Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Provoz MHD v Kroměříži

ktsMěstská hromadná doprava byla tomto hanáckém městě až donedávna provozována na vlastní komerční riziko Kroměřížských technických služeb s.r.o. (dále jen KTS), což je méně obvyklý model. Ztrátu z provozu KTS financovalo z jiných prostředků (např. parkovacích automatů), v krajním případě z dotací města. Od 1. dubna 2017 však došlo i zde ke změně na klasický model a byla uzavřena s městem Kroměříž smlouva o závazku veřejné služby (provozování MHD) na dobu 10 let. Tolik k ekonomickému zázemí provozu.

Pro techničtěji zaměřené čtenáře přinášíme přehled vozového parku: Celkem mají k dispozici 10 vozů: 5x Volvo 7700, 2x Volvo 7000 a 2x Iveco Urbanway 12 M CNG. Jednoduchou sumou zjistíme, že jedno vozidlo chybí ve výčtu, a je jím poslední vysokopodlažní vůz – záložní Karosa B 951. Pro zajištění běžného provozu postačuje denní vypravenost 5 vozů. Počet vozidel je momentálně stále vyšší, neboť nedošlo k vyřazení starších kusů a jako obvykle se drží některé záložní vozy jako náhrada za poruchy a servisovaná vozidla.

2017 05 11@@KMH 83 35@ul. Wolkerova (1)
Nejstarší provozní vůz KTS, s.r.o. je Karosa B 951 RZ: KMH 83-35. Nyní je vozidlo záložní a vyjíždí minimálně na linky MHD.

Číst dál: Provoz MHD v Kroměříži

Nové trolejbusy v Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice

zlin logoV polovině prosince minulého roku byla dokončena dodávka 25 nových trolejbusů do zlínského dopravního podniku. Všechny trolejbusy byly vyrobeny ve výrobním závodě Škoda Electric Plzeň, konkrétně šlo o vozy s karoserií Solaris a Citelis.

216 - 14.6.20...
216 - 14.3.20...

Trolejbus Škoda 24 Tr Citelis 1B (ev. č. 216).

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO) získala na tyto vozy 75% dotaci z evropských fondů v rámci Regionálního operačního programu Střední Morava. Ředitel DSZO Josef Kocháň uvedl “Díky tomuto velkému projektu dotovanému v rámci ROP nyní jezdí na našich linkách 25 nových trolejbusů, což je téměř polovina trolejbusového vozového parku. Z evropských fondů bylo uhrazeno 75 procent pořizovacích nákladů. Tak rozsáhlou obnovu vozového parku během dvou let bychom si bez podpory ROP nemohli dovolit. Snažili jsme se maximálně využít příležitosti, která zde existovala a která se možná v takové podobě a v takovém rozsahu už nebude opakovat”.

Číst dál: Nové trolejbusy v Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice

Jste zde: