Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Pozvánka na konferenci Elektrické autobusy pro město VII

Pozvánka na odbornou konferenci

Elektrické autobusy pro město VII

doprovodný program veletrhu CZECHBUS 2018
21. listopadu 2018
Výstaviště Praha-Holešovice


proelektrotechniky maleKonference Elektrické autobusy pro město, pořádaná konzultační firmou Ing. Jakub Slavík, MBA – Consulting Services pod záštitou Sdružení dopravních podniků ČR, se již od svého prvního běhu v říjnu 2013 vyprofilovala jako zcela ojedinělá prezentační a vzdělávací akce i jako místo vzájemné výměny aktuálních zkušeností mezi profesionály z elektrické osobní dopravy. Díky svému zaměření na konkrétní téma, konkrétní prezentující a konkrétní publikum se tato konference stala prostředkem přímé komunikace mezi výrobci elektrobusů a trolejbusů (včetně jejich komponent a infrastruktury) a jejich provozovateli a uživateli. V neposlední řadě zde hrají důležitou roli i zástupci institucí, které rozhodují o financování této dopravy nebo mají v tomto ohledu aktuální a spolehlivé informace.

Číst dál: Pozvánka na konferenci Elektrické autobusy pro město VII

Nová éra urbanismu v Ostravě

Čtvrteční odpoledne se uskutečnila v koupelnách DOV nenápadná panelová diskuse, která nebyla příliš propagována, přesto se na ní sešlo několik významných jmen ostravského veřejného života, mimojiné primátor či ředitel dopravního podniku. Ačkoliv téma dopravy bylo okrajovou částí bloku Smart City, zaujala mě jako dopravního fandu některá “nová” témata v této oblasti. Dopravní podnik Ostrava se podle posledních indicií posunul na jednu z vedoucích dopravních společností v oblasti inovací, na druhou stranu je uvnitř stále plný kostlivců a zasloužilých pracovníků, dodejme. Teď už k samotným tématům.

Číst dál: Nová éra urbanismu v Ostravě

Konference Smart city v praxi III: česko-slovenské zkušenosti, smart city a smart regiony, nové technologie a nejistá budoucnost investičních dotací

Dne 20. března 2018 opět proběhla jako doprovodný program brněnského veletrhu AMPER 2018 odborná konference Smart city v praxi III, pořádaná konzultační firmou Ing. Jakub Slavík, MBA – Consulting Services, která je provozovatelem našeho portálu. Majitel firmy a její hlavní konzultant Jakub Slavík, jehož odborná publikace Smart city v praxi byla rok po slavnostním křtu vyprodána v celém svém dvoutisícovém nákladu, byl zároveň odborným garantem konference. Konference se konala pod záštitou ministryně pro místní rozvoj ČR a slovenského města Nitry. Generálním partnerem konference byla automobilka Porsche Česká republika (elektromobily Volkswagen), hlavními partnery společnosti ČD - Telematika, TECO a VARS BRNO a partnery CETC Europe, ČSOB, E.ON, Eurogreen a Operátor ICT.

18 prednasejici

Číst dál: Konference Smart city v praxi III: česko-slovenské zkušenosti, smart city a smart regiony, nové...

Pozvánka na odbornou konferenci Smart city v praxi III

Pozvánka
Srdečně Vás zveme na odbornou konferenci
„Smart city v praxi III“
s podtitulem
„Co nabízí inteligentní město občanům a průmyslu“
doprovodný program veletrhu AMPER 2018
20. března 2018 od 9:00 hodin Výstaviště Brno, pavilon P, sál P4, 2. patro


smart cityJiž třetí ročník konference „Smart city v praxi“ organizuje konzultační firma Ing. Jakub Slavík, MBA – Consulting Services. Odborným garantem a zároveň moderátorem konference je Ing. Jakub Slavík, MBA, autor knihy Smart city v praxi, která je první českou knihou o konceptu smart city a jeho zavádění v každodenním životě, člen řídicího výboru pro přípravu certifikované metodiky smart city v ČR, spoluautor modrožluté knihy Smart Písek a majitel pořádající organizace.

Číst dál: Pozvánka na odbornou konferenci Smart city v praxi III

Nový trolejbus Škoda 35 Tr s karoserií Urbanway

Společnost Škoda Electric vyvinula a vyrobila nový trolejbus Škoda 35 Tr. Jedná se o 18 metrové kloubové moderní vozidlo, které vyrazilo do zkušebního provozu v Plzni. Nový trolejbus vznikl na základě spolupráce s výrobcem karosérie firmou Iveco. Karoserie byla použita z modelu autobusu Iveco Urbanway 18 M.

2.2.2018   PlzeňNový trolejbus Škoda 35 Tr s karoserií Iveco Urbanway 18 M v ulicích Plzně.

„Jedná se o pokročilou a v poslední době velmi preferovanou generace trolejbusů. Vozy mohou být průběžně nabíjeny baterií „In-Motion Charge“ přes trolejové vedení, která umožňuje ukládat energii do bateriových akumulátorů ve vozu,“ říká obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch.

Číst dál: Nový trolejbus Škoda 35 Tr s karoserií Urbanway

Jste zde: