Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Změna loga a barevného stylu u dopravce ARRIVA

„Cítili jsme potřebu dodat naší vizuální prezentaci nový a moderní náboj, a to ve dvou krocích. V letošním roce došlo ke změně využívaných barev, přičemž nejzásadnější změnou je posun primární barvy blíže k modrému spektru. Druhou důležitou barvou se stala tmavě modrá. Tato změna se v Česku projevuje v komunikačních materiálech, které vznikají od června 2017 – prvním počinem byla nová náborová kampaň. Autobusy a vlaky neplánujeme hromadně přebarvovat, k jejich proměně bude docházet postupně, přirozenou obměnou. Nově objednávané autobusy už budou dodány v nových barvách – v případě, že o barevnosti vozů můžeme sami rozhodovat.

arriva
Nové logo společnosti ARRIVA.

Druhým krokem bude nové logo. V některých evropských zemích už se výjimečně realizují nové projekty prezentované pod novým logem, v České republice dojde ke změně začátkem roku 2018. Společně se základním logem se samozřejmě změní i loga produktů, jako je Arriva Express,“ sdělil tiskový mluvčí společnost Arriva Roman Herden.

Všechny změny jsou plošně řízeny z britské centrály skupiny Arriva a týkají se všech 14 evropských zemí, v nichž je skupina aktivní.

První vlaštovky se změněným barevným schématem má například společnost ARRIVA Morava a.s., konkrétně se jedná o vozidla SOR CITY NBG 12 a Irisbus Citelis 12 M CNG, která jsou přiděleny na linky MHD v Přerově. Novým nátěrem se nově honosí také jediný český autobus typu Solaris InterUrbino 12. Kromě toho společnost ARRIVA Morava a.s. již aplikuje na své vozy nové logo společnosti.
Změnu nátěru potkala i řada dalších vozidel této společnosti, ty však cestující nevítají odstíny modré, ale celobílý nátěr – tyto vozy budou obsluhovat linky v Olomouckém kraji, kde firma ve většině soutěžených oblastech vyhrála výběrové řízení a podmínky určují právě celobílý nátěr vozidel.

2017 10 19@@4M5 1910@Ostrava, Vítkovice, Dolní oblast
Přerovský SOR CITY NBG 12 RZ: 4M5 1910,  již v novém barevném schématu vyfotografovaný v Dolní oblasti Vítkovice.

2017 11 11@@4M5 1902@Přerov, aut. st
Přerovký Irisbus Citelis 12 M CNG RZ 4M5 1902, již v novém barevném schématu vyfotografovaný na zastávce Přerov aut. st.

4M5 1902 - 11...
4M5 1902 - 11...
4M5 1902 - 11...

Přerovský Irisbus Citelis 12 M CNG již v novém barevném schématu vyfotografovaný v Ostravě-Hrabové.

Společnost ARRIVA se pak i letos aktivněji zúčastní veletrhu Czechbus 2017, kde bude mít svůj stánek a oficiálně na tomto veletrhu představí své nové logo.

Zdroj: ARRIVA Transport Česká republika, vlastní zdroje

Aktualizováno 13. 11. 2017 18:41

Jste zde: