Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Nové kapacitní autobusy Arrivy mezi Prahou a Příbramí jsou s klimatizací a bez schodů

arriva nove db companyArriva Střední Čechy začne na linky z Prahy přes Dobříš do Příbrami nasazovat nové nízkopodlažní autobusy. Po nedávné integraci linek do systému PID budou vybrané spoje zajišťovány kapacitními vozidly a cestujícím nabídnou větší komfort.

Arriva Příbram (6)
Nové autobusy Iveco a Setra u dopravce Arriva Střední Čechy.

Na trasy mezi Prahou a Příbramí vyjíždí postupně první nové autobusy a cestující se mohou na linkách PID 392, 393 a 395 těšit na větší komfort a pohodlí. Kvůli dlouhodobě rostoucímu počtu cestujících pořídila Arriva Střední Čechy nové patnáctimetrové autobusy Crossway Low Entry od výrobce Iveco Bus. Kapacita jednoho autobusu je celkem 110 míst a z toho je 58 k sezení. Vyšší kapacita autobusů a pohodlí během cesty jsou tak hlavním lákadlem, proč nechat doma auto a dojíždět veřejnou dopravou.

Arriva Příbram
Nové autobusy Iveco a Setra u dopravce Arriva Střední Čechy.

„Cestující ocení vyšší počet míst k sezení, pohodlné sedačky, nízkopodlažnost a klimatizovaný prostor autobusu,“říká ředitel společnosti Arriva Střední Čechy, František Soumar, a pokračuje: „K dispozici je také wifi připojení nebo USB nabíječky pro dobíjení drobné elektroniky.“

Arriva Příbram (7)
Nové autobusy Iveco a Setra u dopravce Arriva Střeední Čechy.

„Rozšíření nabídky kapacitních autobusů, které jsou kvalitní, spolehlivé a cestujícím poskytují očekávaný komfort v prostředích veřejné dopravy, mě samozřejmě těší. Velmi pozitivní je rozšíření nabídky nízkopodlažních vozidel, které ve Středočeském kraji ocení zejména maminky s kočárky a handicapovaní občané,“ uvedl ředitel IDSK Michal Štěpán.

Arriva Příbram (1)
Nové autobusy Iveco a Setra u dopravce Arriva Střední Čechy.

Na frekventované linky mezi hlavním městem, Dobříší a Příbramí začíná Arriva Střední Čechy postupně nasazovat i nové autobusy Setra. „V tomto typu autobusu si cestující mohou užít jízdu v příjemně klimatizovaném prostoru, a hlavně díky prodlouženému provedení, bude i více míst k sezení, takže ti, kteří dříve stáli, se budou moc posadit,“ dodává Soumar. Kapacita autobusu Setra je sto míst, z toho 62 je k sezení.

Na cestující čeká ve vozech výbava podle Standardů kvality PID, jde například o dvě LCD obrazovky, které informují o trase jízdy, nebo o nejviditelnější prvek interiéru, kterým jsou pohodlná červená a modrá sedadla. Autobusy jsou v červeno-modro-bílém provedení s výrazným označením systému Pražské integrované dopravy.

Arriva Příbra...
Arriva Příbra...
Arriva Příbra...
Arriva Příbra...

Interiér nových kapacitních autobusů Iveco a Setra.

Arriva Střední Čechy tímto krokem zahajuje velkou obnovu vozového parku. Kromě 15 kusů patnáctimetrových autobusů Crossway nebo 15 vozidel Setra obohatí flotilu také o deset kloubových autobusů značky SOR. Velkou proměnou projde letos i provoz MHD Příbram, Arriva tam nakoupí 14 nových nízkopodlažních autobusů od Mercedesu.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Arriva Střední Čechy 

Aktualizováno 2. 9. 2019 19:51

Jste zde: