Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

V ulici Valchařská v Ostravě je již zprovozněna nová nabíjecí stanice pro elektrobusy

dpoBudování nabíjecí stanice s třemi ramenami na odstavné ploše Valchařská se po několikaměsíční výluce naplno rozjelo. Nabíjení bude probíhat v evropském standardu OppCharge, vybuduje jí společnost Solaris CZECH spol. s.r.o., kdy subdodavatel bude společnost Siemens s.r.o. za 21 milionu Kč a infrastrukturu v hodnotě přes 9 milionů Kč zajistí společnost Hroší stavby Morava a.s.

2023 04 05@5021@EL0  47BD@Odstavná plocha Valchařská

Číst dál: V ulici Valchařská v Ostravě je již zprovozněna nová nabíjecí stanice pro elektrobusy

Oslavy 70. let trolejbusů v Ostravě

dpoV sobotu 8. října 2022 pořádal Dopravní podnik Ostrava a.s. (dále jen DPO) spolu s Kroužkem přátel MHD v Ostravě akci k výročí 70. let trolejbusové dopravy v Ostravě. Připomeňme že trolejbusová doprava slavila toto své výročí již v květnu letošního roku, ale akce byla uspořádána až nyní.

2022 10 08@3902@@Dům vodohospodářů
Historický trolejbus Škoda 17 Tr ev. č. 3902 odbavuje cestující v zastávce Dům vodohospodářů.

Číst dál: Oslavy 70. let trolejbusů v Ostravě

Den ostravských dopraváku 2022

dpoOblíbená akce Den ostravských dopraváků se letos odehrála opět naplno. Cílem je seznámit širokou veřejnost s městskou dopravou, městskými podniky a připravit zábavný program pro rodiny s dětmi. Cílové publikum a jeho složení se liší od čistě dopravně orientovaných dní otevřených dveří či oslav výročí provozu specifických trakcí.

2022 09 03@989@@ul. 17. listopadu
Prototyp trolejbus Škoda 36 Tr T'CITY v ulicích Ostravy-Poruby.

Číst dál: Den ostravských dopraváku 2022

Rekonstrukce tramvajové trati na ul. Opavské

dpoJak již jsme Vás informovali z článku, který naleznete zde. Dopravní podnik Ostrava a.s. (dále jen DPO) vypsal dne 12. listopadu 2021 veřejnou zakázku s názvem PJD na ul. Opavská II. Jedná se o rekonstrukci tramvajové trati na ul. Opavké v úseku mezi křižovatkami 17. listopadu a a ul. Martinovskou. Krom rekonstrukce tramvajové trati budou také zrekonstruovány zastávky Telekomunikační škola, Poruba, vozovna a VŠB-TU. Trať projde celkovou rekonstrukcí , kdy tramvajový svršek bude tvořen pevnou jízdní dráhou konstrukce systému W-tran, který již byl použit při rekonstrukci trati na ul. Výškovické.

4.4.2021   Tramvajová trať na ul. Opavská
Pohled na původní tramvajovou trať na ul. Opavské od zastávky VŠB-TU.

Číst dál: Rekonstrukce tramvajové trati na ul. Opavské

Dopravní podnik Ostrava připravuje soutěž na 25 velkokapacitních tramvají

dpoDne 1. července 2022 ve věstníku veřejných zakázek zveřejnil Dopravní podnik Ostrava a.s. (dále jen DPO) zakázku s názvem: ,,Předběžné tržní konzultace k pořízení velkokapacitních tramvají". Tímto DPO zvažuje  zahájení zadávacího řízení na veřejnou zakázku s názvem „Dodávka a servis až 25 ks velkokapacitních tramvají“, jejímž předmětem bude nákup a následný servis velkokapacitních tramvají. Své nabídky případní zájemci mohou zaslat do 12. července 2022.

2013 03 04@1514@@ul. Vítkovická
Ostravské velkokapacitní tramvaje KT8D5.RN1, konkrétně vůz ev. č. 1514.

Číst dál: Dopravní podnik Ostrava připravuje soutěž na 25 velkokapacitních tramvají

Jste zde: