Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Stěhování ostravské smyčky Výstaviště

Ostravská tramvajová smyčka Výstaviště se s velkou pravděpodobností v dohledné době přemístí z moravského břehu řeky Ostravice na ten slezský. Místo, na kterém se nachází dnes, se má totiž kompletně proměnit. V oblasti za Divadlem Antonína Dvořáka, ohraničené tramvajovou tratí, řekou Ostravicí a ulicí Na Karolíně, kde se doposud kromě tramvajové smyčky nachází také areál s miniaturami známých českých i světových staveb MINIUNI, má totiž vyrůst nový multifunkční areál Ostravské univerzity.

2013 05 27@803@@Výstaviště (7)
Tramvaj typu ČKD K2 ev. č. 803 opuští smyčku Výstaviště.

Ačkoliv se o přesunu smyčky i stavbách budov nového areálu hovoří již delší dobu, hmatatelný posun nastal letos na počátku března, kdy Statutární město Ostrava zveřejnilo zakázku na zpracování projektové dokumentace pro výstavbu nové tramvajové smyčky Výstaviště.

Již dříve byla upřednostněna varianta přesunu smyčky za řeku Ostravici před jejím zrušením bez náhrady (náhradou mělo být pouze zkapacitnění nedaleké smyčky na Hranečníku). Podle předběžných nákresů by se měla smyčka přesunout za řeku do prostoru za zastávkou U hradu, situována by měla být stejně jako stávající na pravou stranu od trati směrem z centra.

Aktualizováno 11. 8. 2019 8:38

Jste zde: