající chce přesvědčit při prezentačních jízdách do regionů.

„Do Arrivy lákáme zkušené strojvedoucí s praxí. Ti si u nás mohou přijít také na nejvíce peněz a k tomu dostanou i patnáctitisícový náborový příspěvek. Pracujeme ale i s úplnými nováčky, ze kterých si strojvedoucí sami vychováme. Na začátku prázdnin jsme zahájili kurz, do kterého chodí jedenáct našich budoucích kolegů, a v září se rozjede kurz pro dalších dvacet. Už během kurzu dostávají uchazeči plat, jako kdyby chodili do práce,“ vysvětluje Jiří Nálevka, ředitel společnosti Arriva vlaky.

Číst dál: Arriva spouští kurzy pro strojvedoucí a vyráží do krajů na prezentační jízdy

Cyklobusy Arrivy nově na Bumbálku a na Bouzov, v Teplicích se provoz posiluje

arriva nove db companyCyklobus Teplice
Od 2. července posilují teplické cyklobusy na období letních prázdnin. Linka 493 z Teplic na Dolní Moldavu bude jezdit jednou denně i ve všední dny.Poplatek za přepravu kola činí 20 Kč. Souprava autobusu s přívěsem uveze dvacet kol.

Po dobu letních prázdnin rozšíří linka 493 provoz i na všední dny. „O prázdninách očekáváme ještě větší zájem o cestování s kolem, v loňském roce se nám to osvědčilo,“ zdůvodňuje krok Petr Havlík, obchodní ředitel Arriva City. Cyklobus bude ve všední dny jezdit z Teplic jednou denně v 7.57 a na Dolní Moldavě bude v 8.50, zpátky pak zamíří v 9.00 a v Teplicích bude v 9.58. Stejně jako vloni vozí linky 484 a 493 cyklisty z Teplic do Krušných hor. Sezona ve všední dny končí 2. září.

@@2T7 4973@
Ilustrační fotografie cyklobusu.

Číst dál: Cyklobusy Arrivy nově na Bumbálku a na Bouzov, v Teplicích se provoz posiluje

Cestující z Arriva expressů mohou vyhrát iPhone X

arriva nove db companyArriva dnes spouští novou soutěž pro cestující. Ti, kteří se zaregistrují v e-shopu, koupí si v něm jízdenku a svezou se minimálně třikrát některým z autobusových nebo vlakových spojů Arriva express, mohou vyhrát nejnovější iPhone X.

Celkem dává Arriva do hry pro cestující tři nejnovější telefony iPhone X. Soutěžit se bude od 29. ledna až do 25. března s těmito linkami

  • autobusová linka Arriva express Praha – Teplice
  • autobusová linka Arriva express Olomouc – Prostějov – Brno
  • autobusová linka Arriva express Přerov – Kroměříž – Brno
  • vlaková linka Arriva express Praha – Olomouc – Uherské Hradiště – Trenčín – Nitra 

Arriva Express nahled

Číst dál: Cestující z Arriva expressů mohou vyhrát iPhone X

Arriva mění v celé Evropě logo, dnes ho představila i v Česku

Ve všech čtrnácti evropských zemích, kde je Arriva aktivní, prochází společnost postupnou změnou vizuální identity – mění logo, barvy i font používaného písma. Novinky se začínají objevovat už i v České republice. Oficiálně představila Arriva v Praze nové logo ve středu 22. listopadu na veletrhu Czechbus.

Logo white bg
Nové logo společnosti ARRIVA Transport Česká republika.

Logo vychází z dominantního stylizovaného písmene A tvořeného třemi prstenci a doplňuje ho název společnosti psaný novým fontem a malými písmeny. Nové logo se už postupně objevuje na autobusech, vlacích, lodích nebo kolech, které Arriva v Evropě provozuje.

Číst dál: Arriva mění v celé Evropě logo, dnes ho představila i v Česku

Jste zde: