Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Na rychlíkové lince Praha – Písek – Budějovice se představil vlak Arrivy, vyzkoušet ho přišly přes tři stovky lidí

arriva nove db companyBěžní cestující, zájemci o práci na dráze nebo železniční fandové. Ti všichni dnes vyrazili na Příbramsko, Písecko a na jih Čech. Arriva tu představila svůj motorový vlak, který letos v prosinci nahradí České dráhy na rychlících Praha – Příbram – Písek – České Budějovice. Mezi návštěvníky dnešní jízdy byla i celá řada lidí, kteří mají zájem o práci stevardů a strojvedoucích.

 „Vyrazili jsme jako mimořádný rychlík už z Prahy a vzali cestující na výlet po trase, kde začneme jezdit v prosinci každý den. Někteří lidé se přišli na nádraží jen podívat, jak vlak vypadá, řada zájemců s námi ale vždy aspoň kousek cesty jela. Největší zájem o svezení byl mezi Příbramí a Českými Budějovicemi,“ říká ředitel společnosti Arriva vlaky Jiří Nálevka. „I tady na jihu hledáme nové kolegy. Na práci u Arrivy se dnes přišli přímo do vlaku zeptat i strojvedoucí od konkurenčních dopravců a také opravdu velké množství zájemců o práci stevardů. Zkušeným strojvedoucím nabízíme nástupní plat 50 tisíc a k tomu náborový příspěvek 15 tisíc korun. Pokud někdo vlak ještě řídit neumí a láká ho tato profese, může nastoupit do našich kurzů. Dostáváte od nás plat, už když se učíte strojvedoucím.“

Standardní výbavou rychlíků Arrivy bude wi-fi připojení k internetu, pitná voda pro cestující zdarma kdykoliv během cesty i zásuvky na dobíjení telefonu nebo pro práci na počítači. Stevardi nekontrolují jen jízdenky, ale starají se o cestující během celé jízdy a mají pro ně i občerstvení z minibaru. To jsou služby, které cestující na této lince zatím neznají.

Větší prezentace připravila Arriva v Příbrami, Písku a v Českých Budějovicích, kde si lidé mohli vlak prohlédnout, děti se zapojily do výtvarných soutěží a zájemci o práci strojvedoucích a stevardů se podívali na své budoucí pracoviště.

Celkem se na nízkopodlažní vlak Arrivy během dnešního dne dorazily podívat nebo se s ním svézt přes tři stovky lidí. Jízdné se ve vlaku neplatilo a řada lidí vlak využila pro svou běžnou cestu.

Arriva převezme i další linky

Linka z Prahy přes Písek do Českých Budějovic není jediná, kterou Arriva převezme při prosincové změně jízdních řádů od Českých drah. Arriva začne jezdit na několika regionálních tratích Zlínského kraje a v rychlíkové dopravě vstoupí na celkem čtyři nové trasy:

  • Praha – Kladno – Rakovník
  • Praha – Mladá Boleslav – Turnov – Tanvald
  • Praha – Beroun – Písek – České Budějovice
  • Kolín – Mladá Boleslav – Rumburk – Šluknov

Fotografie z jízdy:

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Arriva vlaky s.r.o.

Aktualizováno 29. 7. 2019 6:53

Arrriva vlaky s.r.o.

Nové fotografie

březen 2024
Po 4111825
Út 5121926
St 6132027
Čt 7142128
18152229
So29162330
Ne310172431
Jste zde: