Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Krnovskou MHD bude dalších 5 let provozovat Arriva Morava

arriva dbcompanyMěstskou hromadnou dopravu v Krnově bude i v příštích pěti letech zajišťovat společnost Arriva Morava. Rozhodli o tom radní, kteří v prosinci schválili smlouvu s tímto dopravcem o veřejných službách v přepravě cestujících k zajištění dopravní obslužnosti města Krnova městskou hromadnou dopravou v letech 2017-2021. Předpokládaná roční hodnota služby je 9,5 milionu korun při 280 tisících ujetých kilometrech. Provoz MHD na šesti stávajících linkách se nemění.

2017 01 16@@1TD 1410@Ostrava, Dolní oblast Vítkovic
Dva nové autobusy Iveco Crossway LE 12 M CITY a Iveco Urbanway 12 M, které se objeví na linkách MHD v Krnově.

Město s dopravcem o smlouvě vyjednávalo několik měsíců. „Rozhodovali jsme se mezi smlouvou na pět nebo na deset let. Desetiletá smlouva sice byla pro město finančně výhodnější, když bychom platili o 260 tisíc korun ročně méně, ale nechtěli jsme zatížit příští vedení města tak dlouhým závazkem. Podařilo se nám však sjednat řadu benefitů,“ uvedla starostka Jana Koukolová Petrová.

Uzavřením smlouvy se městu například otevřel prostor pro dohodu o poskytnutí slevy v ceníku příležitostné osobní dopravy pro krnovské sportovní a mládežnické organizace a kluby. „Dále jednáme o tom, aby společnost na základě našich požadavků a specifikací provozovala za výhodnou cenu od 10 do 25 korun přepravní služby pro seniory – Senior taxi, a máme přislíbeno, že ve všech autobusech MHD bude možné platit jednotlivé jízdné bezkontaktní bankovní kartou“ dodala starostka.

Dopravce se rovněž zavázal, že v roce 2017 obmění vozový park – pořídí dva nové nízkopodlažní autobusy, které budou disponovat plošinou pro nástup handicapovaných cestujících a také akustickým informačním systémem s vazbou na povelovou soupravu nevidomých, a jeden autobus na elektrický pohon, jenž bude nasazen na páteřní linku 801. Tento příslib plní už nyní. Nové autobusy typu Iveco Urbanway 12 M a Iveco Crossway LE 12 M CITY společnost Arriva Morava představí veřejnosti ve středu 18. ledna ve 13.00 hodin na krnovském Hlavním náměstí.

Elektrobus Krnov
Vizualizace elektrobusu SOR EBN 10.5 pro Krnov.

Odkaz na slavnostní předávání nových autobusů pro MHD Krnov.Odkaz na slavnostní předávání nových autobusů pro MHD Krnov.

Zdroj: Tisková zpráva města Krnov

Aktualizováno 19. 1. 2017 20:44

Jste zde: