Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Jak vzniká DP ve Frýdku-Místku

dpfmMěsíc květen 2017 byl pro nově vznikající Dopravní podnik Frýdek-Místek s.r.o. (dále jen DPFM) velice důležitý. Nejprve se zástupci města a DP sešli s primátorem města Ostravy Tomášem Macurou a také vedením Dopravního podniku Ostrava a.s. (dále jen DPO). Na této schůzce diskutovali o možné spolupráci například v oblasti předávaní infromací a zkušeností o provozu různých typů vozidel. ,,DPO již také implementovalo a úspěšně nasadilo inteligentní zastávky, o které má zájem ve svém městě také DPFM," sdělil Jan Širc jednatel DPFM.
V témž měsíci navíc Magistrát města FM hostil zasedání Rady Moravskoslezského kraje i s hejtmanem kraje a jeho náměstky. Připomeňme, že DPFM je teprve druhým dopravním podnikem, který vznikl v době samostatné ČR. Na tomto zasedání bylo rozhodnuto, že DPFM bude zajišťovat obsluhu linek v okolí města ve stávající podobě. Město FM chtělo mít možnost provozovat MHD v okolí města i další roky, což se úspěšně podařilo.

Číst dál: Jak vzniká DP ve Frýdku-Místku

Test průjezdnosti kloubového autobusu v síti MHD Frýdek-Místek

V pátek 24. března 2017 se konala ve Frýdku-Místku a jeho přilehlém okolí zajímavá akce za účelem ověření průjezdnosti kloubového autobusu na tamějších linkách MHD. Tento test pořádal Dopravní podnik Frýdek-Místek s.r.o. (dále jen DPFM). Záměry nového dopravce ve Frýdku-Místku jsou opravdu velké během tohoto testu nemohla také chybět regionální televize Polar. K tomuto účelu posloužil objednaný kloubový autobus Karosa B 961 E (ev. č. 4290) z ostravského dopravního podniku.

2017 03 24@4290@2T7 0721@Janovice, konečná
Karosa B 961 E, dopravce Dopravní podnik Ostrava na testování průjezdnosti kloubového autobusu v síti MHD Frýdek-Místek. Autobus byl vyfotografován na konečné zastávce Janovice, konečná.

Číst dál: Test průjezdnosti kloubového autobusu v síti MHD Frýdek-Místek

Jste zde: