Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Změny v zónovém členění v ODIS

ODISV oblasti mezi Bílovcem, Studénkou a Fryčovicemi dochází ke změně v zónovém uspořádání. Cílem změn je sjednocení tarifních zón pro cesty vlakem i autobusem. Tarifní zóna 56 (Petřvald, Trnávka, Kateřinice a Fryčovice) je zrušena a nahrazena rozšířením zóny 75 (Studénka a Albrechtičky). Obdobně je zrušena zóna 78 (Bílovec a Bílov) a nahrazena rozšířením zóny 76 (Velké Albrechtice). Třetí zrušenou zónou je zóna 77 (Obramice a Bravantice), která je také nahrazena rozšířením zón 75 a 76.

V oblasti Kaňovic, Sedlišť a Bruzovic dochází ke sloučení tarifních zón 52 a 53 do jediné zóny s číslem 53. V tarifní zóně číslo 52 jsou zařazeny nově integrované obce Pražmo, Raškovice a Vyšní Lhoty. Obce Pazderná a Lučina jsou místo zóny 54 zařazeny nově v tarifní zóně 43. Změny souvisí s integrací nových linek v této oblasti do ODIS.

Dlouhodobé časové jízdenky zakoupené před změnou zónového členění zůstavají platné po celou dobu své platnosti dle starého zónového členění.

Zdroj: www.kodis.cz

Aktualizováno 13. 12. 2014 9:57

Jste zde: