Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Stovka českých elektrobusů a další perspektivy v klimatické nouzi s omezenými financemi: zpráva z konference „Elektrické autobusy pro město VIII“

proelektrotechniky maleDne 27. listopadu 2019 se v Praze konal osmý běh konference „Elektrické autobusy pro město“, organizované firmou Ing. Jakub Slavík, MBA – Consulting Services, která je provozovatelem tohoto portálu. Konference, které se zúčastnilo přes 150 zástupců dopravců, municipalit, průmyslu, škol a dalších zainteresovaných osob a organizací, byla pořádána opět jako součást mezinárodního veletrhu Czechbus, tentokrát v nových prostorách výstaviště PVA EXPO v Praze-Letňanech. Tato mezinárodní konference se konala pod záštitou Sdružení dopravních podniků ČR a Dopravného podniku mesta Košice.

Konference27 11
Pohled na účastníky konference.

smart cityHlavním partnerem konference byl izraelsko-bulharský výrobce superkapacitorových elektrobusů Chariot Motors. Výrobce elektrických autobusů dále reprezentovali partneři Volvo Group Czech Republic a EKOVA ELECTRIC. Odvětví infrastruktury pro elektrické autobusy reprezentovaly společnosti ABB, TECO a PZK Brno. Další průmysloví partneři, společnosti GWL Power a nanopower, zastupovali výrobu trakčních baterií. Finanční sektor reprezentoval partner konference UniCredit Leasing.Aktuální informace z oblasti současného a v budoucnu možného financování elektrických autobusů z evropských zdrojů již tradičně prezentoval zástupce Ministerstva pro místní rozvoj ČR, které je za tuto oblast zodpovědné. Partnerem z oblasti provozu elektrických autobusů byl, vedle zaštiťujícího Dopravného podniku mesta Košice, také „domácí“ Dopravní podnik hl. m. Prahy. Ten byl zároveň generálním partnerem celého veletrhu Czechbus a při této příležitosti vedl k výstavišti prodlouženou linku svého parciálního trolejbusu. Akademickým partnerem konference byla již tradičně Politechnika Gdańska z Polska. Její zástupce je současně manažerem Dopravního podniku Gdyně, a tedy fakticky rovněž reprezentoval provozní sektor.

Závěry z konference a prezentace ke stažení naleznete zde: http://www.smartcityvpraxi.cz/konference29.php

Zdroj: Tisková zprava www.smartcityvpraxi.cz

Aktualizováno 5. 12. 2019 19:44

Jste zde: